Review Beautyblender dupe

Categoriën Testjes, Tips & Tricks

Een paar maanden geleden bestelde ik deze Beautyblender dupe (een namaak van de echte Beautyblender). Ik ging er gelijk mee aan de slag, en ik was meteen onder de indruk. Wat een geweldig ding is dit, ik kan niet meer zonder!

De Beautyblender is een roze make-upspons in de vorm van een ei. Deze dupe daarvan is iets anders qua vorm. In het midden is hij namelijk wat smaller, waardoor hij heel fijn in de hand – of eigenlijk vingers – ligt.

Wanneer je de Beautyblender gaat gebruiken moet je hem eerst nat maken onder de kraan of in een bakje met water, waardoor hij een stuk groter wordt. Vervolgens knijp je hem goed uit, waardoor hij dus niet langer nat is, maar wel vochtig. Door de Beautyblender nat te maken, zuigt hij minder product op. Het is en blijft een spons, dus hij zal altijd wel wat product opzuigen. Dat is misschien zonde, maar het weegt wat mij betreft absoluut op tegen het prachtige resultaat dat deze Beautyblender geeft.

De Beautyblender kun je in combinatie met allerlei verschillende producten gebruiken. Ik begin altijd met mijn foundation, nadat ik gewoon met mijn vingers dagcrème en eventueel primer heb aangebracht en dit in heb laten trekken. Ik zet stipjes foundation op mijn gezicht en blend dit met de Beautyblender uit. Dat blenden doe je door de spons op je gezicht te ‘bouncen’. Niet uitsmeren of vegen dus, maar stuiteren of deppen. De ronde onderkant werkt goed voor grotere vlakken en met het puntje kun je op lastige plekjes komen zoals rond je neusvleugels en onder je ogen. Daarna kun je eventueel nog concealer aanbrengen en ook dit kun je op dezelfde manier blenden met de Beautyblender.

Ook blush en bronzer is aan te brengen met de Beautyblender. Zowel in crèmevorm als in poedervorm. Voor een creamblush dep je de beautyblender gewoon even in het product en breng je het weer deppend aan. Als je poeder, blush of bronzer  in poedervorm aan wil brengen, pak je een beetje poeder op met de Beautyblender en je werkt het in het eitje door met de spons op een dekseltje te drukken en de draaien. Een beetje zoals je bij een kabuki- of poederkwast ook zou doen. Vervolgens kun je het gewoon weer bouncend aanbrengen op de gewenste plaatsen.

Hier zie je het resultaat van de Beautyblender (klik op de foto’s voor een vergroting). Ik heb als foundation Bourjois Healthy Mix Serum gebruikt, als concealer Yves Saint Laurent Touche Éclat en als blush MAC Dainty. Alles is aangebracht met de Beautyblender, ik heb geen vingers of kwasten gebruikt. Het resultaat is een beetje airbrushed-achtig, heel natuurlijk. Love it.

Schoonmaken is heel simpel. Ik maak hem schoon met een milde zeep of babyshampoo en dat werkt prima.

Het lijkt me duidelijk: ik hou van dit roze eitje. Het werkt snel, gemakkelijk en geeft een prachtig resultaat. Voorheen gebruikte ik altijd een normaal make-upsponsje of mijn kwasten, maar die raak ik nu bijna niet meer aan want dit effect is zo veel mooier. Alleen voor mijn oogschaduw gebruik ik mijn kwasten nog en soms om poederblush aan te brengen. Ik merk dat ik poederproducten nog wel het liefst met kwasten aanbreng, omdat het voor mijn gevoel iets sneller gaat, maar je kunt ze dus ook gewoon met de Beautyblender aanbrengen. Ik gebruik de Beautyblender bijna iedere dag voor mijn foundation, concealer en eventuele creamblush.

Ik kan de spons helaas niet meer vinden in de webshop waar ik hem kocht, maar ik ben even voor jullie op zoek gegaan en bij deze webshop is hij ook te koop voor dezelfde prijs als bij de andere webshop. Hij kost daar £3,95 (ongeveer €4,50). Er zijn verschillende verzendopties, de goedkoopste om naar Nederland te verzenden is £3,25 (ongeveer €4,00). Voor 8,50 euro ben je dan dus klaar. De originele Beautyblender is bij deze webshop erg goedkoop: nu voor 9 euro + 1,95 verzendkosten. Welke van de twee het best is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik dit roze eitje geweldig vind!

Liefs, Laura

18 thoughts on “Review Beautyblender dupe

  1. ahh, ik wil deze echt hebben! helaas kan en mag ik niks via internet bestellen ( nare ervaringen ) weet iemand of ie ook gewoon in de winkel te koop is, of misschien via een nederlandse webshop. xx

    1. Top! Bedankt Hanny! Normaal gesproken is het niet toegestaan om links te plaatsen in een comment (spam), maar deze mag wat mij betreft blijven staan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.