Antirimpelcrème: werkt dat nou echt?

Categoriën Huidverzorging

Gisteren ging de aflevering van ‘Van den Elsen wacht op antwoord’ (NCRV) over antirimpelcrèmes. Want werken die nou echt? Wat doen ze precies? Jetske van den Elsen was op een beautybeurs in Parijs waar ze kennis maakte  met de nieuwstje snufjes op het gebied van huidveroudering. Ze is in Nederland bij verschillende artsen langs geweest om na te vragen wat nu precies de werking is van antirimpelcrèmes. Zo ging ze langs bij onderzoeksarts Jetske Ultee. Die vertelt over hoe belangrijk het is om een zonnebescherming te gebruiken en welke stoffen in crèmes eventueel zelfs schadelijk zouden kunnen zijn voor je huid. Ook blijkt er zelf in de 16e eeuw al een een antirimpel recept te zijn. Dermatoloog Ron Tupker vertelt dat vitamine A zuur de enige stof is waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt tegen rimpels. Bekijk de hele uitzending hieronder of via deze link: http://gemi.st/13637648. Zeer interessant!

Zoiets zet mij wel aan het denken. Natuurlijk is alles overdreven in antirimpelreclames, maar hydrateren en beschermen tegen zonlicht blijven wel erg belangrijk voor je huid. Ik blijf dus lekker crèmepjes smeren (ik doe nog niet aan anti-rimpelcrème) en hoop zo het verouderingsproces uit te kunnen stellen. Ik geloof niet in de resultaten die de reclamemakers van antirimpelcrèmes  je voorschotelen, maar toch denk ik dat sommige crèmes wel degelijk iets doen. Al is het maar voorkomen dat het vocht de huid verlaat, door de hoornlaag te hydrateren waardoor de huid iets opbolt, zoals de dermatoloog ook al zegt. Maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat we weten: voorkomen is beter dan genezen.

Hoe denken jullie hierover?

Liefs, Laura

7 thoughts on “Antirimpelcrème: werkt dat nou echt?

  1. Ik heb me vorig jaar eens verdiept in hudverzorging en ik kan je vertellen dat het heel ontnuchterend is. De markt van huidverzorging is eigenlijk echt een grote oplichting. Het is wel degelijk waar dat vitamine A, Retinol genaamd in de huidverzorging een heel potent middel is tegen rimpels, voor de rest is het eigenlijk vooral preventief zijn! Zo is het dat zonnecreme heel erg belangerijk is om schade te voorkomen van uv stralingen die dus een grote boosdoener zijn voor rimpels. Voor de rest zijn er ook andere factoren zoals levensstijl, genetica enz. Maar zeker interessant!

  2. Ik heb denk ik nog het meest moeten lachen om die verkopers/verkoopsters op die Parijse beurs. Staan ze daar allemaal met overtuiging te melden dat hun product/trucje echt werkt tegen rimpels, terwijl ze zelf echt een onwijs gerimpelde huid hebben. Heb je die huid van die vrouw gezien met die metalen spatels?? Als die martelwerktuigen mij zo’n huid geven dan zou ik echt niet weten waarom ik dat zou moeten gaan gebruiken. Haha!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.