Rituals Sun Care (+ review)

Categoriën Huidverzorging, Testjes

Sinds april van dit jaar verkoopt Rituals ook sun care producten. De Rituals sun care lijn is gebaseerd op een beschermingsformule die haar werking ontleent aan het krachtige anti-oxidant complex van biologische Witte Thee, Ginkgo Biloba en Vitamine E. Biologische Witte Thee vitaliseert en ontgift de huid, terwijl Ginkgo Biloba en Vitamine E de vrije radicalen neutraliseren die, geactiveerd door zonlicht, de belangrijkste oorzaak zijn van vroegtijdige huidveroudering. De voedende ingrediënten Panthenol en Allantoine zorgen op hun beurt voor een optimale hydratatie en verzorging van de huid. 

De lijn bestaat uit de volgende producten:

Sun protection express mist SPF 15 – € 17.90 (150 ml): Een transparante mist die ondersteboven gebruikt kan worden. Olievrij en plakt niet.

Sun protection lotion SPF 20 – € 15.90 (200 ml): Hydraterende lotion met lichte textuur die snel door de huid wordt opgenomen. Waterbestendig.

Sun protection lotion SPF 30 – € 17.90 (200 ml): Rijke, hydraterende lotion die niet plakt. Waterbestendig.

Sun protection milky spray SPF 30 – € 17.90 (200 ml): Melkachtige, hydraterende lotion spray die niet plakt. Waterbestendig.

Sun protection face cream SPF 30 – € 15.90 (60 ml): Rijke, hydraterende crème. Kan op vakantie gebruikt worden in plaats van de dagelijkse gezichtverzorging.

Aftersun hydraterende lotion – € 12.90 (200 ml): Bevat 30% pure Aloe Vera. De verkoelende, vochtinbrengende formule wordt snel opgenomen door de huid. Kalmeert en voedt de huid en beschermt tegelijkertijd je bruine teint.

Ik had de Sun protection express mist SPF 15 al een tijdje liggen, maar had hem nog niet kunnen testen omdat het nou niet echt geweldige mooi weer was hier in Nederland. Daarom besloot ik hem mee te nemen op vakantie. Ik kon niet gelijk beginnen met testen, want SPF 15 was in het begin te laag voor mijn bleke huid. Na een paar dagen, toen ik al een beetje bruin was, kon ik overstappen naar een iets lagere factor en heb ik deze sun protection express mist getest.

De spray is transparant en is onwijs makkelijk in gebruik. Hij spuit een beetje zoals een deospray, maar dan iets minder krachtig. Je kunt hem op z’n kop gebruiken en hoeft alleen maar te sprayen en een beetje uit te smeren. Hij trekt lekker snel in en plakt niet. Ideaal en supersnel! De geur is ook best aangenaam, al ruik ik in het begin wel de alcoholgeur er doorheen. Mijn vriend was ook heel enthousiast over deze spray. Wanneer ik hem vroeg welke zonnebrand hij wilde om zich in te smeren (we hadden verschillende bij ons), zei hij: “Die deo-achtige luxe spray!”

Een paar nadelen: hij is niet waterproof of waterresistant. Vaak opnieuw insmeren dus, ook na veel zweten of een korte verkoelende douche. Nog een nadeel: hij gaat snel op. Of het nou kwam omdat mijn vriend en ik allebei zo enthousiast waren over deze spray en hem dus veelvuldig en royaal gebruikten of omdat je je met deze spray vaak opnieuw moet insmeren, dat weet ik niet, maar hij was best snel op! Nou is 150 ml ook niet echt veel, maar toch, als ik bijna 18 euro betaal voor een zonnebrand dan wil ik er eigenlijk wel een tijdje mee doen.

Al met al ben ik erg tevreden over deze spray. Hij werkt superfijn, beschermt goed en je bent razendsnel klaar met smeren omdat het zo gemakkelijk gaat. Alleen jammer dat hij zo snel op was…

Liefs, Laura

6 thoughts on “Rituals Sun Care (+ review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.