Het is alweer een tijdje geleden dat ik een echt lifestyle artikel heb geschreven. Vandaag heb ik er weer een voor jullie. Ik wil jullie graag kennis laten maken met Mohdoh. Mohdoh is een natuurlijk product dat aromatherapie, kleurentherapie en speeltherapie combineert. Het merk werd de winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwe Non Food- Product’ tijdens de ‘Natural Organic Products Show’ in Londen in 2010 én ook in 2011.

Mohdoh lijkt erg op Play-doh (klei dus). Het is kneedbaar en gemaakt van cellulose (papierpulp) en vermengd met lucht om het luchtiger te maken. Alle varianten van Mohdoh zijn compleet recyclebaar en brengen geen schade toe aan eco-systeem. Zelfs de verpakking is 100 % recyclebaar.  

Als de Mohdoh gekneed wordt, worden de essentiële oliën niet alleen verdampt en geïnhaleerd maar tevens geabsorbeerd door de huid. De concentratie van de olie is zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat Mohdoh zowel veilig als effectief is. Tegelijkertijd zal de geselecteerde kleur van de klei helpen om de energiecentra die niet in balans zijn in evenwicht te brengen. De soepele samenstelling van de klei geeft op zichzelf al een rustgevend en kalmerend effect.

Er zijn inmiddels 9 verschillende soorten Mohdoh’s:

Sleep / Slapen – Helpt bij een ontspannen nachtrust
Travel / Reizen – Verlicht spanning bij het reizen en misselijkheid
Breathe / Ademen – Biedt comfort bij hoest en verkoudheid
Calm / Kalm – Brengt rust aan degene die altijd aan het rennen en vliegen zijn
Unwind / Ontspan –  Kalmeert en verlicht de zorgen�
Quit / Stoppen – Helpt bij het stoppen met roken
Slim /  Slank  – Effectief in combinatie met een caloriearm dieët
Think / Denken  –  Stimuleert en verbeterd de concentratie
Headeez / Hoofdpijn – Helpt spanningen en hoofdpijn te verlichten

Ik heb zelf Headeez, Sleep en Slim waar ik jullie nu kort iets meer over ga vertellen.

Headeez helpt bij het verlichten van spanningen en hoofdpijn. Het ruikt naar een combinatie van kamille, lavendel, mint en basilicum. De turqoise kleur werkt harmoniserend en kalmerend.

Sleep ruikt naar jenever, lavendel, Palmarosa en geraniums. Kneed de Mohdoh 5 tot 10 minuten voor het slapengaan zodat de oliën kunnen worden geïnhaleerd en opgenomen. De paarse kleur werkt kalmerend en rustgevend.

Bij Slim is het de bedoeling dat wanneer je probeert af te vallen, maar even zin hebt in iets lekkers, je deze Mohdoh gaat kneden om iets anders in je handen te hebben als afleiding. Hij ruikt naar venkel, geraniums, patchouli en rozemarijn. De oliën helpen om de eetlust te verminderen en de stofwisseling te verhogen.

Maar werkt het nou echt? Ik moet zeggen dat de geuren van de Mohdoh’s erg rustgevend werken. Ook het kneden van de klei heeft iets rustgevends en je hebt iets in je handen waar je mee bezig bent, dus het werkt ook afleidend. Ik denk dat deze Mohdoh’s een goede en leuke aanvulling / ondersteuning zijn van andere technieken en therapieën, maar het is natuurlijk geen wondermiddel. Wat me overigens wel opviel is dat de ene Mohdoh makkelijker kneed dan de andere. Zo moet je Sleep best hard kneden, maar bij Slim en Headeez gaat het weer heel makkelijk…

Mohdoh’s dienen bewaard te worden in de luchtdichte verpakking op een koele, donkere plaats. Doe de Mohdoh na gebruik altijd terug in de verpakking om ervoor te zorgen dat deze niet uitdroogt. Het aroma van de olie zal na ongeveer drie maanden vervagen. Het is belangrijk om nooit  nieuwe olie aan de klei toe te voegen omdat de oliën die worden gebruikt in Mohdoh zorgvuldig zijn geselecteerd en gemeten voor het beste resultaat. 

Mohdoh’s kosten €7,99 per stuk, wat ik persoonlijk niet duur vind. Ook erg leuk als origineel cadeautje! Voor meer informatie en gerichte verkoopadressen per provincie kun je kijken op www.i-beauty.nl. Je kunt de Mohdoh’s ook gelijk bestellen in de webshop.

Liefs, Laura

10 thoughts on “mohdoh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.