Orgaandonatie: ja of nee?

Categoriën Advertorial
Wat doe jij?

Wat doe jij?

Toen ik achtien werd kreeg ik een brief over orgaandonatie. Ik had er voor die tijd wel eens over nagedacht, maar nog niet echt besloten of ik het nu wel of niet wilde. Mijn twijfel kwam vooral doordat ik het een eng idee vond. Ik heb na een paar maanden toch besloten om wél donor te worden. Als ik dood ben heb ik niets meer aan mijn lichaam en als ik na mijn dood nog levens kan redden of verbeteren, dan is dat toch geweldig? Bovendien zou ik het zelf ook heel fijn vinden dat er organen beschikbaar zijn, mocht mij zelf een keer iets overkomen. Als jij iemands leven zou kunnen redden, zou je dat dan doen?

De website over orgaandonatie heeft me erg geholpen bij mijn beslissing. Hier staat dat je lichaam na de operatie weer netjes dichtgemaakt wordt (gelukkig!) en dat ze heus niet je hele lijf leegplunderen.

Via deze weg wil ik jullie er vooral van overtuigen dat het belangrijk is om een beslissing te maken, ongeacht of je donor wil zijn of niet. Laat in inder geval een ‘ja’ of ‘nee’ registreren, dat is wel zo fijn voor de nabestaanden! Ga naar https://www.jaofnee.nl/ en maak je keuze.

Liefs, Laura

5 thoughts on “Orgaandonatie: ja of nee?

  1. Ik ben al ongeveer 2 jaar donor, vind het een heel mooi gebaar als jij iemand kunt helpen als je je organen zelf niet meer nodig hebt..

  2. ik heb het nog niet opgegeven maar ik wil dat mijn nabestaanden erover belsissen, want als je ja zegt hebben je nabestaande een hele korte tijd om afscheid te nemen van het lichaam, omdat de organen er zo snel mogelijk uitmoeten, zodat ze nog vers zijn. ik zeg geen nee omdat ik wel mensen zou willen helpen, maar wil de nabestaande het ook niet moeilijker maken! moet het wel snel doorgeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.