Tips & Tricks: Harsen

Categoriën Tips & Tricks

Meestal scheer ik mijn lichaamshaar weg, maar in de zomer hars ik het liever omdat het door te harsen veel langer weg blijft. Zo kan ik op vakantie lekker iedere dag aan het strand liggen zonder dat ik me iedere dag hoef te scheren. Nu weten we allemaal dat harsen ook een stuk pijnlijker is dan scheren. Vandaag deel ik mijn tips met jullie die het harsen wat aangenamer kunnen maken.

Voor mij weegt die pijn van het harsen wel op tegen wekenlang gladde benen, maar dat is natuurlijk een afweging die je zelf moet maken. Ook is het echt zo dat haartjes dunner en langzamer terugkomen als je ze harst. Wanneer je echter weer begint met scheren kun je weer van voor af aan beginnen. Het kan ook zo zijn dat er op sommige plekken helemaal geen haar meer groeit als je al heel vaak geharst hebt. Hier een aantal tips om het harsen wat aangenamer te maken.

Tip 1: Plan het harsen van tevoren in. Als je op vakantie gaat, of een dagje naar het strand, raad ik je aan om een paar dagen van tevoren al te harsen zodat je huid kan herstellen en weer tot rust komt. Het is normaal dat je huid rood is na het harsen. Dit verdwijnt binnen een dag. Ikzelf heb ook altijd rode bultjes na het harsen, maar ook die zijn binnen een dag verdwenen.

Tip 2: Relax! Neem de tijd om te harsen. Ga niet haasten, zeker niet als je het nog niet zo vaak hebt gedaan. Zorg ook dat de haartjes lang genoeg zijn, anders kan de hars zich er niet aan hechten.

Tip 3: Babypoeder. Wanneer je van tevoren babypoeder op de huid aanbrengt, hecht de hars zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid. Dit maakt echt een wereld van verschil! Ja, natuurlijk doet het nog steeds pijn, maar wel minder dan zonder babypoeder. Vooral het branderige gevoel na het harsen is een stuk minder.

Tip 4: Trek de huid goed strak wanneer je de strip eraf trekt. Ook dit scheelt veel pijn want zo trek je de huid niet mee. Oh, en niet twijfelen maar doen! Als de strip er eenmaal op zit, is er geen weg terug. Gewoon snel eraf trekken! Als je helemaal klaar bent, zul je trots zijn op jezelf dat je het gedaan hebt!

Tip 5: Breng na afloop een verzorgende crème aan. Ikzelf gebruik altijd zinkzalf. Dit is parfumvrij en helpt de geïrriteerde rode huid te herstellen en werkt verzachtend. Het wordt vooral gebruikt bij baby’s met luieruitslag, maar werkt dus ook perfect voor na het harsen.

Heb jij zelf nog tips? Deel ze in de comments!

Liefs, Laura

9 thoughts on “Tips & Tricks: Harsen

  1. Ik heb het al een paar keer laten doen als ik bij de voetpedicure kom. maar nu heb ik van veet een pakketje gehaald dat ik het ook thuis kan. Andere merken die ook goede strips hebben?
    babypoeder en zinkzalf kun je dat gewoon bij de drogist halen?

    1. Ik heb laatst die van de Action geprobeerd en die vond ik ook prima! Die van Kruidvat eigen merk werken ook goed. Babypoeder en zinkzalf kun je gewoon bij Kruidvat of een andere drogist kopen. Misschien ook wel in de supermarkt. Hoeft echt niet van Zwitsal te zijn. Ik heb die van Kruidvat eigen merk en die is net zo goed. Succes!

  2. Ik hars al sinds mn 10e (ben nu 13), vind het niet heel erg veel pijn doen, soms voel ik het amper zelfs. Pas wel op met de oksels! Wil je lekker gaan zonnen hars dan een paar dagen van te voren (2/3) anders krijg je een bruine vlek onder je oksel

    1. Ik heb geen idee waar je die kunt kopen, maar je kunt ook zelf suikerwax maken. Schijnt ook heel goed te werken. Op Youtube zijn hier veel tutorials voor te vinden :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.