Sigma Essential Brush Kit part II

Categoriën Testjes

Vandaag het vervolg op de review van de Sigma Essential Brush Kit: de kwasten voor je ogen. Tijdens het wassen van deze kwasten waren er over het algemeen geen bijzonderheden: weinig haaruitval en nauwelijks vervorming. Daarom staat er in de verdere review ook weinig over het resultaat na het wassen.

De SS252 is een grote, platte oogschaduwkwast gemaakt van echt haar. Persoonlijk vind ik hem iets te groot om gewone oogschaduw mee aan te brengen, maar hij is wel heel geschikt voor crèmeoogschaduws en losse oogschaduwpoeder. De kwast is erg stevig en hierdoor kun je de producten gemakkelijk er op ‘deppen’. Vooral bij losse oogschaduw of pigments is het belangrijk dat je niet gaat ‘vegen’ want dan vliegt alles alle kanten op. Toch gebruik ik deze kwast niet erg vaak. Ik gebruik namelijk liever ‘gewone’ oogschaduw, maar als je wel van losse oogschaduw houdt is deze kwast perfect! Cijfer: 7.

Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van schuine ookschaduwkwasten. Ik vind dat je met andere kwasten veel beter kunt werken. Deze SS275 gebruik ik dan ook alleen om highlighter onder mijn wenkbrauw aan te brengen, en daar werkt hij dan wel weer heel goed voor. Cijfer: 6

Wat een geweldige oogschaduwkwast is dit! Hij lijkt heel erg op die van e.l.f. en daar was ik al heel enthousiast over, maar deze is nóg beter. Opzich werkt hij net zo fijn als die van e.l.f., maar de SS239 neemt veel meer kleur op. Het is absoluut één van mijn favorieten en ik gebruik hem bijna dagelijks. Cijfer: 10

Nog zo’n topper! Hiervoor gebruikte ik de blending brush van de Hema. Opzich niks mis mee, hij werkte prima, maar nu ik deze gebruik: wauw! De kwast van de Hema prikte een beetje, niet echt fijn dus als je op je ogen werkt, maar hij deed zijn werk. Maar deze SS224 is zó zacht, echt een verademing vergeleken met de Hema blending brush. Ook blendt hij op één of andere manier beter. Hij is na het wassen iets wijder gaan staan, maar het verschil is verwaarloosbaar. Cijfer: 9.

Dit is ook één van mijn favorieten. Hiervoor had ik geen soortgelijke kwast, maar ik kan niet meer zonder! Deze kwast kun je voor veel dingen gebruiken: oogschaduw aanbrengen in de binnenste ooghoeken, oogsschaduw over je hele ooglid en je kunt er mee in je crease werken. Als je zou willen zou je dus een prachtige ookschaduwlook kunnen maken, met meerdere kleuren, met alleen deze kwast. Enige nadeel is dan wel dat je de kwast iedere keer moet schoonmaken tussendoor en dat gaat soms wat moeilijk omdat ook deze kwast veel kleur opneemt. Maarja, je kan niet alles hebben. Cijfer: 9.

Deze kwast, de SS266, is perfect om een lijntje te maken zowel boven als onder je oog. Ook kun je er je wenkbrauwen mee bijtekenen en eventueel zelfs op je lippen gebruiken. Ik gebruik hem alleen voor eyeliner en de kwast is prima, maar niet speciaal. Ik vind hem net zo fijn als de angled brush van de Hema. Cijfer: 7.

De laatste kwast uit de set is de SS209, ook een linerkwast. Ik vind hem het fijnst voor mijn lippen, maar je zou er ook een lijntje op of onder je ogen mee kunnen trekken. De kwast is hard en stevig, en dat vind ik wel fijn in dit geval. Een goede kwast, maar wederom niet echt bijzonder. Cijfer: 7.

Oordeel over de complete set
Hier kan ik kort over zijn: ik gebruik mijn andere kwasten gewoon niet meer. Ik heb alle kwasten die ik nodig heb in deze set en die zijn beter of gelijkwaardig aan de kwasten die ik hiervoor gebruikte. Deze set heet met recht de ‘Essential Brush Kit’; het is echt een musthave voor iedere beautyaddict!

De complete set kost $69 en met brushroll $89. Ja, dit is aan de prijzig kant maar ze zijn geweldig! En als je het omrekent is het maar $5,75 per stuk, wat ongeveer €4,00 is. De kwastenset is online te koop bij Sigma en heet daar de ‘Complete Brush Kit’ maar dit is dus dezelfde als de ‘Essential Brush Kit’.

Liefs, Laura

10 thoughts on “Sigma Essential Brush Kit part II

  1. Opzich niet heel duur dus, als je dan echt in één keer klaar bent. Geen onvoldoendes verder, zou wat moeten zijn dus :p

  2. Geen wonder dat je steeds zo mooi opgemaakt bent :D Met zo’n kwastenset zou ik mezelf ook wel iedere dag uitgebreid op willen maken :p

  3. Lijkt me een fijne set; denk dat ik hem ook ga aanschaffen.

    (even iets heel anders: volgensmij zag ik jou (of je dubbelganger) van de week op Tilburg-west…)

    1. Dat kan ik best geweest zijn! Ik studeer aan de Universiteit van Tilburg en moet altijd uitstappen/opstappen bij Tilburg West ;)

      Superleuk dat je me herkende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.