Weight Watchers: In lijn met je leven

Categoriën Chickmedia

Ik schreef al eerder over Weight Watchers, over hoe geweldig het voor mij heeft gewerkt en hoe het nu precies zit met punten tellen en dergelijken. Nu heeft Weight Watchers ook eindelijk een boek uitgebracht: In lijn met je leven. Van de meeste bekende dieëten zijn er al één of meerdere boeken verkrijgbaar in de boekhandels, maar Weight Watchers had dat nog niet. De hoogste tijd voor verandering dus, en wat een prachtig boek is het geworden.

Het boek is onwijs dik; het telt maarliefst 384 pagina’s! Het bestaat eigenlijk uit drie delen: kennis & inzichten, getuigenissen en recepten. In het het eerste deel wordt het hele Weight Watchers concept uitgelegd volgens het – inmiddels niet meer zo heel erg nieuwe – ProPoints systeem. Daarnaast lees je er een hoop feitjes en cijfers. Dat klinkt misschien als saaie stof, maar persoonlijk vind ik het best interessant. Let op: je vindt in dit boek geen lijst met punten voor alle voedingsmiddelen, daarvoor is er de boodschappengids die je bij de cursus kunt kopen.

In het tweede deel vind je succesverhalen van mensen die door Weight Watchers enorm veel zijn afgevallen. Als deze verhalen je niet motiveren om aan de slag te gaan met Weight Watchers, dan weet ik het ook niet meer ;).

In het laatste deel vind je heerlijke, gezonde en verantwoorde recepten. Dat is overigens wat ik zo geweldig vind aan Weight Watchers: je mag alles eten, niets is verboden, zolang je maar binnen je puntenaantal blijft (en je aan de fitformules houdt, maar eigenlijk deed ik dit stiekem nooit zo en ik heb toch goede resultaten geboekt). De recepten zijn verdeeld in de volgende categoriën: ontbijt, lunch, hapjes & tapas, soepen en voorgerechten, hoofdgerechten, desserts & tussendoortjes en feestgerechten. Bij elk gerecht wordt vermeld hoeveel ProPoints je ervoor moet tellen.

Je hoeft geen lid te zijn van Weight Watchers om dit boek te kunnen kopen, want het is gewoon verkrijgbaar bij de boekhandel (bijvoorbeeld Selexyz) voor €29,95. Ik vind dit echt een geweldig boek dat je vooral motiveert om te beginnen (of door te gaan, als je even in een dipje zit) met Weight Watchers. Ik ben meer dan 15 kilo afgevallen met Weight Watchers. Inmiddels zitten daar al weer bijna vijf kilo van aan, maar dan zijn we wel twee jaar verder sinds ik ‘gestopt’ ben met Weight Watchers. Ik zet gestopt tussen aanhalingstekens omdat ik eigenlijk nooit echt gestopt ben met Weight Watchers. Die puntenaantallen zitten gewoon echt in mijn hoofd geprent, dus ik ben er altijd wel een beetje mee bezig. Het is gewoon een levensstijl geworden.

Door dit boek ben ik van plan de draad weer op te pakken. Die vijf kilo wil ik er toch graag weer af hebben, en het liefst nog wel ietsje meer. Vijf kilo aankomen in twee jaar is opzich niet heel veel, maar ik weet dat ik me lekkerder voelde toen het eraf was. Ik ben door dit boek meer te weten gekomen over hoe het ProPoints systeem werkt en ben er inmiddels van overtuigd dat dit systeem nog beter is dan het oude FlexiPoints systeem (waar ik de kilo’s mee kwijtgeraakt ben). Ik ga er gewoon voor. Maandag begin ik weer, maar deze keer écht. I can do it!

Liefs, Laura

14 thoughts on “Weight Watchers: In lijn met je leven

 1. Weight Watchers is inderdaad gewoon de wijze waarop men zou moeten leven, zonder overdadig te zijn. Wat we in deze huidige maatschappij jammer genoeg ingepompt krijgen. Veel is nooit genoeg, terwijl we best voldoende hebben met wat we ‘nodig’ hebben.

  Daarom vind ik Weight Watchers ook zo fijn, het leert je in principe weer tevreden te zijn met weinig én dat op een gezonde manier. Je mag eten wat je wil, je hebt geen honger (of toch niet als je terug op je ‘normale’ wijze bent gekomen), dat is toch het leven?!

  Dank je Laura, je hebt me aangezet om ook weer van start te gaan met Weight Watchers!

  Dan moet ik wel eens naar een bijeenkomst gaan, want ik heb enkel nog maar het oude systeem. Dat werkt ook best, maar loopt een beetje achter.

  1. Oh, helemaal vergeten erbij te zetten! Heb het gelijk even aangepast. Je hoeft geen lid te zijn van Weight Watchers om dit boek te kunnen kopen, want het is gewoon verkrijgbaar bij de boekhandel (bijvoorbeeld Selexyz) voor €29,95.

 2. Ik heb net een dikke maand WW achter de rug, maar ik sjoemelde teveel. Een ideaal dieet, maar ik werd na een maand daas van het tellen en schrijven van de ProPoints. Maar! Resultaat krijg je absoluut op een heel goede manier. Nu moet ik nog wat meer discipline kweken…

 3. De vorige keer las ik je stukje ook al, raakte direct geïnteresseerd, maar het is mij nog steeds een vraag hoe het werkt. Dat is jammer, want ik zou het graag proberen, maar voor mij is het echt te ingewikkeld.

 4. Mijn schoonzusje doet mee aan WW via internet. Zo kun je makkelijk zelf je punten bijhouden (zonder boekje) en je hoeft niet naar bijeenkomsten (hoewel dat voor sommige mensen natuurlijk wel motiverend kan werken) Ik wil er misschien ook aan beginnen, ben wel al bewuster bezig met wat ik eet nu ik het puntenaantal van een paar producten weet (magnum = 8 punten!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.