MAC Mineralize Foundation

Categoriën Testjes

In deze shoplog heb ik hem al heel even laten zien, mijn MAC Mineralize foundation. Vandaag een artikel erover.

Zoals de naam al zegt, is dit een minerale foundation. Het grootste voordeel van minerale make-up is dat het je poriën niet afsluit.

Ik heb de kleur NW20, hij past perfect bij mijn huidskleur! Omdat ze bij MAC zo veel verschillende kleuren hebben, is het makkelijk om een kleur te kiezen (of te laten kiezen) die goed bij je huidskleur past. Andere merken, vooral de budgetmerken, hebben vaak maar een paar kleuren.

Onder in de verpakking zit ook nog een sponsje, waarmee je de foundation aan kan brengen.

De Make Up Artist bij MAC bracht deze foundation aan met een kleine duo fibre brush, nummer 130 om precies te zijn. Deze kwast kost 40 euro, maar je moet het zien als een ‘investering’ zei ze. Oh ja, zo heet dat als je een dure aankoop doet: een investering. Ik vond 40 euro toch een beetje te gek (hoewel het resultaat wel erg mooi was, maar dat kan ook aan de MUA liggen ;) ), en heb hem niet gekocht. Ik breng hem zelf aan met mijn duo fibre brush (SS187) van Sigma. Niet stippend, maar juist met veel beweging, zoals de MUA het ook deed. Doordat de kwast uit twee soorten haren bestaat krijg je een statische reactie wat zorgt voor een egaal resultaat. Het resultaat bij mij is iets minder mooi dan toen de MUA het gedaan had, maar ach, het ziet er nog erg goed uit. En dat resultaat wat ik toen had ligt natuurlijk niet alleen aan de kwast, zo’n MUA kan dat ook gewoon veel beter dan ikzelf.

Deze foundation behoort zeker tot mijn favorieten (samen met mijn Clinique Superbalanced Make Up). Hij kost 32 euro. Iets duurder dan de andere foundations van MAC, maar dat ligt aan de verpakking is mij verteld (die is duurder dan een tube bijvoorbeeld).

* Foto’s zijn gemaakt toen ik de foundation al gebruikt had. Ik had foto’s gemaakt toen hij nog perfectly untouched was, maar die zijn op magische wijze verdwenen :(.

Liefs, Laura

12 thoughts on “MAC Mineralize Foundation

  1. Volgens mij is het gewoon een cream foundation. Ik weet niet precies wat ‘cream to powder’ is, maar aan de naam te zien denk ik dat dat een foundation is die eerst creamy is en dan poeder wordt op je gezicht. Dat is bij deze niet zo.

 1. Ik heb deze ok nog nooit geprobeerd! Misschien is het leuk om voor en na foto’s te laten zien! Zodat we ook echt het effect zien! Hij klinkt namenlijk wel echt goed!

  Liefs!

 2. Ik heb deze ook. Ik ben heel erg blij mee ik heb deze nu voor de tweede keer gekocht..Het was wel grappig ik kwam de eerste keer pas na 2 maanden erachter dat er een sponsje in zat..hoe suf!

 3. Ik heb m gister ook gekocht, in NC25. Past precies bij mijn huidskleur.
  Is mijn eerste echte foundation. Weet nog niet precies hoe ik m moet aanbrengen, het sponsje dat erbij zit doet best goed z’n werk. Heb alleen geen idee hoe je zoiets schoon krijgt.
  Of moet je m dan weggooien?

  1. Je kunt hem gewoon wassen met een beetje olijfolie en zeep/babyshampoo/afwasmiddel :). Dit is een goedkope en effectieve manier. Er zijn ook speciale cleansers te koop, maar die zijn vaak best prijzig.

   Na een paar keer wassen merk je dat de spons gewoon ‘op’ is en dat hij uit elkaar gaat vallen. Dan is het tijd om hem te vervangen. Die van MAC gaan behoorlijk lang mee, omdat ze van goede kwaliteit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.