Het was een hele warme dag toen ik een tijdje geleden met mijn moeder ging shoppen in Amsterdam (bekijk het shoplog filmpje hier). Toen we bij de MAC counter aankwamen en we advies hadden gekregen over onze make-up, vroeg de Makeup Artist of ze er ook wat Fix+ over mocht sprayen. “Lekker verkoelend, voedt de huid, het fixeert je make-up en laat het poedereffect verdwijnen”, zei ze. Het leek gewoon water in een flesje, dus ik was een beetje sceptisch. Maar inderdaad, het poedereffect was verdwenen, het werkte heerlijk verkoelend en rook erg fris. Maar bleef mijn make-up ook langer zitten? We besloten om het gewoon mee te nemen en te testen.

Na dit dagje Amsterdam keek ik ‘s avonds in de spiegel en ik moet zeggen dat mijn make-up er nog redelijk uit zag. Oke, eerlijk is eerlijk, het zat niet meer perfect, maar wat wil je na een dagje shoppen met meer dan 30 graden buiten? Op een normale dag zorgt Fix+ ervoor dat mijn make-up goed blijft zitten, zo’n 8 uur lang.

Op verschillende andere blogs (waaronder die van Cosmetics Geek) las ik dat je de MAC Fix+ ook voor andere dingen kan gebruiken!

Zo kun je er pigment nat mee aanbrengen. Spray het op je kwast, even afdeppen op een tissue en vervolgens een klein beetje pigment pakken. Fix+ zorgt ervoor dat het pigment (wat al erg mooi van zichtzelf is) nóg beter uitkomt.

In plaats van de Fix+ voor of na je foundation aan te brengen, kun je er ook voor kiezen om het met je foundation te mixen. Dit zorgt voor een egaler effect.

Tenslotte, en dit had ik echt niet verwacht, kun je Fix+ ook op je haar gebruiken! Als je haar wat pluizig is geworden spray je er wat Fix+ in, en zo kun je weer eventjes vooruit.

Ik kocht de Fix+ dus om mijn make-up te setten, maar er zijn dus nog veel meer toepassingen!  MAC Fix+ kost €18 voor 100 ml.

Liefs, Laura

12 thoughts on “MAC Fix+

    1. Ik vind hem erg fijn. Ook voor die andere dingen, maar ik gebruik hem het meest om mijn make-up te setten. Poeder gebruik ik niet (maar dit had de Makeup Artist wel aangebracht) en het poedereffect verdween. Natte pigmenten aanbrengen doe ik gewoon niet vaak, voor mijn haar vind ik het niet nodig. Mengen met foundation doe ik overigens ook best vaak.

      Ik vond het gewoon leuk om alles op te noemen wat je er mee kan, maar het hoofddoel is natuurlijk make-up fixeren. Speciaal voor je haar bijvoorbeeld moet je dit natuurlijk niet kopen, daar zijn betere producten voor verkrijgbaar. En alleen voor verkoeling is het een beetje prijzig…

  1. :) Grappig dat je het erover hebt. Had net een how to gemaakt hoe je pigmenten het beste kunt aanbrengen (incl. zo’n spray). Alleen ik heb die van MakeUp For Ever. Die is opzich ook goed. Ik gebruik hem alleen eigenlijk puur voor pigmenten en glitters enzo.. Heb eigenlijk niet echt een poeder effect op me gezicht… komt meer door me vettige huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.