Review Embryolisse Crèmes

Categoriën Huidverzorging

Embryolisse crèmes zijn een fenomeen in beautyland. Ze worden al jarenlang door visagisten gebruikt op de huid van de modellen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de modellen backstage de crèmes meenemen, omdat ze ze zo fijn vinden. Embryolisse is een Frans merk en het is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Gelukkig verkoopt beautyblogger Mascha het in haar webshop. Ik bestelde daar de Embryolisse Lait-Crème Fluide en de Lait-Crème Contentré omdat ik naar beide heel erg benieuwd was. Maandenlang heb ik de crèmes getest (met een pauze tussendoor om de skincare lijn van Benefit te testen) en vandaag dan eindelijk de veelgevraagde review.

De Lait-Crème Fluide gebruik ik graag als dagcrème. Ik heb tijdens het testen verschillende combinaties geprobeerd: alleen de Lait-Crème Fluide, alleen de Lait-Crème Concentré en een combinatie van beide. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor mijn huid (droog, vochtarm en soms vettig voorhoofd) het beste werkt om de Lait-Crème Fluide als dagcrème te gebruiken en de Crème Concentré als nachtcrème. Alleen de Lait-Crème Fluide was niet genoeg voor mijn huid en alleen de Lait-Crème Concentré was veel iets te veel van het goede. De Lait-Crème Fluide is eigenlijk een verdunde versie van de Lait-Crème Concentré en kun je daardoor trouwens ook gebruiken als bodylotion en om je make-up mee te verwijderen, al vind ik hem voor die laatste toepassing niet echt geweldig.

De Lait-Crème Concentré is, zoals de naam al zegt, geconcentreerder dan de Lait-Crème Fluide. Hij is minder vloeibaar en een echte rijke en volle crème. Als je een vette huid hebt zou ik deze niet aanraden, ik denk dat je dan (meer) onzuiverheden krijgt. Je kunt dan veel beter alleen de vloeibare variant gebruiken.

Ingrediënten (voor beide producten hetzelfde, alleen de hoeveelheid per ingrediënt verschilt):
AQUA. PARAFFINUM LIQUIDUM. STEARIC ACID. GLYCERYL STEARATE. TRIETHANOLAMINE. CERA ALBA. CETYL PALMITATE. BUTYROSPERMUM PARKII. STEARETH-10. POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS. 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL. TROPOLONE. PARFUM.COS

Hierboven kun je goed zien dat de crèmes verschillen qua substantie. De Fluide is veel vloeibaarder (dat is ook de betekenis van fluide) dan de Concentré.

Maandenlang heb ik deze crèmes gebruikt en ik ben erg enthousiast. Mijn huid voelt gevoed, zacht, glad en soepel aan. Ik wilde niks anders meer. Ja inderdaad, WILDE. Want gisteren heb ik een behandeling gehad met producten waar ik nóg enthousiaster over ben dan deze van Embryolisse. Had je me eergisteren gevraagd welke gezichtsproducten ik het fijnst vind, dan had ik direct Embryolisse gezegd. Maar sinds gisteren niet meer dus. Sorry geliefde Embryolisse crèmepjes, jullie waren lange tijd mijn holy grail, maar ik heb een nieuwe liefde. Welk merk dat precies is? Dat lees je binnenkort op Beauty Addicts ;).

Dit alles neemt niet weg dat ik nog steeds erg enthousiast ben over deze Embryolisse crèmes. Wellicht ga ik ze wel combineren met mijn nieuwe holy grail producten :).

Prijzen ByBeautygloss:
Lait-Crème Fluide €19,99 voor 500 ml (hier doe je echt gigantisch lang mee, zeker als je hem alleen op je gezicht gebruikt)
Lait-Crème Concentré €16,99 voor 75 ml.

Liefs, Laura

9 thoughts on “Review Embryolisse Crèmes

  1. Wat voor huidtype heb je? Ik kan dat namelijk niet uit je review opmaken.. Ik heb namelijk een normaal + hele vette t-zone en ik vroeg me af of de Lait-Crème Fluide goed zou werken, hij klinkt op zich wel fijn namelijk!

    1. Ik heb een droge en vochtarme huid. Alleen mijn voorhoofd is soms wat vettig. Ik zou dan inderdaad voor de Lait-Crème Fluide gaan als ik jou was :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.