Wat voor huidtype heb jij?

Categoriën Huidverzorging

De basis voor mooie make-up is een goede dagcrème. Dagcrème beschermt je huid voor invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld luchtvervuiling, airco’s en centrale verwarming).

Om te bepalen welke dagcrème bij jou past, moet je weten wat voor soort huidtype je hebt. Hiervoor zijn verschillende testjes te vinden op het internet. Je kunt ook naar een goede parfumerie gaan, bijvoorbeeld ICI Paris XL of Douglas, en daar advies vragen. Let er wel op dat wanneer je in één van deze winkels advies vraagt, het het beste is als  je helemaal ‘clean’ bent. Dus geen dagcrème die je eventueel al bezit of make-up. De medewerkers moeten namelijk goed kunnen bepalen wat voor huidtype je hebt en dat gaat niet als jij alle oneffenheden al hebt weggewerkt.

Wanneer je weet wat voor huidtype je hebt, kun je er een passende dagcreme bij zoeken. Meestal staat op de verpakking al voor welk huidtype het is. Het kan zijn dat je huidtype verandert. Zeker als je in de puberteit zit. Bij mij is het zelfs zo dat ik in de winter een droge huid heb en in de zomer een normaal tot gemengde huid.  Houd hier dus rekening mee en pas je dagcreme en reinigingsmiddelen hier op aan. Verder heb ik nog een aantal tips voor jullie om je huid in optimale conditie te houden:

  1. Scrub je huid ongeveer één keer per week met een gezichtsscrub. Gebruik absoluut niet dezelfde scrub als voor je lichaam. De korreltjes die daar in zitten zijn namelijk veel te grof en dan beschadig je je gezicht.
  2. Af en toe een masker kan je huid een echte oppepper geven. Ik zweer zelf bij het Queen Helene Mint Julep Masque. Dit is een kleimasker en het verkleint je poriën en verwijdert opkomende puistjes. Een grote tube kost ongeveer 4 á 5 euro. Ikzelf heb hem gekocht op Ebay (daar is het goedkoper maar komen er nog wel verzendkosten bij waardoor je uiteindelijk toch nog duurder uit bent), maar het schijnt dat je hem ook in een toko of afroshop kunt kopen. In toko’s en afroshops in mijn woonplaats ben ik het masker nog niet tegengekomen, maar misschien heb jij meer geluk.
  3. Haal altijd ’s avonds je make-up er af. Ook al ben je nog zo moe van een heftig avondje stappen. Je huid herstelt zich namelijk ’s nachts van alle dingen waaraan het overdag is blootgesteld. De dagcrème heeft er al voor gezorgd dat een deel van deze stoffen werd tegengehouden, maar een dagcrème kan natuurlijk niet álles tegenhouden.
  4. Het klinkt misschien cliché, maar water doet echt wonderen. Het zuivert je lichaam en je huid. Ikzelf vind het nogal moeilijk om 2 liter water per dag te drinken, maar ik merk dat het een stuk makkelijker gaat wanneer ik een flesje mee neem. Als ik de hele dag op school ben drink ik wel 3 flesjes van 0,5 liter leeg. Iedere keer een klein slokje. Dan hoef ik thuis dus nog maar 0,5 liter water te drinken :).
Liefs, Laura

8 thoughts on “Wat voor huidtype heb jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.