Personal: What’s going on lately?

Categoriën Personal

Vandaag even een persoonlijk artikeltje. Iets wat ik eigenlijk nog nooit eerder gedaan heb, bedenk ik me nu. Ik wil jullie graag over een aantal veranderingen in mijn leven vertellen, die ook van invloed zijn op Beauty Addicts.

Allereerst: ik ben geslaagd! Yep, mijn bachelor diploma is binnen! Nou ja, nog niet écht binnen, maar eind deze maand is de uitreiking. Dan mag ik me officieel Bachelor of Arts noemen. Niet dat ik dat doe overigens. Ik heb de afgelopen drie jaar Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Dit jaar ben ik begonnen aan de Master Communication- and Information Sciences, met als specialisatie Communication Design. Voor deze masterstudie staat een jaar, maar er zijn er maar weinig die het ook daadwerkelijk binnen een jaar halen. Ik hoop toch echt binnen een jaar, maximaal anderhalf, klaar te zijn. Daarna wil ik gaan werken.

Mijn bacheloropleiding combineren met mijn werk bij de HEMA was altijd al erg lastig. Ik werkte eigenlijk gewoon veel te veel uren bij de HEMA om daarnaast ook nog fatsoenlijk te kunnen studeren, én ik heb natuurlijk ook nog mijn blog. Ik heb nooit gezegd dat er iedere dag, of zes dagen in de week, een blogpost online komt, om de simpele reden dat ik me niet verplicht wil voelen om te bloggen. Mijn blog is nog altijd mijn hobby, en niet mijn werk. Toch merkte ik dat ik me wél verplicht voelde om minstens 6 keer per week een update te plaatsen, met als gevolg dat ik keihard aan alles werkte en heel veel stress had. Mijn sociaal leven was op een heel laag pitje gezet.

Inmiddels ben ik gestopt met werken bij HEMA. Een masterstudie is nog zwaarder dan een bachelorstudie en om dat allemaal te combineren zag ik echt niet zitten. Ik heb genoeg gespaard zodat ik, nu zonder inkomsten, nog wel normaal kan leven. Mijn vrienden zie ik nu gelukkig ook weer wat vaker.

Al deze veranderingen hebben ook invloed op mijn blog. Normaal gesproken verschijnen er op Beauty Addicts zes à zeven artikelen per week. Vaak komt er één dag in de week geen nieuwe blogpost online. Welke dag dit is verschilt per week. Het is gewoon een dag die mij het beste uitkomt, een dag waarop ik geen tijd heb voor mijn blog. De laatste tijd merk ik dat ik soms niet genoeg heb aan die ene vrije dag per week. Dit komt voornamelijk door mijn studie. Ik wist dat het zwaar zou worden, maar in de eerste weken is het altijd extra druk. Het is sowieso weer even wennen om veel tijd in de collegebanken door te brengen, omdat ik het afgelopen half jaar voornamelijk aan mijn scriptie gewerkt heb. Daarnaast wordt ik steeds vaker uitgenodigd voor perspresentaties. Superleuk natuurlijk en ik ga er ook graag heen, maar dit kost ook altijd onwijs veel tijd. Ik woon in Breda en vaak zijn de presentaties in Amsterdam. Met het openbaar vervoer ben ik dan al gauw zo’n 2 à 2,5 uur kwijt aan de heenreis, en dan moet ik ook weer terug.

Ik verwacht dat de drukte rondom mijn studie binnen nu en twee weken ietsje minder is, zodat ik mijn studie weer goed kan combineren met mijn blog. Dit kan al iets eerder zijn, maar ook iets langer duren. Tot die tijd kan het dus zijn dat er soms meerdere keren per week geen update online verschijnt, of dat de update wat later op de dag online komt. Ik probeer zo veel mogelijk te bloggen, want ik vind het ontzettend leuk, maar ik wil wel artikelen online plaatsen waar ik achter sta en geen simpele snelle update ‘omdat er iets online moet’. Mijn studie gaat voor. Dat is altijd al zo geweest en zal ook dit jaar zo blijven. Ik hoop dat jullie dat begrijpen.

Liefs, Laura

9 thoughts on “Personal: What’s going on lately?

  1. Alle begrip hiervoor, een vriendin van mij deed dezelfde studie als jij en ik heb gezien hoeveel en hoe hard je dan moet werken! Succes in ieder geval.

  2. allereerst gefeliciteerd met je bachelor! ik vind het een wijze keuze van jou! de studie gaat nou een maal voor! ik hoop dat je ook een beetje kan genieten van je studie en het niet alleen als last ziet. zet m op! ik zoals ilja zei wij zien het vanzelf wel verschijnen. Ik heb altijd al super veel respect voor mensen die werken en ook nog 7 x per week iets online zetten. mij lukt dat ook niet. maar zoals je zei, het blijft een hobby! Liefs, liv

  3. Daar heb je helemaal gelijk in! Ik blog zelf ook het liefst 7x per week op xSunkissed.nl , maar nu ik aan een nieuwe opleiding ben begonnen waar ik 100% voor ga merk ik dat het een stuk lastiger word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.