Weight Watchers tijdens de kerstdagen

Categoriën Personal

Al een paar keer heb ik de vraag gekregen hoe ik mijn punten voor Weight Watchers ga bijhouden tijdens de kerstdagen. Want op je lijn letten tijdens de feestdagen is toch eigenlijk onmogelijk? Nou, niet helemaal… Vandaag deel ik mijn tips met jullie om te zorgen dat je tijdens die 2 (of 3) dagen kerst geen kilo’s aankomt.

Het begint allemaal al met het kerstontbijt. Bij ons staan er dan altijd heerlijke warme croissantjes, broodjes en een kerststol op tafel. Tijdens zulke dagen wil ik mezelf niet alles ontzeggen, en ik geniet dan ook gewoon van het heerlijke ontbijt. Ja ik neem een (mini)croissantje, een stukje kerststol en een klein broodje. Allemaal klein, zodat ik niet te veel punten hoef te tellen, maar wel kan genieten van de smaak. Ook kies ik voor mager beleg, want dat scheelt ook weer punten en een stuk fruit als ik nog trek heb.

‘s Middags eet ik eigenlijk weinig tot niets. Van zo’n uitgebreid en laat ontbijt ben ik vaak nog lang verzadigd en ‘s avonds zit ik weer aan een viergangendiner. Mocht ik toch trek krijgen, dan kies ik voor fruit, want dat is 0 punten.

Het diner is misschien nog wel het lastigste, zeker als je het niet zelf hebt samengesteld. Kip, Kalkoen, biefstuk of vis kun je prima eten. Ook groenten kunnen natuurlijk geen kwaad. De dikmakers zijn vaak de sausjes, uitgebakken spekjes en alcohol. Pas daar dus mee op. Een paar glaasjes alcohol moet kunnen, maar drink tussendoor ook water of vul je glas witte wijn aan met bruisend mineraalwater.

Ga je gourmetten of fonduen? Lucky you! Hierbij heb je namelijk bijna alles zelf in de hand. Ook kun je hierbij je voordeel doen met de Verzadingende Voedingsmiddelen van Weight Watchers. Van sommige dingen, zoals bijvoorbeeld kip, mag je voor een vast aantal punten eten totdat je verzadigd bent. Kipfilet, varkenshaas en biefstuk zijn verstandige keuzes. Combineer alles met lekker veel groenten zoals champignons, paprika, ui en prei. Pas wederom op met sausjes. Breng liever je ingrediënten op smaak met allerlei kruidencombinaties (vaak 0 punten) in plaats van sauzen. Mocht je toch graag een sausje erbij willen, kies dan voor rode sauzen in plaats van witte. Of maak zelf sausjes met light mayonaise.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om voldoende te bewegen. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling met z’n allen, dan kan het heus geen kwaad om tijdens de kerstdagen iets meer te eten dan gewoonlijk.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Fijne feestdagen en vooral: geniet!

Liefs, Laura

3 thoughts on “Weight Watchers tijdens de kerstdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.