Als je een grote nagellakcollectie hebt zoals ik, dan kan het handig zijn om daar enigszins overzicht in aan te brengen. Daarom kocht ik een tijdje geleden nagelwielen op Ebay. Dit zijn wieltjes met nepnagels eraan waar je nagellak op kunt swatchen. Soms hangen deze wieltjes ook bij de nagellakschappen in drogisterijen, zodat je kunt zien hoe de kleur bij jou staat. Voor thuisgebruik zijn ze ook erg handig, want zo weet je precies welke kleur bij welk lakje hoort.

Ik heb alles gesorteerd op kleur: geel, oranje, roze, rood, paars, groen, blauw, bruin en een wiel voor ‘overige’. Vervolgens schrijf ik er de namen en het merk van de lak bij met een CD-marker. Wanneer ik een roze nagellak zoek, pak ik mijn nagelwiel erbij en kies de kleur. Ook handig voor moeders die vaak in jouw nagellakstash komen snuffelen, op zoek naar een bepaalde kleur nagellak ;). Een kleur kiezen van een nagelwiel is makkelijker dan al die potjes nagellak te bekijken. Bovendien zie je op het nagelwiel ook gelijk de dekking van de nagellak. Althans, op de transparante wielen die ik heb. Je heb ook wielen met witte nagels. Die zijn ook prima, en wellicht komt de kleur daar iets beter naar voren, maar je kunt er de dekking niet goed op zien.

Soms is het moeilijk te bepalen in welke categorie je een kleur moet plaatsen. Soms zit een kleur gewoon tussen roze en paars in. Ik kies dan gewoon één van de twee categorieën, degene waarvan ik denk dat de kleur het beste bij past.

Nagelwielen zijn te koop via Ebay (zoek op nail wheel of iets dergelijks) en ze zijn supergoedkoop. Ik geloof dat ik voor 10 wielen nog geen 3 euro betaalde. Ook zijn ze te koop via Marktplaats, en via Google vind je ook diverse Nederlandse webshops die ze verkopen, alleen betaal je dan vaak wel meer dan via Ebay.

Liefs, Laura

18 thoughts on “Nagelwielen

  1. Wat ziet dat er mooi uit!
    Zelf heb ik 60 volgelakte nagelwielen en die heb ik niet op kleur gesorteerd. Had ik achteraf gezien toch maar beter wel kunnen doen, maar het is een te grote onderneming om het nu te doen.

  2. Lijkt me heel erg handig! Maar ik mag geen nagelwielen bestellen, ik mag sowieso niets bestellen :'( Helaas. Maar lijkt me heel erg handig om nail arts op te oefenen bijvoorbeeld… Maar als je het lakje niet meer hebt, haal je ‘t dan van je nagelwiel af? En hoe haal je de tekst dan weg??

    1. De nagellak kun je inderdaad gewoon verwijderen met remover, en de tekst.. uhm, ja dat weet ik nog niet, haha. Misschien gaat dat er ook wel af met remover. Jammer dat je niet mag bestellen!

  3. Ik vind maar geen nederlandse site om ze te bestellen. Ze zien er zooo handig uit maar ik heb geen creditkaard dus op ebay kan ik ze al niet kopen :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.