Haar in de zon

Categoriën Haar

Als je gaat zonnen is het niet alleen belangrijk om je huid te beschermen, ook je haar heeft de juiste verzorging nodig. Hier enkele tips om je haar gezond te houden in de zon.

Terwijl de huid in de zon pigment opbouwt (je wordt bruin), wordt het pigment in het haar juist afgebroken. Het haar verliest zijn kleur, het droogt uit en wordt stug. Haar bestaat voor een groot deel uit proteinen en water. Zwemmen in zee- of in chloorwater tast de vochtbalans van het haar aan.

Tips:

  • Als je veel zwemt kan chloor de haarkleur aantasten. Om dit te voorkomen is het goed om je haar nat te maken, zodat deze minder chloor op kan nemen. Na het zwemmen is het verstandig om te douchen om chloor en /of zout uit je haar te spoelen. 
  • Bescherm je haar met een pet, muts of doek of maak een losse vlecht, staart of knot. Verzorg je haar met een vochtinbrengende shampoo en conditioner. 
  • Ook je haar vraagt om bescherming tegen UV-stralen van de zon. Deze beschadigen de haarstructuur en onttrekken vocht. Behandel daarom je haar met speciale zonnespray of crème met UV-bescherming voordat je de zon in gaat. Deze producten leggen een laagje over je haar heen en beschermen tegelijk tegen het zoute zeewater.
  • Als je je haar in de zomer blondeert of kleurt moet je er rekening mee houden dat de kleur door invloed van de zon meer dan gewoonlijk zal oplichten. Als je dit niet wil dan is het dus beter om een tint donkerder te nemen.
  • Was je haar ook regelmatig in de zomer, zeker na een stranddag. Het zand is scherp en beschadigt het haar. Was het niet met té heet water want dat droogt namelijk ook uit. 

Bron: Hairweb

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Happy summer!

Liefs, Laura

2 thoughts on “Haar in de zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.