Vichy Normaderm (+ win!)

Categoriën Advertorial, Huidverzorging

Ik schreef al eerder over de Vichy Normaderm Hydraterende Crème, maar de Normaderm lijn bestaat uit meer producten dan alleen deze crème. De producten zijn bedoeld voor de onzuivere huid. Nou is mijn huid niet echt onzuiver, maar af en toe heb ik toch wat onzuiverheden en gebruik ik graag producten die me daar vanaf kunnen helpen. Vandaag geef ik jullie mijn eerst indruk over een paar producten van de Normaderm lijn en aan het einde van dit artikel vertel ik hoe je zelf een Normaderm test pakket kunt winnen!

De reinigingsgel / face wash (€12,75) verwijdert onzuiverheden en overtollig talg, en ontstopt de poriën. Ik had verwacht dat deze reinigingsgel best agressief zou zijn voor mijn huid, omdat dat vaak het geval is bij dit soort producten tegen onzuiverheden, maar hij is juist heel mild! Ik gebruik zelden een face wash, meestal is het gewoon een reinigingsdoekje erover en klaar, maar ik merk dat mijn huid echt een stuk schoner aanvoelt wanneer ik deze face wash gebruik.  

De lotion / tonic ( €12,50) is helaas toch too much voor mijn huid. Mijn huid is op bepaalde plekken al droog en door deze tonic worden deze plekjes alleen maar droger (door de alcohol die erin zit). Ook prikt hij een beetje. Ik kan me voorstellen dat deze tonic wel fijn is voor de onzuivere huid omdat hij de puistjes uitdroogt, maar voor mij is hij helaas te heftig.

De Hydraterende Crème (€16,50) zou onzuiverheden moeten verminderen, moeten zorgen voor 24 uur hydratatie en een langdurig matterend effect geven. De crème zit in een pompverpakking, wat hygiënisch is. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor heel je gezicht. Vichy adviseert 1 pompje per keer, maar ikzelf heb al genoeg aan iets minder. Het trekt snel in, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Als je later nog over je gezicht wrijft dan kan het zijn dat je er een beetje af kunt wrijven, van die ‘rolletjes’ (dat had ik in ieder geval). Ik heb geen idee hoe dit komt (is de crème misschien te rijk voor mijn huid?) maar ik vind het persoonlijk niet echt vervelend. Ik zie het meer als een soort beschermlaagje.

Links de dagcrème en rechts de nachtcrème

De nachtcrème (€17,95) zou hetzelfde effect moeten geven als de dagcrème. Ik merk dat deze crème dikker is dan de dagcrème. Hij matteert beter dan de dagcrème, maar daar heb je ‘s nachts weinig aan. Ik had liever gezien dat dit andersom was. Deze nachtcrème zorgt overigens niet voor ‘rolletjes’ op mijn gezicht als ik eroverheen wrijf. Mijn huid voelt lekker zacht en soepel aan.

Tenslotte de camouflerende en uitdrogende stick (€10,45). Deze is lekker dun en past zo gemakkelijk in je etui of (toilet)tasje. Hij werkt inderdaad uitdrogend en camoufleert goed, maar is helaas voor mijn huid iets te donker. 

Overigens heb ik ook verhalen gehoord van mensen waarbij de huid in eerste instantie alleen maar erger werd door het gebruik van de Normaderm lijn. Ze kregen juist meer puistjes en onzuiverheden. Sommige van hen zijn er daarom gelijk mee gestopt, anderen waren toch doorgegaan. Op de langere termijn hadden de Normaderm producten wel degelijk effect. De producten gooien als het ware eerst alle rotzooi naar buiten, waardoor de huid in eerste instantie verslechtert. Daarna verbetert het pas. Althans, dat heb ik gehoord, ik weet het natuurlijk niet zeker. Daarom adviseer ik ook om de producten gedurende langere tijd te gebruiken (+/- een maand), zodat je ze goed kunt testen.

Zo op het eerste gezicht ben ik het meest te spreken over de reinigingsgel en de nachtcrème. De dagcrème is ook wel oké, maar ik kan begrijpen dat sommige mensen die ‘rolletjes’ een beetje vervelend vinden. De tonic is helaas een beetje too much voor mijn huid, maar werkt wellicht wel goed voor de vette huid, en de camouflage stick is helaas te donker maar werkt wel fijn.

En dan nu het leukste van dit alles: jij kunt zelf ook een groot testpakket met Vichy Normaderm producten winnen! Dit pakket bevat alle producten die ik hierboven behandeld heb, maar ook nóg meer Normaderm producten zoals de scrub, thermaal bronwater, washandjes, pennen en notitieblokjes. Zo kun je er een leuk Normaderm avondje van maken met je vriendinnen! Klik hier om te zien hoe jij kans kunt maken op zo’n mooi testpakket. Vichy geeft er 150 weg!

Liefs, Laura

9 thoughts on “Vichy Normaderm (+ win!)

  1. ik heb vichy aqualia thermal maar mijn huid reageert er in het begin met het aanbrengen op. Mijn huid rond mijn wangen en neus wordt dan rood en dat trekt vrij langzaam weg. verder vond ik deze wel fijn. dus ik twijfel nu ook of ik de vichy normaderm zal kopen of embryolisse. qua prijs maakt het geloof ik niet zoveel uit en ik heb een nieuwe nodig.

  2. Ik heb Normaderm ongeveer een half jaar gebruikt, ben er daarna mee gestopt omdat m’n huid te droog werd. Door Normaderm is m’n huid van vet naar droog gegaan, echt heel raar! Vond het wel nog fijne producten, maar jammer van dat uitdrogen :o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.