Ik heb best een gevoelig huidje, en dan vooral mijn gezichtshuid. Ik kan niet alle producten gebruiken die ik zou willen omdat ik daar allergisch voor ben. Het heeft even geduurd voordat ik wist welke producten dat waren, maar telkens wanneer ik iets nieuws wil uitproberen moet ik oppassen dat ik er geen uitslag van krijg.

Maar ja, ik hou er wel van om nieuwe dingen uit te proberen. En op een dag was het weer raak; mijn voorhoofd was rood, jeukerig en superdroog (op sommige foto’s is dit een klein beetje te zien, ik heb het geprobeerd te verbergen ^^) Ik dacht dat het door de winter kwam (dan is mijn huid altijd droog), dus ik begon met hydraterende crèmes en dergelijken maar het ging niet weg. Ik heb van alles geprobeerd: uierzalf, bepanthen, black african soap in combinatie met shea butter, extra voedende crème van Dove en nog veel meer, maar niets hielp. Normaal werkte één van deze dingen altijd, maar dit keer niet. Wanneer ik dacht dat iets werkte, was het maar tijdelijk.

Oke, misschien was ik dan toch weer allergisch voor iets nieuws wat ik gebruikte. Maar wat dan? De laatste tijd had ik een hoop nieuwe producten getest: een nieuwe scrub, foundation, shampoo en nieuwe reinigingsdoekjes. Ik ben met al die producten gestopt en voor de shampoo en reinigingsdoekjes overstapt naar wat ik daarvoor gebruikte. Maar helaas; nog steeds ging de roodheid, jeuk en schilfertjes niet weg.

Inmiddels zat ik al zo’n twee maanden met dit probleem. Misschien toch maar eens naar de dokter gaan. De dokter dacht dat het eczeem was. Ik had daar zelf ook al aan gedacht en was toen gaan googlen, maar ik vond plaatjes die er niet echt smakelijk uitzagen (sorry voor de mensen met hardnekkige eczeem), en wat ook totaal niet leek op wat ik had. Maar goed, toch maar het zalfje gaan gebruiken wat ik had gekregen en wat heb ik toch een briljante dokter: binnen een week was het al bijna helemaal weg!

Waarschijnlijk was het dus toch een allergische reactie alleen ging het dit keer niet vanzelf weg, met eczeem als gevolg. Waar ik nou allergisch voor was? Geen idee. Ik ga binnenkort weer stap voor stap de producten gebruiken (en dus niet alles tegelijk), en dan hoop ik er achter te komen wat het was. Ikzelf denk de foundation van Lancôme Photogenic Lumessence, but who knows.

De moraal van dit verhaal? Meestal zijn droge plekjes gemakkelijk te verhelpen, maar als het aanhoudt kun je beter naar de dokter gaan; die heeft er immers voor geleerd.

Liefs, Laura

2 thoughts on “Eczeem

  1. Oh ik herken het zo! Ik ben ook voor alles en nog wat allergisch. Nieuwe producten test ik eerst een week lang in de binnenkant van mijn ellenboog.
    Maar zit er (veel) parfum in je foundation? Daar kan het dan nog wel eens door komen.

    & kwa exceem, daar heeft de dokter bijna altijd wel een oplossing voor. Ik heb de mazzel dat het bij mij niet op zichtbare plekken zit en dat ik onderhand de halve apotheek al thuis heb liggen ;)

    1. Ik weet niet of er veel parfum in de Photogenic Lumessence van Lancôme zit, maar ik ging hem weer langzaamaan gebruiken en kreeg toen ook alweer jeuk langs mijn kaaklijn. Meteen mee opgehouden dus.

      Inmiddels ben ik overgestapt op Clinique superbalanced makeup. Die is getest op allergische reacties, en deze is echt perfect! Komt binnenkort ook nog een review over ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.