Arganolie. Ik hoorde er steeds vaker over en werd toch wel erg nieuwsgierig naar dit goedje dat ook wel het ‘Marokkaanse goud’ wordt genoemd. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken: als haarmasker voor glanzend en levendig haar, als gezichtsmasker voor de droge huid, op de nagelriemen, tegen vroegtijdige rimpelvorming, om littekens te verminderen, en nog veel meer dingen. Lees verder om erachter te komen wat arganolie nou eigenlijk is en voor mijn ervaringen.

Argan olie komt uit Marokko is wordt daarom ook wel eens Marokkaanse olie genoemd. Berbervrouwen gebruiken dit ‘Marokkaanse goud’ al eeuwen lang. De olie wordt gewonnen uit de vruchten van argan bomen, die alleen in het noorden van Marokko groeien. Dit is een tijdrovend proces. Het woord ‘goud’ slaat niet alleen op de zeldzaamheid van arganolie, maar komt vooral doordat het de reputatie heeft huid en haar te verzorgen en te ondersteunen.

De arganolie die ik heb wordt koud geperst. Bij koud persen worden de pitten van de arganvrucht niet verwarmd waardoor er zo min mogelijk voedingswaarden verloren gaan. Dit proces is echter wel een stuk kostbaarder dan bij warm persen omdat er veel meer arganpitten nodig zijn voor het verkrijgen van dezelfde hoeveelheid argan olie. Nog een reden dus waarom arganolie zijn ookwel ‘Marokkaans goud’ genoemd wordt.

Naast pure arganolie wordt het ook verwerkt in argan zeep, argan shampoo en haarolie, crèmes en lotions. Daarnaast heb je ook argan olie met geurtjes zoals jasmijn en oranjebloesem. Ikzelf gebruik het liefst de geurloze variant.

Arganolie gebruik ik zelf het liefst voor mijn haar als een soort serum. En klein beetje is voldoende, want je wil niet dat je haar er vettig uitziet. Breng het aan op droog of nat haar. Het zorgt voor een prachtige glans. Ook beschermt het het haar tegen de hitte van de föhn of stijltang, ideaal! Voor mijn huid vind ik het niet echt geweldig, maar dat is persoonlijk.

Pure arganolie (biologisch, met ECO certificaat) en producten met arganolie zijn verkrijgbaar via arganolie.nl. Voor een flesje van 60 ml. betaal je ongeveer €15,00 en voor €5,00 meer heb je al een flesje met meer dan het dubbele (125 ml.). 

Kleine kanttekening: de doppen van de flesjes scheuren snel tijdens het vervoer waardoor ze niet meer goed sluiten. Op de foto’s zijn de scheuren niet te zien, want dat staat niet zo mooi op een foto, maar ik wilde het toch even vermelden :).

Liefs, Laura

7 thoughts on “Arganolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.