TBS Banana shampoo en conditioner

Categoriën Haar

In de jaren tachtig was de Originals lijn van The Body Shop (TBS) heel erg populair. Geen wonder, want deze producten ruiken goddelijk. Shampoo, conditioner, gezichtsreiniger en verzorging met heerlijke fruitgeuren. Omdat retro tegenwoordig helemaal hip is, ligt deze collectie al een tijdje opnieuw in alle filialen. Ook bestaan de verpakkingen nu uit 100% gerecycled materiaal en zitten in de producten Community Trade ingrediënten. Voor één product betaal je 5 euro, voor twee producten 9 euro en voor drie producten 12 euro.

Ik testte de banana shampoo en conditioner.

Allereerst, wat een heeeeeerlijke geur! Vaak hebben fruitshampoo’s citrusgeuren, of perzik ofzo, maar banaan zie je bijna nooit. Sterker nog, ik ben het nog nooit eerder tegengekomen. Waarom zijn er niet meer producten met bananengeur? Ik wil niet alleen shampoo’s en conditioners in deze geur, maar ook bodybutters, bodylotions, douchegels, alles!

Goed, deze shampoo en conditioner kunnen dan wel heel erg lekker ruiken, maar werken ze ook goed? Na het gebruik van de shampoo voelde mijn haar squaky clean. Heel erg schoon dus, maar ook een beetje stroef en dus niet lekker zacht. Na het gebruik van de conditioner was mijn haar gelukkig wel lekker zacht.

De geur van beide producten is bijna identiek aan elkaar, hoewel ik de conditioner tóch iets lekkerder vind. Deze is net iets zoeter dan de shampoo. Als ik dus zou moeten kiezen tussen de shampoo en conditioner zou ik voor de conditioner gaan, maar het liefst gebruik ik ze natuurlijk allebei.

Toch nog een kleine opmerking: ik was laatst bij de kapper om mijn haar te kleuren en die vertelde me dat ik geen fruitshampoo’s moest gebruiken met deze kleur (bruin, of het voor blond ook geldt weet ik niet). De fruitzuren zouden de kleur sneller doen vervagen. Het ruikt allemaal erg lekker zei hij, maar voor de kleur is het niet goed. Dus geen Fructis, Herbal Essences of bananenshampoo meer voor mij helaas. Ik weet niet of het waar is, bij TBS zelf zeiden ze tegen me dat het juist goed was en dat mijn haar er van zou gaan glanzen, maar ik neem toch maar het zekere voor het onzekere.

Als iemand hier meer over weet dan hoor ik het graag! Op internet is er weinig te vinden over het feit dat fruitzuren de kleur zouden doen vervagen. Ik lees er vrijwel alleen maar positieve dingen over?

 

Liefs, Laura

6 thoughts on “TBS Banana shampoo en conditioner

  1. Ik hou niet zo van de geur van banaan, denk dat ik dan de nijging zou hebben m’n conditioner op te eten. ><

    Ik gebruik nu de cocos – vanille lijn van de tuinen, die is ook fijn [:

  2. Hallo,
    Mijn kapster heeft mij ook verteld dat bijv de shampoos etc van Fructis niet goed zouden zijn voor geverfd haar. Dit is een thuiskapster dus heeft er geen belang bij om dit te zeggen, omdat ze dan misschien meer shampoos zou verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.