HEMA Mattifier Gel

Categoriën Testjes

In deze shoplog heb je hem al voorbij kunnen zien komen: de Mattifier Gel van HEMA. Ik besloot deze te halen naar aanleiding van de review van Charlotte. Vandaag de review van dit product.

De HEMA Mattfier Gel is een primer op siliconenbasis. Althans, daar ga ik van uit. Want helaas is nergens iets te vinden over wat dit product nou daadwerkelijk zou moeten doen of welke ingrediënten erin zitten, en dat is lastig als je zo’n product nog nooit gezien of geprobeerd hebt. Gelukkig weet ik vrijwel zeker dat dit product bedoelt is als primer en je brengt hem dus aan ná je dagcrème en voor je foundation. De structuur en werking is vergelijkbaar met producten als de Gosh Velvet Touch Foundation Primer of de ModelCo Face Base. Alleen de prijs is een stuk gunstiger; voor een potje van 10 ml. betaal je €4,50.

Een primer zorgt ervoor dat de huid gematteerd word, poriën minder zichtbaar worden en dat je foundation mooier en langer blijft zitten. Ik heb een gecombineerde huid, maar mijn huid is overwegend droog. Ik gebruik hem dan ook alleen op de delen van mijn gezicht die wat vetter zijn: mijn voorhoofd, neus en kin (T-zone). Deze primer doet wat mij betreft prima zijn werk; hij maakt de poriën minder zichtbaar, maakt de huid mat en mijn foundation blijft ook iets langer zitten (als is het niet veel langer). Wat mij betreft doet hij qua werking niet veel onder voor andere duurdere siliconen primers. Of hij voor de vette huid ook echt goed werkt, kan ik door mijn huidtype helaas niet beoordelen.

Toch heeft dit product ook wel een nadeel, namelijk de verpakking. Een potje is in mijn ogen gewoon geen fijne verpakking voor een primer. Ik heb liever een tubetje of een pompje, dit is gemakkelijker in gebruik en ook nog eens hygiënischer. Ook vond ik het moeilijk om te bepalen hoeveel ik nodig had voor de delen van mijn gezicht waar ik het aan wilde brengen, je pakt al snel te veel.

Ik zou dit product vooral aanraden aan mensen met een normale, vette of gecombineerde huid. Als je een hele droge huid hebt, heb je vrij weinig aan dit product. Vanwege de kleine prijs ook geschikt voor degenen die eens een gezichtsprimer willen proberen om te kijken of het voor hen wat is. Je krijg dan misschien geen grote hoeveelheid product (10 ml), maar daar is de prijs dan ook naar.

De Mattifier Gel van HEMA kost €4,50 en vind je in het cosmeticaschap met tijdelijke producten. Ik denk dat dit product dan ook niet zal worden opgenomen in de vaste collectie, maar wie weet…

Liefs, Laura

11 thoughts on “HEMA Mattifier Gel

  1. Ik vind het ook zo raar dat er helemaal geen beschrijving niks op het product staat. Ik heb een redelijk droge huid, geen aanrader voor mij dus.

  2. Ik heb er ook al aan getwijfeld om dit product te kopen, maar ik heb laatst een primer van Sephora gekocht en die bevalt me heel goed dus ik denk dat ik deze maar oversla.

    1. Naar aanleiding van haar review heb ik hem juist gekocht :) Vandaar ook het linkje naar haar site. Heb dus automatisch ook op dezelfde dingen gelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.