Budget tip: Wax strips van Action

Categoriën Tips & Tricks

Vorige week ging ik naar Action en daar zag ik deze wax strips liggen voor maar €1,39! Ik had al eerder bij Action de wax stips van Veet zien liggen. Veel goedkoper van normaal, ik geloof iets van €2,99. Nu zag ik dus deze nóg goedkopere wax strips liggen en ik nam twee pakjes mee om ze te testen.  Ze hebben ze zowel voor de normale als de gevoelige huid, ik heb die voor de gevoelige huid genomen. Ik was erg benieuwd hoe deze stips me zouden bevallen want ze waren zó goedkoop, dat kan toch bijna niet goed zijn? Nou wel dus, ze werken prima!

Ik heb eerder zowel duurdere wax strips (bijv. Veet) als goedkopere wax strips ( bijv. Kruidvat) geprobeerd. Ik merkte niet veel verschil qua werking, ze deden gewoon wat ze moeten doen: haar verwijderen. Ik heb vaak gelezen dat je benen tot wel 4 weken lang glad kunnen blijven, maar bij mij onstaan na anderhalve week alweer de eerste stoppeltjes. Dat ligt niet aan de wax strips, maar gewoon aan mijn haargroei. Toch vind ik het wel handig om mijn benen te waxen voordat ik op vakantie ga, dan ben ik in ieder geval anderhalve week haarvrij.

Het pakketje van Action bevat 3 x 2 grote stips in en 7 x 2 kleintjes. De grote zijn makkelijk voor je benen en de kleintjes voor gezichtshaar of je bikinilijn. Overigens had ik niet genoeg aan één pakje voor mijn benen, dus ik was blij dat ik twee pakjes had gekocht. Wat ik mis zijn de nabehandeldoekjes. Deze vettige doekjes zitten vaak wel bij andere merken en hiermee kun je restjes wax die achtergebleven zijn verwijderen. Ook werken ze vaak een beetje verzachtend. Maar helaas, die zitten er dus in dit pakketje niet bij. Opzich geen ramp want ik heb gewoon mijn eigen verzachtende olie gebruikt en dat werkte ook prima.

De strips werken voor mij even goed als alle andere die ik geprobeerd heb. Het resultaat is zoals ik gewend ben: glad en haarvrij. De enige nadelen voor mij zijn dat er geen nabehandeldoekjes bij zitten en dat er voor mijn benen te weinig strips in één pakje zitten.

Tip! Ik heb gemerkt dat het ontharen met wax stips een stuk minder pijnlijk is als je van tevoren wat babypoeder op de te ontharen delen aanbrengt. Hierdoor hecht de wax zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid. Dat scheelt enorm! Verder vind ik het ook altijd fijn om na afloop een beetje zinkzalf aan te brengen om de huid te verzachten.

Liefs, Laura

32 thoughts on “Budget tip: Wax strips van Action

 1. Ik heb ze ook wel zien liggen. Mijn huid kan alleen niet tegen die strips!

  @Madelon; Suikerhars is een stuk prettiger! Daar blijven de haartjes ook mlanger vanw eg, is mijn ervaring.

 2. Wat handig! Ik heb dit nog nooit gedaan, heb een dunne huid dus ben bang dat ik m’n huid mee trek haha, een pleister is al heel wat om van m’n huid te krijgen..

 3. Ik heb deze waxstrips zaterdag gekocht.. Ik wilde ze uitproberen voordat het lente is.. Ik was ze zoals op de verpakking stond aan het opwarmen tussen m’n handen, maar ze gingen bij mij niet goed van elkaar af. De wax zat bij mij zegmaar alleen nog maar op 1 van de 2 strips.. Heb je tips voor me hoe ik ze beter van elkaar af krijg?

  xx

  1. Wat vreemd zeg! Ik heb het zelf nog nooit gehad. Ik denk dat de wax nog niet warm genoeg was. Probeer de strip eens iets langer goed tussen beide handen te wrijven. Op de verpakking staat 30 seconden, misschien dat je het iets langer moet doen? Ik hoop dat het lukt. Succes!

 4. Hey! Als je met een haarföhn het warm maakt dan lukt het wel en is ook veel makkelijker en sneller dan met je handen wrijven :)

 5. Het is trouwens wel gelukt! met een stijltang xd. maar het ligt gewoon aam de strips. in sommige pakjes zitten goede, in andere weer slechte

 6. Helaad had ik een slechte verpakking…zelfs na 10 minuten met de hete fohn… nog steeds niet vloeibaar…. misschien dat ze te warm hebben gelegen beetje jammer…:-( maar ja voor 1.39…;-)

 7. oi. Ik gebruik al een hele tijd zo’n strips.en ze werken uitstekend! :) er zitten ook nabehandeligsdoekjes bij hoor ? En van mij warmen ze ook goed op door mijn handen snel ober en heen het stripje te doen. Een aanrader dus!

  1. Dat kan, maar ik vond het zelf wel een stuk pijnlijker dan op mijn benen! Het is niet zo dat deze strips daar niet geschikt voor zijn maar je oksels zijn inderdaad gevoelig en dus pijnlijker om te ontharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.