Weight Watchers verslag #4

Categoriën Personal

Ik dacht deze week zo goed bezig te zijn geweest, maar dat viel toch een beetje tegen toen ik op de weegschaal ging staan. Ja, er is wel weer wat af, wel helemaal twee ons. Nee, niet twee kilo. Twee ons, 200 gram.

En ik mag ook eigenlijk niet klagen. Ik bedoel, er is weer wat af, ik ben weer een klein – heel klein – stapje dichter bij mijn doel. Toch had ik verwacht dat er meer af zou zijn, maar als ik nu zo terug kijk op de week, was dat eigenlijk best onrealistisch. Normaal gesproken houd ik altijd nog veel Vrije ProPoints over aan het einde van de week. Deze week niet, en dat terwijl ik geen feestje of dergelijken had. Ik had twee persevents deze week, maar daar heb ik bijna niets gegeten en gedronken, en wat ik at en dronk was best ‘gezond’. Ik keek nog eens na waar ik al die points dan voor gebruikt had. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik deze week heel ongezond gegeten heb qua avondeten.

Het begon al gelijk met een verse steenoven pizza van Albert Heijn. Hoppa, 20 points weg van de 29 die ik er op een dag mag (of eigenlijk moet) eten. De dag erna had ik twee persevents in Amsterdam. ‘s Avonds even snel en gemakkelijk een patatje gehaald bij ‘Manneke Pis’, want oh die zijn zo lekker daar! Met recht de nummer 1 van Nederland. Ik heb ervan genoten, maar dat waren ook weer veel te veel punten! Friet is 7 punten per 100 gram, maar in de kleinste zak zit al 300 gram. En natuurlijk nam ik geen kleintje, maar gelukkig ook geen grote, ik nam een middel van ongeveer 450 gram met light fritessaus, dat dan weer wel. Reken maar uit. Twee dagen later kwam er visite over de vloer die ook bleef eten. “Wat zullen we eten?” “Gewoon iets makkelijks, iets halen ofzo.” “Friet dan maar?” “Ja, is goed.” Wéér friet dus. Met een kroket.

De rest van de week heb ik redelijk normaal gegeten, maar ik merk ook dat ik moeite heb met de ‘Fit Formules’. Eigelijk is dit gewoon de ‘Schijf van Vijf’. Het is de bedoeling dat je iedere dag 2 stuks fruit, 3 ons groenten, 2 liter water, voldoende calcium en voldoende plantaardige vetten binnenkrijgt. Dit moet je allemaal aanvinken in je (online) dagboek van Weight Watchers. Ik merk dat ik daar heel vaak niet aan voldoe. Ik eet vooral te weinig groenten en fruit. Vaak kies ik voor een ‘gezond’ koekje als tussendoortje, terwijl ik dan beter een stuk fruit kan nemen. Ik ga proberen er deze week goed op te letten, al zal dat best lastig zijn. Zoals jullie misschien wel weten, zit ik nu met mijn vriend in Parijs (ik schrijf dit verslag vooruit), en dan wil ik eigenlijk ook gewoon genieten. Ach ja, we zullen zien hoe me het deze week vergaat. Tot volgende week!

Liefs, Laura

5 thoughts on “Weight Watchers verslag #4

  1. Beter iets dan niets =D En zoals je zelf ook al zegt: je bent toch weer iets dichter bij je doel. Ik hoop dat je samen met je vriend een geweldige tijd hebt in Parijs, geniet ervan!

  2. Stiekem moest ik erg lachen om het eerste stukje..dat je zo snel door je punten heen was en niet wist waardoor het kwam en dat je het na ging kijken… toen ik daarna pizza en patat las dacht ik: katsjingg dag punten!

    Ik houd mijzelf al jaren aan de regel: 1x per week een ‘slechte’ hap, en dat kan een frietje zijn, een pizza, shoarma etc. Dit houd ik ook al jaren vol, met misschien 2 of 3 weken per jaar een uitzondering. Keiharde discipline maar het werkt en na verloop van tijd wordt het routine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.