Tag: My Makeup Story

Categoriën Personal

Bron foto

Een tag is eigenlijk het best vergelijkbaar met het spel ‘tikkertje’. Bij een tag vul je een vragenlijst in, moet je keuzes maken, vertel je iets persoonlijks of andere soortgelijke dingen. Wanneer je dit gedaan hebt geef je de tag weer door aan iemand anders (of meerdere personen). Tag, you’re it!

Ik kreeg deze ‘My Makeup Story’ tag van Silja. Ik vind tags altijd erg leuk om te lezen, en ook leuk om zelf in te vullen. Zo leer je de persoon achter de site een klein beetje kennen. Dit is mijn eerste tag! Ik heb hem voor het gemak even vertaald naar het Nederlands.

1. Hoe oud was je toen je met make-up begon?
Als klein kind speelde ik al (stiekem) met de make-up van mijn moeder. Dat leek natuurlijk nergens op, maar ik vond het wel erg leuk om te doen. Ik denk dat ik ongeveer 12 was toen ik mijn eerste lipgloss kocht, en rond mijn 13e begon ik met mascara en oogpotlood.

2. Hoe ben je met make-up begonnen?
Mijn moeder was altijd al in de weer met make-up en dat is ze nu nog steeds. Ze vind het nog steeds belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Ik vind dit ook erg belangrijk, en misschien komt dit ook wel een beetje door haar. Ook mijn buurmeisje was al vroeg met make-up bezig en van haar heb ik ook een aantal dingen geleerd.

3. Wat zijn enkele van je favoriete merken?
Mijn favoriete budgetmerken zijn Catrice en NYX. Deze merken hebben erg goede producten voor een lage prijs (hoewel ik niet alles geweldig vind, maar dat vind ik bij geen één merk). Mijn favoriete ‘high end’ merken zijn Clinique, Chanel en MAC. Clinique gebruik ik vaak vanwege mijn gevoelige huid en Chanel vind ik gewoon geweldig mooi. De verpakkingen zijn chique en de producten zijn van erg goede kwaliteit. MAC is in korte tijd ook één van mijn favoriete merken geworden. Vooral de blushes, oogschaduws en lipsticks vind ik geweldig. Maar van MAC vind ik ook niet alles even goed. Wat dat betreft ben ik niet zo MAC minded als sommige andere beauty bloggers.

4. Wat betekent make-up voor jou?
Door make-up voel ik me zelfverzekerder en mooier. Toch heb ik ook dagen dat ik met alleen maar concealer en mascara de deur uit ga, dan heb ik er gewoon even geen zin in of geen tijd voor.

5. Als je maar 4 producten op je gezicht zou mogen dragen, welke zouden dat dan zijn?
Oh, deze vraag vind ik niet zo moeilijk. Het komt heel vaak voor dat ik mijn make-up neutraal hou. Ik zou kiezen voor mascara, foundation, blush en lipstick.

6. Wat vind je het leukste aan make-up?
Dat je ermee kunt experimenteren en dat iemand er echt van op kan knappen. Vaak zie je bij metamorfoses van die voor- en nafoto’s. Het grootste verschil zit dan vaak in de eerste plaats in het haar, en de tweede plaats de make-up. Op die voorfoto hebben ze vaak aan beide dingen niks gedaan, zodat het verschil groter lijkt :P.

7. Wat vind je van drogisterij make-up versus duurdere merken?
Ik heb een aantal basisproducten van duurdere merken. Een goede basis is het halve werk. Zo zijn bijna al mijn foundations van duurdere merken als Clinique, MAC, Lancôme. Ook merk ik dat ik vaker blushes van duurdere merken gebruik omdat ik die mooier /specialer vind en fijner vind om mee te werken. Toch koop ik ook vaak drogisterij make-up. Het geeft me een kick wanneer ik een goedkoop product ontdekt heb, dat hartstikke goed blijkt te werken. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Catrice Ultimate Lacquer nagellakjes. Ook heb ik veel oogschaduws van budgetmerken, deze kunnen tegenwoordig ook best goed gepigmenteerd zijn.

8. Welke tip heb je voor beginnende make-up gebruikers?
Werk in stapjes. Als je bijvoorbeeld op de middelbare school zit en je gaat van helemaal geen make-up naar een look met foundation, concealer, blush, felle lippen, mascara en noem maar op, dan is het opeens allemaal zo veel. Begin met mascara en een lippenbalsem/gloss, als je wil kan je daarna altijd nog uitbreiden en meer producten gebruiken. Zorg ook voor een goede basis. Als je eenmaal meerdere producten gaat gebruiken, zorg dan voor een goede foundation (als je foundation nodig vind), een goede mascara, lipproduct enzovoorts.

9. Welke make-up trend heb je nooit begrepen?
Je wenkbrauwen helemaal weghalen en daarna bijtekenen met een potlood. What the ****? Of je lippen helemaal nude maken en dan met een donkere lipliner omlijnen. Zeg maar de look van Barbie uit Oh Oh Cherso, dat vind ik dus echt helemaal niks. Overigens vind ik haar nu steeds beter er uit zien; vollere wenkbrauwen en betere lipkleur (in tv shows waar de cast is uitgenodigd).

Bron foto

10. Wat vind je van de beauty community op Youtube?
Ookal heb ik zelf ook beauty filmpjes op Youtube, ik reken mezelf niet tot de beauty community daar. Ik vind het wel leuk om filmpjes te kijken van beauty guru’s zoals MichellePhan, xSparkage, Bubzbeauty, FoxyLocksExtensions en natuurlijk onze ‘eigen’ NikkieTutorials!  

Nu is het de bedoeling dat ik drie andere bloggers tag. Ik tag hierbij:

Steffie
Eline
Anna

Ik vond het erg leuk om deze tag in te vullen. Vinden jullie het leuk om vaker (persoonlijke) tags te zien?

Liefs, Laura

8 thoughts on “Tag: My Makeup Story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.