Etos Eindeloos Zomer!

Categoriën Advertorial

De zon schijnt, je huid is lekker gekleurd, de avonden zijn zwoel en lang. Je voelt je fit, ziet er gezond uit. En wil je er deze zomer ook op je mooist uitzien? Ga dan naar de Facebook-pagina van Etos Online en word fan. Vier top-experts geven daar tijdens de Eindeloos Zomer week vanaf 12 juli iedere dag hun exclusieve beauty- en verzorgingstips. Stel ze live jouw vragen.

Zon is heerlijk maar heeft ook risico’s. Hoe bescherm je je huid optimaal tegen voortijdige veroudering en krijg je tóch een lekker kleurtje? Pascale Diederen is onafhankelijk dermatoloog en werkt onder andere voor L’Oréal. Zij weet niet alleen hoe je het beste uit de zon kunt halen, maar ook hoe je je huid optimaal beschermt tegen de gevaren van overmatige zonneschijn. Vandaag kun je tussen 14.00 en 15.00 uur aan Pascale jouw vragen stellen in een live chat op de Facebook-pagina van Etos Online. Chat gemist? Speciaal voor jou geeft ze hieronder ook al antwoord op een aantal vragen:

Klopt het dat de ene huid sneller verbrandt dan de andere?
“Dat klopt zeker. Mensen met een licht huidtype, noem ze het rossige of sproetenhuidtype, verbranden sneller. Dat komt omdat hun huid minder pigment bevat en dat pigment helpt weer beschermen tegen zonverbranding.”

Hoe reken ik mijn eigen beschermingsfactor uit?
“De zonbeschermingsfactor noemen ze in het Engels de Sun Protection Factor (SPF). Het is een maat die aangeeft hoeveel langer iemand die beschermd is met zonnebrandcrème, in de zon kan blijven, in vergelijking met iemand die zich niet heeft ingesmeerd. Via de site www.etos.nl/zonnewijzer kun je heel eenvoudig bepalen welke factor voor jouw specifieke omstandigheden het meest geschikt is.”

Ik transpireer veel, moet ik dan ook vaker smeren?
“Absoluut! Als je veel transpireert zal de zonnebrandcrème sneller van je huid verdwijnen en zul je dus vaker moeten insmeren. Tevens geldt in het algemeen dat een zonnebrandcrème na 1 à 2 uur al door je huid is opgenomen en dat je het smeren dan weer moet herhalen. Smeer jezelf vooral niet te dun in, dat is een veelgemaakte fout. Er zijn overigens wel crèmes die extra lang blijven zitten, vraag daar maar eens naar bij je drogist.”

Is zon eigenlijk alleen maar slecht voor je huid?
“Haha! Nee hoor, de zon is ook goed voor je vitamine-aanmaak, vooral vitamine D. En ook niet onbelangrijk: het helpt je algemeen welbevinden, zorgt dat je je lekker voelt. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat blootstelling aan de zon dankzij die aanmaak van vitamine D, ook kan helpen beschermen tegen sommige vormen van kanker. Daar valt huidkanker natuurlijk niet onder. Daarvoor geldt dat je je met name op de kinderleeftijd, goed moet beschermen en beslist niet moet verbranden.“

Je bent toch verbrand in de zon, wat kun je dan het beste doen?
“Als je verbrand bent, ga je natuurlijk als eerste meteen de schaduw in. Neem zo snel mogelijk een verkoelende douche en smeer je goed in met een after sun product, neem in ieder geval geen vette crèmes! En ga ook zeker niet de dag erop weer onbeschermd de zon in.”

Ik ben zwanger en wil niet in de zon. Kan ik veilig zelfbruinende body lotions gebruiken?
“Ja, zelfbruinende producten zijn absoluut een veilig alternatief voor de zon. Ook voor aanstaande moeders. Je hebt hiermee de kans een zomers tintje te creëren zonder het risico op een zogeheten zwangerschapsmasker.”

Heb jij ook vragen aan Pascale? Doe dan vanmiddag van 14.00 tot 15.00 uur mee met de chat op de Facebook-pagina van Etos Online.

Houd ook het programma voor de rest van de week in de gaten:

Je gezicht, armen, benen en de rest van je huid hebben op deze warme dagen extra zorg nodig. Donderdag lees je alles over huidverzorging en hoe je je huid in een optimale conditie kunt krijgen en houden. Ook kun je aan het einde van de dag via de Facebook-pagina van Etos Online je vragen stellen aan huidverzorgingsspecialist Maartje, die onder andere adviseur is voor Dove en Vaseline.

Vrijdag sluiten we af met de beste tips, komen we terug op de belangrijkste vragen uit de chat, kunnen Facebook-fans hun ervaringen delen en krijg je nóg meer tips. Zo ben je helemaal geïnspireerd voor een eindeloos mooie zomer!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.