De datum 11-11-’11 was dit jaar niet alleen de dag waarop veel mensen trouwen (zoals Jan Smit en zijn Lisa) en de dag die dit jaar extra gek was voor de carnavalsvierders, maar ook de dag van de duurzaamheid. Namens Aveda – een merk dat zich richt op duurzaamheid – mocht ik die dag een kijkje nemen in het Laurent Lifestyle Salon in Utrecht, de eerste, innovatieve klimaatneutrale kapsalon van Nederland. Ik maakte daar kennis met het merk Aveda en kreeg een heerlijk hand- en hoofdmassage.

“De missie van Aveda is te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarom we iets teruggeven aan onze samenleving. Bij Aveda streven we ernaar een voorbeeld te stellen voor milieuleiderschap en verantwoordelijkheid, niet alleen in de wereld van de schoonheid, maar overal ter wereld.”

Milieuvriendelijke verpakkingen op basis van het hoogst haalbare Post Consumer Recycled materiaal staat bij Aveda hoog in het vaandel. Ook is Aveda één van de grootste inkoper van organische ingrediënten en produceert het merk met 100% gecertificeerde windenergie.

Ik werd ontvangen met een heerlijk kopje thee en een stukje cake. Daarna kreeg ik een handmassage. Mijn handen werden eerst gescrubt met de Tourmaline Charged Radiant Skin Refiner. Dit is een romige, peelende scrub bestaande uit bamboe-extracten en fijne toermalijndeeltjes. Toermalijn bevat antioxidanten en het verwijdert de dode huidcellen. De romige witte klei zorgt voor diepe reiniging, ontgift en verfijnt de poriën. Deze scrub is bedoelt voor het gezicht, maar werd gedemonstreerd op mijn handen omdat anders mijn make-up eraf ging. Daarna werden mijn handen ingesmeerd met de heerlijke, verzorgende Hand Relief handcrème. Na deze behandeling voelden mijn handen heerlijk zacht en verzorgd aan. Ik bleef er maar aan voelen!

Vervolgens werd aan de hand van een aantal vragen mijn Elemental Nature bepaald. Aveda is geïnspireerd op Ayurveda: een 5000 jaar oude Indiase geneeskundige traditie, gebaseerd op het idee dat de geest van de 5 natuurlijke elementen te vinden is in alle levende dingen, inclusief jijzelf. Deze natuurlijke elementen zijn aarde, lucht, vuur, water en ruimte. De traditie van Ayurveda gaat ervan uit dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat. Het probeert onevenwicht te herstellen of te voorkomen door de 5 elementen in lichaam en geest in balans te brengen. Wanneer elementen uit balans zijn, heeft dit invloed op de teint of structuur van de huid, op de energieniveaus en op de gemoedstoestand. Gebaseerd op deze Elemental Nature filosofie heeft Aveda de Skin Care Starter Sets. Voor ieder type is een aparte starter set. Uit mijn antwoorden op de vragen kwam dat ik een Ruimte/Lucht type ben.

Ik kreeg ook nog tips voor rituelen die ik zelf thuis kan uitvoeren om de balans in de elementen te herstellen. Zo is het element lucht gekoppeld aan de tastzin en het element ruimte staat in verbinding met het gehoor. Het ritueel dat ik uit zou moeten voeren, is met mijn midden-, wijs-, en ringvingers een paar keer op het gebied rond de oren drukken. De spanning loslaten doe je door de oren te masseren in zachte, ronddraaiende bewegingen voor ongeveer één tot twee minuten. En geloof het of niet, maar het werkt inderdaad kalmerend voor mij!.

Hierboven nog enkele foto’s van de Laurent Lifestyle Salon en andere producten van Aveda. Nu zijn er overigens ook Holiday Gift Sets verkrijgbaar van Aveda, leuk voor de feestdagen! Ik ben tijdens deze presentatie een stuk wijzer geworden over het merk de filosofie van Aveda. Een mooi merk! Meer informatie en verkoopadressen zijn te vinden op www.aveda.nl.

Liefs, Laura

3 thoughts on “Aveda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.