Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Rosebud Salve. Rosebud Salve is wereldberoemd en bestaat al heel lang: het is ontwikkeld in 1892 (!) door Dr. G. F. Smith. Hoe tof is het vintage blikje?! Eerst was ik een beetje sceptisch, ik dacht: een lippenbalsem is een lippenbalsem toch? Wat kan daar nu zo speciaal aan zijn? Maar niets is minder waar. Na zo veel positieve berichten erover te hebben gehoord, besloot ik hem ook aan te schaffen. En ja, ook ik ben verslaafd. 

 

Ik gebruik de zalf voornamelijk voor mijn lippen. Het is de beste lippenbalsem die ik heb. Mijn lippen worden er heerlijk zacht van en velletjes zijn na een paar keer smeren verdwenen. Wat ik ook erg fijn vind aan deze balsem is dat hij zo lekker ‘smeerbaar’ is. Niet te vergelijken met gewone Vaseline vind ik. Hij is zacht en smelt snel. Niet in de zon laten liggen of in je broekzak stoppen dus! Maar Rosebud Salve is niet alleen bedoeld voor je lippen. Het is een zogenoemde ‘multi purpose salve’, een zalf die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Enkele voorbeelden:

 • tegen droge handen
 • als wenkbrauwgel
 • op droge plekjes (bijvoorbeeld ellebogen of knieën)
 • op jeukende of irriterende plekjes
 • op (brand)wondjes, schaafplekken en sneetjes
 • als oogschaduwbasis
 • tegen het pluizen van je haar
 • om je nagelriemen te verzorgen
 • en nog veel meer… 

Ik heb hem ook al voor mijn nagelriemen gebruikt en daarvoor werkt hij ook prima, al pak ik toch liever iets dat daar speciaal voor bedoeld is.

Het enige nadeel van deze Rosebud Salve vind ik de geur/smaak. Hij ruikt naar rozen en als je hem net hebt aangebracht op je lippen proef je dat ook een beetje. Na een tijdje verdwijnt dit grotendeels, maar het blijft toch lichtjes hangen. En tja, rozengeur vind ik opzich wel lekker, maar ik hoef het niet te proeven. Naast deze Original versie die ik heb, zijn er nog meer versies. Ik ga de Strawberry Lip Balm of de Minted Rose Lip Balm ook aanschaffen, ik denk dat die wat lekkerder smaken dan deze Original.

De prijs van de Rosebud Salve ligt tussen de 8 en 10 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Hij is onder andere te koop bij Douglas, Sephora en Boozyshop. Rosebud heeft ook een eigen webwinkel, waar je €9,95 incl. verzending betaalt. In een blikje zit 22 gram. Het is misschien niet goedkoop, maar ik vind het zijn prijs absoluut waard.

Liefs, Laura

21 thoughts on “Rosebud Salve

 1. Ik ben ook fan, heb 3 versies :)
  Ik kreeg deze week een mailtje van kiss kiss bang bang dat je nu bij een bestelling boven de 10 euro (of kan ook 20 zijn geweest?) een gratis rosebud salve krijgt zo lang de voorraad strekte…

 2. Ik ben ook zwaar verslaafd aan mijn rosebud, ik heb de originele ooit gekocht bij douglas en in amerika bij sephora de aardbeienvariant voor 3!! Euro. Zoveel spijt dat ik er niet meer heb meegenomen. Maar ik raad je echt de aardbei aan, die is zo lekker!!

 3. Ik heb deze ook samen met Brambleberry Rose en ik vind de laatste lekkerder smaken/ruiken dan de Original. Maar de geur vind ik ook niet slecht hoor, van de Original. Ik was een keer zo dom geweest en mijn blik in de auto gelaten onder de stikhete zon van Turkije,, en ja hoor… Ik maak hem open en stroomt de helft eruit. Dit is ook gebeurt met de Brambleberry Rose :(

 4. ik heb gister de strawberry gehaald bij de douglas! 10,95
  maar ik had een cadeau bon van 15 euro. ik ben echt verliefd op dat ding

 5. Hij is zó fijn, ik gebruik geen andere meer, en hij gaat ook superlang mee! Ik ruik hem nu eigenlijk niet meer. Misschien omdat ik hem al zo lang heb.
  Ik had hem mee op vakantie in Kroatië(zomer 2009, en toen was ie half leeg, nu is ie driekwart leeg), had ik hem in een tas liggen waardoor hij scheef lag. Wilde ik hem gebruiken was hij inderdaad gesmolten! Maar toen hij eenmaal weer stolde(volgens mij snachts) was alles naar de zijkant gezakt waardoor ik er makkelijker bijkwam dan toen alles nog plat op de bodem lag. Dus nu leg ik hem af en toe expres scheef op een warme plek :P

 6. Ik heb de mijne ook al super lang, en als die is gesmolten in de zon dan verwarm ik hem eventjes boven het gas(vér erboven) en dan zet ik hem in de koelkast haha.. dan is die echt weer net als nieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.