YR Culture Bio lippenbalsem

Categoriën Lippen

Sinds 2009 heeft Yves Rocher de verzoringslijn Culture Bio. Een lijn met producten die allemaal biologische plantaardige ingrediënten bevatten. Deze lijn is gecertificeerd met het Ecocert kwaliteitslabel. Dit wil zeggen dat alle producten uit deze lijn milieuvriendelijk zijn.

Vanaf september 2010 wordt de verzorgingslijn uitgebreid met een lippenbalsem. Deze lippenbalsem bevat vijf biologische plantaardige ingredienten: cacaoboter, kastanje extracten, hazelnootolie, zuivere amandelolie en sesamolie. Deze ingredienten zorgen ervoor dat beschadigde lippen herstellen, worden gevoed en beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Bij aankoop van een product uit de Culture Bio lijn wordt er, op initiatief van de Foundation Yves Rocher, automatisch een boom geplant! Een aankoop uit deze verzorgingslijn is dus ook nog eens goed voor het milieu!

Dan nu de review van de lippenbalsem. Deze zit in een tube en dat vind ik persoonlijk wel handig en hygiënisch. Je moet wel een beetje hard knijpen om er iets uit te krijgen. Ik ben hier altijd heel voorzichtig mee, voor je het weet krijg je zo’n dikke klodder er uit, maar dat is bij deze dus niet het geval. De substantie is vrij dik (niet plakkerig) en hierdoor blijft hij langer op je lippen zitten dan bijvoorbeeld Vaseline (die is veel dunner). Droge lippen zijn weer snel soepel en glad na een paar keer smeren. De lippenbalsem geeft een subtiele glans, zonder kleur. De geur vind ik moeilijk te omschrijven. Ik ruik wel iets van noten en ook wel iets plantaardigs, maar het is moeilijk om uit te leggen.

Al met al is dit gewoon een fijne lippenbalsem. Prima prijs-kwaliteit verhouding. Een aanrader, zeker als je van biologische en/of eco producten houdt.

De lippenbalsem is verkrijgbaar vanaf september 2010 en kost €4,90 voor 10 ml.

Liefs, Laura

6 thoughts on “YR Culture Bio lippenbalsem

    1. Ik heb ze inderdaad van internet (volgens mij was het inderdaad jouw site) omdat ik dat stomme persbericht niet kon openen! :S Was een hele rare extensie. Ik dacht dat dit stukje tekst ook uit het persbericht kwam (zo zag de schrijfstijl er uit, haha). Sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.