Lang bruin blijven

Categoriën Huidverzorging, Tutorial

Wanneer je eindelijk een mooi bruin kleurtje hebt (van de zon of zelfbruiner), wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Hier enkele tips om dat voor elkaar te krijgen:

  1. Scrubben! Zowel voor het gebruik van zelfbruiner als voor het zonnen is scrubben echt een must! Hierdoor verwijder je je oude huidcellen, en komen de nieuwe tevoorschijn. Die nieuwe gaan langer mee en hierdoor blijft je bruine kleurtje langer zitten. Ook als je dan eenmaal een bruin kleurtje hebt, kunt je blijven scrubben. Je haalt dan wel een dun laagje bruin er af, maar je huid ziet er wel stralender uit.
  2. Goed insmeren met een zonnebrandmiddel, én regelmatig opnieuw insmeren. In ieder geval zorgen dat je niet verbrand, want een verbrande huid wordt misschien later wel bruin, maar vervelt ook sneller. Je hoeft ook niet urenlang in de zon te liggen, in de schaduw wordt je ook bruin! Alleen minder snel. Bovendien droogt je huid minder snel uit in de schaduw dan in de volle zon, en uitdroging van de huid = sneller vervellen.
  3. Probeer een warm bad te vermijden. Door veel aanraking met water droogt de huid uit, zeker als het warm water is. Het klinkt vreemd, maar water ontrekt het vocht uit het lichaam. Hierdoor kan het ook zijn dat je huid trekkerig aanvoelt na het douchen. Een korte, lauwe douche is dus beter.
  4. Gebruik een aftersun of bodylotion. Door aftersun herstelt de huid zich na het zonnen en vaak zitten er ook hydraterende bestandsdelen in. Ook een vochtinbrengende bodylotion is goed voor je huid. Zorg er in ieder geval voor dat de huid niet uitdroogt.

Hebben jullie zelf nog tips om langer bruin te blijven?

Liefs, Laura

7 thoughts on “Lang bruin blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.