Bioscooptip: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Categoriën Chickmedia

It all ends…

Het einde van een tijdperk is daar. De allerlaatste Harry Potter film draait nu in de bioscoop. Ik zag hem op één van de eerste dagen dat hij uit was en vandaag vertel ik jullie graag meer over mijn Harry Potter addiction en wat ik van de film vond.

Ik ben opgegroeid met de Harry Potter boeken en films en moet eerlijk bekennen dat ik gaandeweg behoorlijk Harry Potter verslaafd geworden ben. Ik ken complete dialogen uit mijn hoofd en las de boeken in een ruk uit. Het begon voor mij met de eerste Harry Potter film. Ik had nog geen van de boeken gelezen, want ik hield totaal niet van fantasy boeken. Een vriendinnetje vroeg of ik mee wilde naar Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Ik besloot mee te gaan, vooral omdat ik best nieuwsgierig was naar alle bombarie rondom die zekere Harry Potter. Na het zien van die eerste film was ik verkocht.

Ik haalde mijn Harry Potter achterstand in door de boeken die tot dan toe uit waren razendsnel uit te lezen. Ook ging ik iedere keer weer zo snel mogelijk naar de verfilming van een boek, wanneer deze in de bioscoop draaide. Als er een dvd (of in het begin nog VHS videofilm) uit was, kocht ik die gelijk. Wanneer er even een Harry Potter stilte was (geen nieuw boek, geen nieuwe film) las ik de boeken gewoon nog eens en keek ik de films keer op keer.

Ik heb geen idee waarom ik de Harry Potter verhalen zo leuk vind. Ik kan het niet beschrijven, het is gewoon een gevoel. De Harry Potter boeken en films zijn ook de enige fantasy verhalen die ik leuk vind. Lord of the Rings vind ik bijvoorbeeld niets aan. Misschien komt het wel doordat Harry Potter zich ook in de ‘gewone mensenwereld’ afspeelt. J.K. Rowling heeft een geweldige magische wereld geschapen in combinatie met de gewone wereld. Ze beschrijft dingen met zo veel details, iets waar ik normaal gesproken ook totaal niet van hou. Ik denk al gauw “oke, moving on!” maar bij de Harry Potter boeken heb ik daar geen last van. De verhaallijnen zijn meeslepend en  zitten zeer goed in elkaar.

Maar goed, genoeg over mijn Harry Potter obsessie, al zou ik er nog zoveel meer over kunnen vertellen. Op naar de film!

Ik had zeer hoge verwachtingen van de laatste film. Het is de állerlaatste dus de filmmakers moesten alles uit de kast halen om deze film nog beter te laten worden dat de vorigen. Zijn ze daarin geslaagd? Ja, wat mij betreft wel. Ook deze film is weer een waar meesterwerk. Het bevat voor ieder wat wils: actie, romantiek, emoties, humor, prachtige special effects en niet te vergeten: prachtig make-upwerk.

Mijn favoriete scènes uit de film: wanneer Harry en zijn vrienden willen inbreken in de kluis van Bellatrix Lastrange (NL: Bellatrix von Detta). Actrice Helena Bonham Carter speelt een geweldige Hermelien als Bellatrix. Ook de scène met de herinneringen van Snape (NL: Sneep) vond ik erg mooi. En ten slotte natuurlijk het gevecht op Zweinstein tussen Voldemort en Harry Potter en consorten. Na afloop van de film zat mijn lijf nog vol spanning. Ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten en mijn hart ging echt tekeer bij sommige scènes. De film bevat veel actiescènes die elkaar in rap tempo opvolgen en het was voor mij één grote adrenalinebom.

Goed, één kritiekpuntje dan? Ik miste de verhaallijn over de jeugd van Dumbledore (NL: Perkamentus). Er wordt wel zijdelings naar verwezen, maar zo uitgebreid als in het boek wordt het niet behandeld. Jammer, maar je kan niet alles in een film stoppen. Dan hadden ze van het laatste boek wel drie delen kunnen maken of misschien zelfs wel vier. Ik ben zeer tevreden over de laatste film en vind het een mooie afsluiting van het Harry Potter tijdperk. Al is dat tijdperk natuurlijk nog lang niet voorbij zolang de fans de boeken blijven (voor)lezen en de films blijven kijken.

Mocht je de trailer nog niet gezien hebben, of gewoon nog eens willen zien, bekijk hem dan hieronder.

Liefs, Laura

10 thoughts on “Bioscooptip: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

  1. Ik heb hem in 3D gezien en ik was echt serieus onder de indruk! Ik zal de hele tijd te wiebelen op mijn stoel en ik werd letterlijk gek. Ik hou van HP-films! Het ook het boek gekocht van de laatste film, maar ben er nog niet in begonnen. Het enigste wat ik wel een beetje jammer vond was dat alles nogal snel ging. Het was soms moeilijk te volgen! Ik vind het wel enorm jammer dat dit de laatste film is!

  2. Ik ging naar de laatste harry potter film met een hele groep vrienden. Ik heb eerlijk gezegd helemaal niks met harry potter. Maar nadat ik deze film heb gezien was ik onder de indruk. Het interesseerde me! Ik ga ze nu allemaal lezen + kijken!

  3. Ik ben al sinds mijn 9e/10e Harry Potter verslaafd, ik ga nu richting 20 haha. Ik heb de films zo vaak gezien dat ik ook alle dialogen ken xD en ik heb de boeken ook te vaak gelezen. Ik moet het laatste deel nog zien maar aan de andere kant wil ik ook niet want het houdt nu op, en dat wil ik niet.

  4. ohhh ja nog een grote harry fan. Net weer begonnen met boek nr 1 :P

    Vond wel de manier waarop harry dan uiteindelijk voldemort dood wel een beetje tegenvallen, in het boek was dat in de grote zaal en alles en nu in de film was het hup klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.