Uitslag poll: Hoe word jij het liefst bruin?

Categoriën Overig

De pollvraag ‘Hoe word jij het liefst bruin?’ heeft weer meer dan twee maanden open gestaan. Er hebben in totaal 639 mensen gestemd. Allemaal hartelijk dank voor het stemmen! Vandaag heb ik voor jullie de uitslag en een nieuwe pollvraag.

Een overgrote meerderheid (78%) wordt het liefst bruin van de zon. Daar kan ik me wel in vinden, want het is gewoon heerlijk om in dat warme zonnetje te liggen! Toch moet je altijd wel opletten als je de zon in gaat en een aantal voorzorgsmaatregelen treffen. Dat hoef ik jullie eigenlijk niet meer te vertellen denk ik, maar voor de zekerheid vertel ik het toch nog maar eventjes. Smeren, smeren, smeren. Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkst als je de zon in gaat. Smeer je een half uur van tevoren in met een zonnebrand met een factor die bij jouw huidtype past. Hier vind je een handig schema’tje waaruit je af kunt lezen welke zonnefactor jij nodig hebt. Het is ook belangrijk dat je je regelmatig opnieuw insmeert.  Nog een paar tips: blijf niet te lang in de zon, draag een petje of hoed en beschermende kleding in de volle zon en drink voldoende water. Let op, te veel zonnen is niet goed voor je, tenzij je er zo uit wil zien:

Het minst vaak (21 keer) werd gekozen voor optie twee ‘van de zonnebank’. Opzich best opvallend, want zonnebanken zijn namelijk niet slechter dan de zon zelf. Beide zorgen voor UV-straling. Het wordt echter gevaarlijk wanneer je verbrandt, want dit vergroot de kans op huidkanker. Of je nou verbrandt door de zon of de zonnebank, dat maakt niets uit. Een zonnebank is echter heel gedoseerd te gebruiken: je hebt de blootstelling aan UV-A en UV-B veel beter in de hand dan bij zonnen in de buitenlucht. Hierdoor bouw je bescherming op tegen UV-straling en maak je extra vitamine D aan (bron). Bezoekster Ellen zei hierover: “Ik wordt het liefst bruin in de zon. Zelfbruinen doe ik maar echt heel weinig, maar ik ga eens onder de zonnebank. Dit is trouwens echt niet vaak, want ik weet dat het slecht voor je is. Maar ik ben zo bleek dat het voor mij beter is om een keer onder de zonnebank te gaan, dan me te verbranden in de zon.” Helemaal mee eens! Ook als je onder de zonnebank gaat is het belangrijk om je te berschermen tegen de straling. In een goede zonnestudio kun je terecht voor deskundig advies over wat verantwoord zonnen is.

8% koos voor de optie ‘door zelfbruiner te smeren’. Ikzelf koos ook voor deze optie. Het is makkelijk, snel en veilig. Als je een goede zelfbruiner gebruikt en deze zorgvuldig aanbrengt dan kun je een prachtig bruin kleurtje krijgen zonder strepen. Mijn favoriete zelfbruiners zijn die van Estée Lauder, Yves Rocher en Dove.

70 mensen worden (liever) niet bruin. En daar ik natuurlijk ook helemaal niks mis mee! Een witte huid kan ook prachtig zijn! Kijk bijvoorbeeld maar naar Anne Hathaway en Nicole Kidman.

Dan nu de nieuwe pollvraag.

Als ik op vakantie ben, dan:

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Stemmen kan in de rechterkolom of hierboven en je kunt je antwoord toelichten door een comment achter te laten op dit artikel. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Liefs, Laura

8 thoughts on “Uitslag poll: Hoe word jij het liefst bruin?

  1. Ik wordt het liefst gewoon niet bruin haha, hoewel een kleurtje me goed staat word ik gek van de droge huid die vrijwel meteen ontstaat en bijna niet weg is te smeren. Dus ik blijf maar lekker een bleekscheet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.