Sanex Zero% Deodorant

Categoriën Huidverzorging, Testjes

Eerder dit jaar lanceerde Sanex de Zero% douchegels. Deze douchegels hebben een milde, biologisch afbreekbare formule en bevatten alleen ingrediënten die nodig zijn voor een schone huid. Ze bevatten geen parabenen, geen phenoxyethanol, geen kleurstoffen en geen phthalaten. Sinds kort zijn er ook Zero% deodorants verkrijgbaar van Sanex. Deze bevatten geen aluminium chloorhydraat, geen alcohol, geen parabenen en geen kleurstoffen.

Toch bieden deze deo’s volgens Sanex 24 uur bescherming onder je armen. Dit komt door het natuurlijke mineraal Aluin, dat de geur van zweet bestrijdt. Er zijn twee varianten van de Zero% deo’s: voor de normale huid en voor de gevoelige huid. Beide varianten zijn zowel verkrijgbaar in een spray als in de vorm van een roller.

Ik heb alle deo’s getest. De geur van de deo’s is heel neutraal, maar toch fris. Ik vond de rollers beter werken dan de spray’s, maar de rollers hebben wel langere droogtijd nodig dan de sprays. Wanneer ik haast heb gebruik ik dus liever een spray, want als ik snel deodorant met een roller aanbreng krijg ik zo’n plakkerig gevoel. De deo’s maskeren de zweetgeur behoorlijk lang, maar niet 24 uur. Bovendien werken ze niet echt als antitranspirant. Ze neutraliseren dan welliswaar de zweetgeur, maar werken niet echt goed tegen natte plekken onder je oksels.

Al met al redelijke deo’s en zeer geschikt voor mensen die liever geen onnodige chemische ingrediënten in hun deodorant willen.

De Sanex Zero% deo’s kosten €2,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen.

Liefs, Laura

15 thoughts on “Sanex Zero% Deodorant

 1. De beste deo die ik ooit heb gehad was van Nivea, maar das al lang geleden. Ik weet niet meer welke geur het was. Nu heb ik weer nivea maar die is niet zo goed als die andere, jammer.

 2. Wat een ontzettende domme reakties lees ik hier zeg. We spreken over schadelijke ingredienten in deo’s zoals parabenen(conserveermiddelen) aluminium chloorhydraat,alcohol,en kleurstoffen.
  Men heeft aluminium chloorhydraat in borsttumoren aangetroffen is dat voldoende reden een deo te kiezen die geen schadelijke ingredienten bevat?!
  http://www.saraah.nl

 3. :blinkhearts: Binnenkort gaan ze hier wel toe over omdat ieder merk gaat innoveren en zij doen mee. Ik denk dat dit merk binnenkort die stoffen niet meer bevatten omdat iedere consument kritischer is geworden en wil het beste voor zijn gezondheid. Als het hier geen rekening mee gaat houden zouden zij verlies kunnen gaan leiden omdat de concurrenten hun al voor zijn. Ook wat vlees betreft en waar het vandaan komt, de consument wordt alsmaar kritischer en neemt niet alles meer voor zoete koek aan. De meesten schrikken wel terug voor alminiumzouten omdat het lichaam die moeilijk uit zich zelf kwijt kan. Ook alcohol zorgt er voor dat het op de huid kan gaan prikken. Vooral voor iemand die al een gevoelige tere of droge huid heeft zou dat minder goed zijn dan iemand die een wat vettere en dikkere huid heeft. Die kan er dan beter tegen maar de consument is kritischer tegenwoordig. Ook de optische witmakers moeten was al bij 15 graden wit kunnen wassen. Terwijl dit dan alleen maar wit lljkt. Het is dan energiezuiniger om de was op 15 of 30 graden schoon te krijgen. Optische witmakers zouden ook weer schadelijk zijn voor het milieu.

 4. Er zijn ook mensen die een peru-balsem-allergie hebben en die kunnen niet tegen parabenen want daar krijgen ze rode jeukende vlekken van op hun huid. Van hun allergoloog mogen ze die stof niet meer gebruiken en die heeft ook een hele lijst met merken waar dat niet in zit, en die zijn er toch ook nog wel. Het staat ook op het product welke stoffen er in zitten. Na een testje bij de allergoloog weet je zeker of je die peru balsem-allergie hebt.

 5. Na de berichtgeving over alminiumzouten zijn mensen huiverig geworden om een middel te gebruiken waar dat in zit. Het lichaam zou het uit zich zelf moeilijk kwijt raken en het zou zich ophopen.

 6. Ze zeggen dat het geruchten zijn dat die alminiumzouten kankerverwekkend zouden zijn. Het K.W.F. zegt zelf dat het niet kankerverwekkend zou zijn. Het is wetenschappelijk nooit onderbouwd. Het onderzoek is ongeldig. Het is dus een fabel dat alminiumzouten kankerverwekkend zouden zijn.Het K.W.F. bevestigt dit ook.

  1. Grappig, er is nooit op grote schaal onderzoek naar gedaan dus wat je zegt is misleidend.. ik neem het zekere voor het onzekere maar ieder z’n ding.

 7. Het is onzin van dat alminiumzouten schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Het is door een negatieve publicatie voor waar aangenomen en nu gelooft iedereen dat. Vele mensen hebben er dus rekening mee gehouden. Zij hebben zich onterecht zorgen gemaakt voor iets wat niet genoeg wetenschappelijk is onderbouwd. Het onderzoek is daarom ook ongeldig verklaard. :blink:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.