Oscar & Babette

Categoriën Lifestyle, Living

Nederland is een nieuw lifestylemerk rijker: Oscar & Babette. Een nieuw lifestyle- en wellnesslabel van Nederlandse bodem, met echter een onmiskenbaar Engelse en nostalgische uitstraling. De producten zijn met gepast respect voor mens, dier en milieu ontwikkeld. Er is bewust gekozen voor natuurzuivere, daar waar mogelijk (gecertificeerd) biologische, maar sowieso biologisch afbreekbare ingrediënten. De producten hebben recyclebare verpakkingen en ook voor het verzenden ervan is gekozen voor o.a. vulmateriaal (op basis van maïszetmeel) dat het milieu niet onnodig belast. Ik heb een mood mist en een soy wax candle van dit merk in de geur ‘Fresh Delight’.

Mocht je je afvragen wie Oscar en Babette nou eigenlijk zijn, hier een foto:

Jep, Oscar en Babette zijn de twee ruwharige teckels van de eigenaren van het merk! Ze zijn de inspiratie geweest voor de naam en het logo. Zijn ze niet schattig?

 

De Mood Mists (19,95 voor 150 ml) zijn met name bedoeld om te worden verneveld over bijvoorbeeld linnengoed. Door de sprays aan te brengen op bijvoorbeeld handdoeken, gastendoekjes, servetten, als ‘pillow mist’ (op het hoofdkussen), op het filter van de stofzuiger of op lingerie, blijven de natuurlijke geurcomposities extra lang op een plezierige wijze aanwezig. Door het in een ruimte hoog in de lucht te sprayen (als room spray) creëer je een frisse en zuivere omgevingslucht. De sprays bevinden zich in recyclebare aluminium sprayflacons, wat een chique uitstraling geeft. Deze hebben een basis van gezuiverd bronwater, natuurlijke kokosderivaten en bevatten qua geurcomposities uitsluitend 100% natuurlijke etherische oliën, zonder drijfgassen.

Ik heb deze Mood Mist in de geur Fresh Delight, en ik moet zeggen dat ik in het begin een beetje moest wennen aan de geur. Na een tijdje begon ik de geur steeds lekkerder te vinden en de Mood Mist ook meer te gebruiken. De geur bevat noten van sprankelende bergamot, tintelfrisse grapefruit, zoete sinaasappel en een vleugje zuiverende rozemarijn. Hij geeft je linnengoed een lekkere frisse geur.

  

De Natuurlijke Aromatherapie Sojawas Geurkaarsen (19,95 voor 220g / ca 40 branduren) verspreiden een subtielere geur dan traditionele paraffine geurkaarsen met (vaak zeer hoge gehaltes aan versneden en daardoor niet zuivere) synthetische parfums, die meestal een te sterk overheersend parfum verspreiden. De Oscar & Babette Aromatherapie Sojawas Geurkaarsen hebben een positief effect op het humeur, al naar gelang de gekozen geurvariant. Dit is te danken aan de aromatherapeutische eigenschappen waar deze oliën om bekend staan. De geurkaarsen bevinden zich in recyclebare aluminium blikjes. Deze bevatten een ongebleekte, loodvrije katoenen lont en zijn op basis van biologisch afbreekbare sojawas. De samenstellingen bevatten qua geurcomposities uitsluitend 100% natuurlijke etherische oliën. De blikjes hebben een inhoud van 220 gram en staan garant voor ca. 40 uur verfijnd, natuurzuiver geurend kaarslicht.

Dankzij de biologische sojawas wordt het smeltpunt van de Oscar & Babette- geurkaars aanzienlijk lager. Daardoor brandt deze met een relatief lagere temperatuur en wordt de pure geurcompositie van de natuurlijke etherische oliën veel subtieler verspreid voor een meer verfijnde geurbeleving. Sojakaarsen produceren bovendien ca. 90% minder roet dan paraffinekaarsen. Ze kunnen zo helpen om een gezonde atmosfeer in je leefomgeving te behouden en… je hoeft je ramen en gordijnen veel minder vaak te wassen!

Je hoeft de kaars maar even te laten branden voor een heerlijke subtiele geur door de kamer. Wanneer je de kaars uitblaast blijft de geur nog best lang hangen, gelukkig niet overheersend, maar lekker licht en subtiel.

Zowel de Natuurlijke Aromatherapie Mood Mistsals de 100% Natuurlijke Aromatherapie Sojawas Geurkaarsen van Oscar & Babette zijn er in 5 verschillende Wellness- geurcomposities:

Fresh Delight: Refreshing & Vitalizing. Op basis van 100% natuurlijke etherische oliën van sprankelende bergamot, tintelfrisse grapefruit, zoete sinaasappel en een vleugje zuiverende rozemarijn.

Happy Harmony: Uplifting & Harmonizing. Op basis van 100% natuurlijke etherische oliën van Braziliaanse zoete sinaasappel, amandel, opwekkende tropische Verbena (= een frisse citrusgeur) en zacht kruidige kaneel.

Perfect Purity: Purifying & Clearing. Op basis van 100% natuurlijke etherische oliën van petitgrain, lavendelbloesem, roosgeranium en een subtiel accent van kalmerend Braziliaans rozenhout.

In the Mood: Balancing & Sensual. Op basis van 100% natuurlijke etherische oliën van  zinnenprikkelende ylang ylang en patchouli, lavendel en een mysterieus accent van Arabische jasmijn.

Time to Relax: Relaxing & Calming. Op basis van 100% natuurlijke etherische oliën van sereen geurende lavendelbloesem, Braziliaans rozenhout, amandel en een subtiel vleugje zuiverende rozemarijn.

De producten van Oscar en Babette zijn verkrijgbaar via de webshop en via diverse geselecteerde verkooppunten in Nederland. Ik ben vooral fan van de heerlijke Soy Wax Candles. Ook erg leuk om cadeau te doen!

Liefs, Laura

6 thoughts on “Oscar & Babette

  1. Dat ziet er allemaal prachtig clean en strak uit. I like :)! En wat leuk dat de lijn vernoemd is naar 2 hondjes! Zowel de spray als de geurkaars lijken me heerlijk!

  2. Hallo Oscar n Babette
    In het bladPrimero,staanLavendel Teckelsben ik dan bij jullie op het goede adres?
    Als dat zo is zou ik er graag 4 willen bestellen.graag hoor ik van jullie.
    vriendelijke groeten
    Thea Bresser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.