Demak’Up Cotton Science producten

Categoriën Testjes

Dat het belangrijk is om je gezicht iedere dag goed te reinigen, weten we inmiddels allemaal wel. Dat er veel verschil zit in de wattenschijfjes en reinigingsdoekjes waarmee je dit kunt doen, is wellicht niet bij iedereen bekend. Ook ik moet bekennen dat ik jarenlang gedacht heb: een wattenschijfje is een wattenschijfje, hoeveel verschil kan daar nu in zitten? Nu weet ik wel beter, want ik ben er inmiddels achter dat er wel degelijk heel veel verschil zit tussen al die verschillende merken en producten.

Een paar weken geleden ontving ik van Demak’Up de Beautyblogger Press Kit. Hierin zaten producten uit de Cotton Science lijn, waaronder de vernieuwde reinigingsdoekjes. In alle producten van Demak’Up zit pure katoen verwerkt, sommige producten zijn zelfs helemaal van katoen gemaakt. Nu staat Demak’Up wel bekend als een goed merk voor wattenschijfjes en dergelijke, maar merk je ook echt verschil met bijvoorbeeld een gewoon huismerk? Ik testte de producten voor jullie uit.

Fun Fact: In 1978 was Demak’Up het eerste merk dat het wattenschijfje introduceerde voor cosmetische doeleinden en inmiddels worden er elke seconde (!) 90 wattenschijfjes van Demak’Up in Europa verkocht!

Ik begin met de vernieuwde reinigingsdoekjes. Deze zijn er in twee verschillende varianten: Katoen Fris en Katoen Zacht. Ze kosten €3,79 voor een pak van 25 stuks. Dat is niet echt goedkoop, maar als ik echt verschil merk met goedkopere merken dan ben ik best bereid om hier meer geld aan uit te geven. Ik vind het belangrijk dat de doekjes zacht zijn, goed vochtig maar niet te nat, mijn huid niet irriteren en natuurlijk mijn make-up goed en gemakkelijk verwijderen. Ik kan nu alvast zeggen dat beide varianten de test moeiteloos hebben doorstaan. Dit zijn veruit de beste reinigingsdoekjes die ik ooit heb geprobeerd. Ze zijn zó zacht en werken superfijn. De doekjes zijn welliswaar bedoelt om je gezichtsmake-up te verwijderen, maar ook mijn oogmake-up gaat er prima mee af. Geen geïrriteerde en rode ogen, zoals ik bij andere, goedkopere, reinigingsdoekjes vaak wel heb.

Maar wat is nou het verschil tussen de Katoen Fris en Katoen Zacht? Beide werken ze voor mij even goed. Ik merk dat Katoen Fris inderdaad iets frisser aanvoelt dan Katoen Zacht, maar dat is ook het enige verschil.

Dan de twee verschillende soorten wattenschijfjes. De Duo+ wattenschijfjes (zowel de grote als de kleine) hebben een honingraatstructuur aan de ene kant, en de andere kant is gewoon glad. De honingraatstructuur zorgt ervoor dat je make-up er snel en moeiteloos afgaat, ook de zwaardere make-up is binnen no-time verdwenen. De kleine wattenschijfjes kosten €2,99 en de grote €2,39.

De Sensitive Silk wattenschijfjes zijn enorm zacht! Nóg zachter dan de Duo+, die ik ook al erg zacht aan vond voelen. Deze wattenschijfjes bevatten zijde, wat ze zo geweldig zacht maakt. De kleine Sensitive Silk wattenschijfjes kosten €1,85 en de grote €2,29.

Het is dus aan jou of je gaat voor snel en efficient (Duo+) of heerlijk zacht (Sensitive Silk). Persoonlijk vind ik de Duo+ het fijnst, omdat ik die ook al zacht genoeg vind en ze werken erg fijn. Overigens merk ik ook dat beide varianten veel minder snel pluizen dan goedkopere wattenschijfjes.

Tenslotte de oogmake-up reininger. Deze wattenschijfjes bevatten al oogreiniger en zijn dus kant-en-klaar voor gebruik. Ook zitten ze in een handig potje waardoor je ze gemakkelijk mee kan nemen. De wattenschijfjes voelen lekker dik aan, net zoals een normaal wattenschijfje eigenlijk, maar dan doordrenkt met oogreiniger. Ze zijn niet te nat en niet te droog, precies goed eigenlijk. Ik heb wel eens eerder van die kant-en-klare wattenschijfjes gehad, maar die waten zo dun dat ik er echt niet mee kon werken. Bovendien irriteerden ze mijn ogen. Deze van Demak’Up voelen lekker zacht aan en irriteren totaal niet. Ik vind deze oogmake-up reininger pads superhandig om mee te nemen op reis of als ik ergens ga logeren. Ik heb overigens genoeg aan één wattenschijfje voor beide ogen, tenzij ik zware make-up op heb want dan heb ik er twee nodig. Op het potje staat ook dat ze wallen en donkere kringen zouden verminderen, maar hier heb ik helaas niets van gemerkt. Voor een potje met 30 stuks betaal je €3,99.

Het lijkt mij duidelijk: ik ben zeer te spreken over deze producten van Demak’up. Ik merk veel verschil met andere (goedkopere) wattenschijfjes en reinigingsdoekjes. Demak’Up maakt wat dat betreft echt haar naam waar. Het enige nadeel dat ik zou kunnen bedenken is de prijs. Het is aan jou of je dat wil betalen voor wattenschijfjes en/of reinigingsdoekjes.

Liefs, Laura

6 thoughts on “Demak’Up Cotton Science producten

  1. Bij mij helpen die voor donkere kringen en wallen wel een beetje, het is wat lichter geworden in mijn ogen. Maar wat ik doe is dit: Ik haal mijn oogmake-up er vanaf en laat dat laagje zitten en masseer het op en rond mijn ogen. Ben er ook erg blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.