Mi Moneda is onwijs populair. Ik zie het werkelijk overal. Ook ik wilde graag een Mi Moneda hanger, maar vond ze best prijzig. Gelukkig heb ik hele lieve schoonouders, en van hen kreeg ik dan ook voor Kerst een Mi Moneda pendant en een muntje. I love it!

Mi Moneda is Spaans voor ‘mijn muntje’, en dat persoonlijke is ook gelijk het leuke aan Mi Moneda. Je kunt hem namelijk zelf samenstellen. Je kiest voor een zilveren of (rosé) gouden munthouder en hebt een ruime keuze in muntjes. Je kunt ervoor kiezen om alles in één kleur te houden, maar het is ook erg leuk om de edelmetalen te combineren. Bijvoorbeeld een zilveren houder en een rosé gouden munt, zoals ik gedaan heb. Je hebt keuze uit drie maten: small, medium en large. Ikzelf heb medium. De Latijnse spreuk ‘amor vincit omnia’ op dit muntje betekent ‘liefde overwint alles’.

De munthouder is van echt zilver en de munt is verguld, dus een laagje rosegoud en niet helemaal van goud. Hetzelfde geldt voor de gouden en rosé gouden hangers. Ik heb voor zilver gekozen omdat ik dat het mooiste vind en omdat zilver niet verkleurt. Als je een huid met hoge zuurgraad hebt, dan kunnen de gouden en rosé gouden hangers (snel) verkleuren als je de hanger op je huid draagt (aan een korte ketting), omdat het dus een laagje goud is en niet helemaal van goud. De munten zullen minder snel verkleuren, omdat deze de huid bijna niet raken.

Op iedere munt staan twee afbeeldingen. Eén aan de voorkant en één aan de achterkant. Mijn moeder heeft ook een Mi Moneda hanger, dus we kunnen samen doen met onze muntjes ;).

Ik zie de laatste tijd ook steeds meer mensen met meerder hangers aan één ketting. Erg leuk, maar niet echt goed voor de hangers natuurlijk. Het wordt dan ook afgeraden om niet meer dan één munt aan een ketting te hangen, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Het is wel erg leuk.

Ik heb mijn kettingen (geen echt zilver) gewoon bij De Bijenkorf gehaald voor een tientje. Eentje met kleine bolletjes en eentje met iets grotere bolletjes. Ze lijken erg op de kettingen van Mi Moneda. Ik heb de de bedeltjes die eraan hingen eraf gehaald, en nu hang ik mijn Mi Moneda eraan. De kettingen van Mi Moneda vond ik namelijk nog al aan de prijzige kant (sowieso is Mi Moneda niet echt goedkoop) en ze schijnen snel te breken, zeker de lange dunne kettinkjes. Ik ken mezelf inmiddels wel en weet dat ik best onvoorzichtig ben (ik blijf overal achterhaken e.d.), vandaar dat ik er gewoon een goedkope ketting bij gekocht heb. Als deze breekt vind ik het niet zo heel erg.

En zijn soortgelijke systemen verkrijgbaar van andere merken, maar ik vond dat Mi Moneda de leukste en meeste keus had ik muntjes, vandaar dat ik graag dit merk wilde.

De zilveren muntenhouders kosten ongeveer €60,00 (de gouden zijn duurder) en de meeste muntjes €12,50 en die zijn dus relatief goedkoop. Mi Moneda is te koop bij diverse juweliers.

Liefs, Laura

18 thoughts on “Mi Moneda

 1. Ik vind Mi Moneda ontzettend leuk, maar ik hoor heel veel negativiteit erover. De ketting gaat bijvoorbeeld heel snel kapot als je even blijft hangen.

 2. Ik heb er sinds kort zelf ook 1 en draag hem met een medium en large hanger. Op veel websites die dit merk verkopen staat dan ook dat meer dan 2 wordt afgeraden. Het leuke is juist om meerdere te dragen en zo te combineren, maar als je het zonde vindt om meerder te dragen of toch te risicovol moet je zeker niet meer dragen! :) Alleen kan het wel! Verder erg leuke munten! De buddha heb ik zelf ook!

 3. Leuk!
  Ik heb zelf ook al een tijdje een mi moneda ketting. Afgelopen zomer kocht ik de ketting met een large rosehouder en een zilveren munt met de tekst ‘live the life you love, love the life you live’ . Afgelopen november was ik jarig en heb ik een tweede hanger met munt erbij gekregen. Een zilveren M houder en een rosé buddah munt. De combinatie van die twee munten vind ik zelf echt super mooi! Net even wat aparter en opvallender dan 1 munt eraan :D
  Nu kan ik lekker zelf combineren, de ene keer alle twee de munten eraan, de andere keer slechts 1 eraan :) Het zijn echt leuke kettingen! :D
  En bij mij blijft de kwaliteit erg goed! (denk ook omdat ik een lange ketting heb dus de houder en munt eigenlijk altijd op mn kleding vallen)
  xx.

 4. ik wil ook zo graag zooon ketting
  maar waar kan je ze super goedkoop krijgen
  nee geen marktplaats ik wil 1 uit de winkel
  stur me dan eve een berichtje

  xx :d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.