Tag: Talking about Beautybloggin’

Categoriën Personal, Site

Tags waarbij je vragen moet beantwoorden vind ik altijd erg leuk en deze vul ik dan ook graag in. Zo kunnen jullie mij ook een beetje leren kennen! Deze tag kreeg ik van Ilja, waarvoor dank! Het is een tag speciaal voor de beautybloggers, de vragen gaan namelijk over jouw beautyblog.


Waarom ben jij een beautyblog begonnen?
Al vanaf kleins af aan heb ik een fascinatie voor beauty en alles wat daar mee te maken heeft. Als klein meisje experimenteerde ik al (stiekem) met de make-up van mijn moeder. Dat zag er natuurlijk niet uit; ik leek eerder op Bassie dan op wie ik wilde lijken (Posh van de Spice Girls). Ik smeerde eyeliner op mijn lippen en lippenstift op mijn ogen, maar mijn liefde voor make-up was er niet minder om. Op latere leeftijd kwam er nog een liefde bij: taal. Ik hou van taal, ik hou van woorden en zinnen, van dubbelzinnigheid en alles wat ook maar mogelijk is met taal. Met deze twee liefdes wilde ik iets doen. Mijn droom is dan ook om bij een (vrouwen)tijdschrift te werken. Maar omdat het heel moeilijk is om daar bij te komen zonder opleiding op zak of ervaring, en ik toch mijn ei kwijt wilde, ben ik Beautyaddicts.nl gestart. Ik was al andere beautyblogs tegengekomen op het internet, en dacht: dat wil ik ook! Ik wilde mijn mening delen over producten en ik wilde mijn ‘kennis’ met jullie delen.

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Beautyaddicts is misschien niet erg origineel, er zijn tientallen beautyblogs die beginnen met ‘beauty’, maar het staat wel voor mij (een beauty addict) en voor veel van mijn lezers (beauty addicts). Ik had eerst andere namen bedacht voor mijn blog, maar die waren allemaal al bezet. Wist je trouwens dat er ook een cosmeticamerk is dat Beauty Addicts heet? Het is helaas niet gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland, maar ik moet en zal er iets van hebben!

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Ongeveer 14.000 per maand, waarvan 9.000 unieke bezoekers. En het blijft iedere maand maar stijgen, jeej! Daar ben ik echt onwijs blij mee natuurlijk. Ik verwacht eind deze maand over de 10.000 unieke bezoekers te gaan, dat is wel een erg mooi getal!

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Just me, myself and I ;)

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Phoe, moet ik echt één ding kiezen? Er gebeuren zo veel leuke dingen door mijn blog! Het groeien van de bezoekers, de onwijs lieve reacties van jullie, mensen blij kunnen maken met hun gewonnen prijzen, het samenwerken met bedrijven en ga zo maar door. Maar het állerleukste vind ik de persevents. Niet alleen omdat het leuk is om af en toe naar een feestje of presentatie te gaan, maar ook omdat je daar vaak medebeautybloggers ontmoet en dat ik altijd zó onwijs gezellig! Allemaal vrouwen bij elkaar met één en dezelfde passie: beautybloggen.

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat verschilt heel erg per artikel, maar meestal zo tussen de 15 en de 20. Soms wat meer, als het erg in de smaak valt bij jullie, soms want minder, als jullie het niet zo’n interessant artikel vinden en soms heel erg veel, bij winacties. Ik vind het altijd superleuk als jullie comments achter laten, ik lees ze ook altijd allemaal en bij een vraag probeer ik deze z.s.m. te beantwoorden.

Werk je samen met bedrijven?
Ja, en daar ben ik erg blij om! Hierdoor kan ik jullie op de hoogte houden van nieuwtjes in beautyland, kan ik nog meer producten voor jullie uittesten en kan ik meer winacties organiseren! Het is echt niet zo dat ik dagelijks pakketjes ontvang, maar zo af en toe iets opgestuurd krijgen om te proberen is erg leuk.

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Mijn foto’s maak ik met mijn Olympus X-935 camera. Ik ben er best tevreden over, al zou ik wel heel graag een spiegelreflex camera willen om mooiere foto’s te kunnen maken en om me meer te verdiepen in fotografie. Het lijkt me namelijk erg leuk! Helaas is een spiegelreflex niet goedkoop, dus nog even doorsparen.

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Uit heel veel dingen: tijdschriften, t.v., persberichten, nieuwe producten, Youtubefilmpjes, vriendinnen, vragen van lezeressen enzovoorts. Mensen vragen wel eens aan mij: “Maar op een gegeven moment heb je toch al alles gehad en verteld?” Maar dat is niet zo. Dagelijks worden er nieuwe producten ontwikkeld en op de markt gebracht, ik ontdek constant nieuwe dingen en technieken. It never stops!

Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Mijn favoriete beautyblogs zijn nog altijd Misslipgloss en Beautygloss. Deze blogs hebben ervoor gezorgd dat ik ook een beautyblog begonnen ben, en ik heb veel respect voor het feit dat ze al zo lang bezig zijn. Ik lees hun blogs al jaren elke dag met veel plezier. Wel probeer ik zo origineel mogelijk te zijn, hoewel dat soms erg moeilijk is want we krijgen natuurlijk allemaal dezelfde persberichten e.d.

Krijg je weleens negatieve comments?
Dit komt gelukkig zelden voor, maar als het voorkomt dan vind ik dat natuurlijk niet leuk. Opbouwende kritiek – op een nette manier verwoord –  is prima, daar kan ik tenminste wat mee, maar ik heb er niks aan als je mij persoonlijk aan gaat vallen.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ik gun mezelf één dag in de week vrij. Deze dag is niet iedere week hetzelfde, maar meestal is het op zaterdag of zondag. Natuurlijk plan ik artikelen vaak van tevoren in, maar ik heb niet altijd de tijd om 7 artikelen per week te plaatsen. Ik volg colleges, moet een scriptie schrijven, moet opdrachten maken, werk 2 hele dagen in de week, heb een beautyblog en daarnaast ook nog een sociaal leven. Soms is dat gewoon een beetje te veel ;). Wanneer ik wel de tijd heb, post ik ook gewoon 7 dagen per week een artikel.

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
De layout is lekker girly! Roze met wit. Ik heb de header zelf gemaakt, maar de rest heeft mijn lieve vriendje voor mij gedaan<3. Binnenkort komt er trouwens een nieuwe header! Niet door mij gemaakt dit keer, maar door iemand die dat veel beter kan dan ik. Ik ben deze een beetje zat en wil iets anders. Wellicht dat deze header nog wel terugkomt, maar dan kan ik in ieder geval afwisselen.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Het verschilt heel erg per artikel en er gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Je moet foto’s maken, foto’s bewerken en dan nog een leuk verhaaltje erbij typen. Een filmpje maken, editten en uploaden is ook niet zo snel gebeurd. Het testen van de producten komt daar natuurlijk ook nog eens bij, maar dat reken ik niet tot de tijd dat ik met een artikel bezig ben. Een artikel over een nagellak is sneller gemaakt dan een lang en uitgebreid artikel over een product. Ik kan in een half uurtje klaar zijn, maar soms doe ik er ook uren over.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Nee, mijn blog is niet mijn bedrijf. Als ik er van zou kunnen leven zou ik het gelijk mijn bedrijf maken, maar dat is helaas niet zo. Wel zou ik altijd mijn school afmaken, zodat ik een diploma op zak heb, ’cause you never know. Het is best een onzekere baan denk ik omdat je afhankelijk bent van advertentieinkomsten.  

Heb je in het echt contact met andere beautybloggers?
Tijdens persevents komt je vaak andere beautybloggers tegen en ook op Twitter heb ik veel contact met medebloggers. Superleuk natuurlijk!

Ik geef deze tag weer door aan Josephine, Willemijn en Martine, en Charlotte.

Liefs, Laura

16 thoughts on “Tag: Talking about Beautybloggin’

 1. Aaah leuk om te lezen joh. De sfeer is meestal gezellig in beautybloggerland. Superlief dat je mij tagt, deze ga ik zeker doen. Hmm, misschien moeten we een keer meeten, we wonen bijna naast elkaar :O

 2. Haha, wat een toeval!
  Volgens mij heb ik deze tag gisteren ook al gelezen bij iemand, en toen dacht ik nog dat ik best wel nieuwschierig was naar jouw antwoorden!
  En Tadáa hier zijn ze.

 3. Wat leuk om te lezen!! En lief dat je ons ook hebt getagd..Denk alleen dat Willemijn de meeste vragen kan beantwoorden haha, ik ben slechts een aanhangsel ;)
  Maar leuk artikel!

 4. leuk artikel.
  ik vind je foto’s altijd erg mooi, maar ik vind de kwaliteit van je filmpjes niet zo goed om heel eerlijk te zijn. ik bedoel dan niet de inhoud want het filmpje zelf is wel goed, maar het beeld en geluid vind ik tegenvallen.

  1. Klopt. Ben er zelf ook niet tevreden over. Vooral het geluid is bagger! De microfoon zit ook aan de bovenkant van de webcam, dus ik zou van bovenaf moeten praten. Wie verzint zo iets? :S Dan zie je me toch niet? xD Het beeld is nog wel oke vind ik, als je het op HD zet, maar die autofocus werkt ook weer niet goed… *zucht*. Ben aan het sparen voor een nieuwe videocamera, maar wil het wel echt een goeie, en ook die zijn best duur helaas :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.