Review: Demakup Cotton Science Vloeibare Reinigingsproducten

Categoriën Huidverzorging

Sinds kort heeft Demak’up een budgetvriendelijke (!) vloeibare reinigingslijn op de markt gebracht met daarin een reinigingsgel, melk en een tonic. Ik heb de producten de afgelopen maanden getest. Benieuwd naar mijn mening over deze nieuwe reinigingslijn? Lees dan verder.

Bij de nieuwe producten wordt – net als bij de andere Demak’up producten – gebruik gemaakt van al het goede van de katoenplant. De verpakking vind ik lekker fris en ook de geur sluit hierop aan. Je kunt de flessen ook op z’n kop zetten, zodat het product sneller naar beneden loopt en het gemakkelijker uit de flipflop dop komt. In iedere fles zit 200 ml, en da’s behoorlijk veel. De producten bevatten geen parabenen en zijn hypoallergeen.

De reinigingsgel (€5,89)

“Ontdek de unieke combinatie van het katoenblad en phyto-bourgeon, antioxidant afkomstig van de katoenplant in een schuimende gel die make-up en onzuiverheden verwijdert.”

Dit is een doorzichtige gel die in combinatie met water begint te schuimen. Mijn gezicht voelt na gebruik heel schoon en fris aan, maar helaas ook trekkerig. Opzich niet zo’n probleem, want door daarna een crème aan te brengen is dat trekkerige gevoel zo verdwenen, maar toch een nadeel. Ik denk dat dit komt doordat er SLS (Sodium Laureth Sulfate, zeep) in verwerkt zit.

De reinigingsmelk (€4,89)

“Ontdek de unieke combinatie van witte bloesem en phyto-bourgeon, antioxidant afkomstig uit de katoenplant, in een smeuïge melk die het gezicht en de ogen perfect reinigt. Voor een ongelooflijk gevoel van zachtheid.”

Over de reinigingsmelk ben ik best te spreken. Hij verwijdert mijn gezichtsmake-up prima, is mild voor mijn huid en geeft me een zacht en schoon gevoel. Deze melk kun je ook gebruiken om je oogmake-up te verwijderen, maar ik merk dat ik daar toch liever een speciale oogmake-up remover voor pak. Die werkt net iets beter daarvoor.

De micellaire tonic (€4,89)

“Ontdek de unieke combinatie van witte bloesem en phyto-bourgeon, antioxidant afkomstig uit de katoenplant,  in een verfrissende lotion met een zacht reinigend bestanddeel (micellair), voor een frisse en schone huid.”

De tonic geeft inderdaad een lekker fris gevoel, maar ook deze tonic maakt mijn huid enigszins trekkerig, zoals ik bij veel tonics heb.

Conclusie: de melk vind ik wel een aanrader, hij maakt mijn huid prima schoon. De reinigingsgel is opzich niet verkeerd, maar ik gebruik toch liever een product zonder SLS waar mijn huid niet zo trekkerig van wordt. Ook de tonic laat ik liever staan doordat hij mijn huid trekkerig maakt.

Vergeet niet dat iedere huid anders reageert op producten. Voor deze lage prijzen kun je ze altijd even proberen, lijkt mij. Wie weet zijn ze voor jouw huid helemaal perfect!

Liefs, Laura

2 thoughts on “Review: Demakup Cotton Science Vloeibare Reinigingsproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.