Weight Watchers verslag #1

Categoriën Personal

Vorige week vertelde ik jullie dat ik weer begonnen bent met Weight Watchers. Ik stelde jullie toen ook de vraag of jullie het leuk zouden vinden om mijn ervaringen en vorderingen te lezen in de vorm van een verslag, en of jullie dat dan het liefst wekelijks of één keer in de twee weken zouden willen lezen. Uit de antwoorden bleek dat jullie het liefst wekelijks een verslagje zouden willen lezen en dit is de eerste.

In dit verslag deel ik mijn ervaringen en vorderingen van de afgelopen twee weken, omdat ik al begonnen was toen ik jullie de vraag over de verslagen stelde. De volgende verslagen zullen gewoon over de voorgaande week gaan.

De eerste week ging me eigenlijk erg goed af. Ik moest weer even wennen om alles wat ik at en dronk op te schrijven, maar zo wordt je je wel bewust van wat je allemaal in je mond stopt. En dat was meer dan ik dacht ;). De eerste paar dagen was het dan ook wel afkicken van alle koekjes en andere tussendoortjes, want al die punten tikken zo wel aan natuurlijk. Na een paar dagen merkte ik al dat ik veel minder behoefte had aan de tussendoortjes en koos ik ook veel vaker voor fruit in plaats van een koekje. Ik merkte dat ik mijn Vrije ProPoints (de extra punten naast je normale dagtotaal) eigenlijk bijna niet nodig had. Ik heb ze alleen gebruikt toen we lasagne aten (oef, veel punten op de manier zoals  wij hem altijd maken!) en toen we frietjes aten. Ik heb ze niet allemaal opgemaakt, want des te sneller val je af. Het is wel belangrijk dat je je normale ProPoints dagtotaal helemaal opmaakt. Sparen is er bij het ProPoints plan niet meer bij, daar zijn de Vrije ProPoints voor.

Na deze eerste week was het tijd om weer te wegen. Ik was in deze eerste week 1 kilo afgevallen. Zeker een motivatie om door te gaan, maar ik denk dat veel van dit gewichtsverlies ook vocht is dat ik kwijt geraakt ben.

De tweede week ging me eigenlijk ook best goed af. In deze week heb ik mijn Vrije ProPoints alleen gebruikt toen ik een barbecue had (want wat was het lekker weer!) en toen ik zin had in iets lekkers tussendoor, want je moet jezelf niet alles ontzeggen natuurlijk ;). In de tweede week ben ik 0,3 kilo kwijtgeraakt. Veel minder dan in de eerste week dus, maar daar had ik al wel rekening mee gehouden. Het zal bij mij waarschijnlijk niet zo snel gaan omdat ik eigenlijk geen overgewicht (meer) heb, maar toch nog wel een paar kilo’s kwijt wil. Ik vind het niet erg dat het wat langzamer gaat. Uit ervaring weet ik dat wanneer je langzaam afvalt, de kilo’s er veel langer afblijven dan wanneer je snel veel afvalt.

Ook ben ik na de eerste week naar de Weight Watchers cursus gegaan. Hier ontmoette ik andere ‘lotgenoten’ en werd het ProPoints plan nog eens uitgelegd. De cursus waar ik naartoe ging was net opgestart, dus het was voor veel cursisten nog even wennen hoe het allemaal precies werkt. De cursus is erg handig: je wordt op een vaste dag en tijdstip gewogen, krijgt tips van je coach en kunt ook tips met andere cursisten uitwisselen. Toch is de cursus niets voor mij, wat ik eigenlijk al verwachtte. Ik doe het liever gewoon allemaal alleen. Ik heb het gevoel dat ik het ProPoints systeem goed ken, en heb gewoon geen behoefte aan een ‘praatgroep’. Ik begrijp heel goed dat het voor sommige mensen juist een steuntje in de rug kan zijn, maar voor mij is het niet nodig. Wat wel fijn is aan de cursus, zijn de speciale Weight Watchers producten die je kunt kopen. Deze producten hebben een lage ProPoints waarde en zijn een goede vervanging van de reguliere producten. Zo zijn er bijvoorbeeld chocolade candy bars, sausjes en chips. Toch probeer ik het zonder deze producten. Immers, als ik met Weight Watchers stop, heb ik die producten ook niet meer tot mijn beschikking. Ik moet gewoon normaal leren eten.

Een andere reden waarom ik vaak niet naar de cursus kán gaan, is mijn onregelmatige en drukke leven. Soms heb ik een belangrijke afspraak voor school of voor Beauty Addicts, op de tijd dat de cursus gehouden wordt. Nu zijn er wel andere cursussen op andere dagen en tijden in mijn woonplaats, maar die zijn weer een stuk verder weg. Ik weet dus niet of ik nog naar de cursus zal gaan. Heel eerlijk? Ik denk het niet. Misschien wanneer ik merk dat het echt niet goed gaat en ik geen idee heb waar het aan ligt. Tot nu toe gaat het allemaal prima, laten we hopen dat dat zo blijft!

Liefs, Laura

4 thoughts on “Weight Watchers verslag #1

  1. Ik ben sinds twee weken ook met weight watchers begonnen, eigenlijk dankzij jouw weight watchers artikel. Ik vind het wel onwijs wennen en vooral moeilijk om mijn punten te halen op een dag. Maar het voelt helemaal niet als een ‘dieet’ en dat maakt alles een stuk makkelijker. Veel succes en ik ga sowieso elke keer je verslag lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.