AXE Hair producten

Categoriën Haar, Testjes

Ze laten zelden een reactie achter, maar zijn er toch echt: de mannelijke bezoekers van Beauty Addicts. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, wordt mijn blog ook bezocht door mannen. Yes guys, I know you’re there! Heel af en toe krijg ik een mailtje of een berichtje op Twitter van mannelijke bezoekers. Dat ze mijn site leuk vinden om te lezen, vooral de artikelen over huidverzorging en enkelen lezen zelfs ook de artikelen over make-up. Ik heb ook al een paar keer de vraag gehad of ik niet eens iets wilde schrijven over mannenproducten. Nou mannen, vandaag wordt aan de oproep gehoor gegeven. Axe heeft sinds kort, naast de bekende douchegels en deo’s, ook haarproducten op de markt gebracht. Er zijn vier verschillende varianten: Spiked-Up look, Swept Over Look, Clean Cut Look en de Messy Look. Broer(tje) Richard en boyfriend Rob waren proefkonijnen en reviewden twee van de vier nieuwe Axe haarproducten. De andere twee waren minder geschikt voor hun gewenste kapsel.

Een onderzoek van Axe wijst uit dat 80% van de vrouwen keihard, vet haar waar teveel gel in zit een enorme afknapper vindt. Ik ben daar één van. Vooral te veel gel is voor mij echt een afknapper. Het kapsel van een man vind ik erg belangrijk en het is één van de eerste dingen waar ik naar kijk bij een man. Als z’n haar maar goed zit dus! Onderstaande Axe producten zijn gelukkig geen gels, maar een wax, cream of paste. En dat voelt een stuk prettiger aan én ziet er beter uit. 

Swept Over Look (Richard)

Voor mijn haar gebruik ik altijd Fructis Polishing Wax van Garnier. Ik heb verschillende producten gebruikt, maar blijf deze het fijnst vinden. Omdat ik graag wat nieuws uitprobeer, wilde ik ook wel de nieuwe haarproducten van Axe proberen. Ik koos voor de Swept Over Look omdat deze het beste bij mijn kapsel past.

De Swept Over Look heeft een zachte crèmige structuur. Hij brengt gemakkelijk aan en ik heb ongeveer een vingertop nodig om mijn hele haar te stylen. Ik breng het het liefst aan op nat haar, en in combinatie met de Swept Over Look blijft het dan de hele dag goed zitten. Ook ruikt het product erg lekker, een typische Axe geur.

Qua prijs scheelt de €4,49 die je voor een potje van Axe betaalt niet veel met het stylingproduct dat ik normaal gebruik. Ook de inhoud is hetzelfde. Toch ben ik nog niet echt overgestapt naar Axe. De Fructis Polishing Wax van Garnier gebruik ik al zo lang, dan is het lastig om opeens te switchen. Desalnietemin vind ik de Swept Over Look van Axe een fijn product, en misschien dat ik hem toch opnieuw koop.

Messy Look (Rob)

De afgelopen drie jaar heb ik Remix van l’Oréal Paris gebruikt om mijn haar te stylen, Laura heeft me gevraagd om eens wat van die nieuwe Axe-haarproducten te testen waar je de laatste tijd zoveel over hoort. Puur afgaande op de naamgeving van de producten leek mij de ‘Messy Look’-variant het meest interessant. Ik vind het namelijk altijd wel leuk als mijn haar een beetje wild zit. 

Ik heb zelf middellang haar en het laatste wat ik wil is dat het volledig hard wordt bij gebruik van gel of wax. Daarom gebruik ik ook veel liever wat meer crèmige producten. De ´Messy Look´-variant sloot hier ook prima bij aan, de textuur van het product is in het begin vrij stevig (of zelfs hard) maar je wrijft dit op je handen al snel tot een paste-achtige vorm die gemakkelijk aan te brengen is.

Er is slechts een beetje nodig om mijn haar in model te brengen, met het product is het daarnaast eenvoudig om losse plukjes apart te stylen om het haar precies zo te plaatsen zoals ik dat wil. Nice!

Wat Axe steeds claimt in de reclames, is dat je het haar gedurende de dag nog kunt aanraken en ermee kunt spelen, want het wordt niet hard. Dit maken ze ook waar. Nadeel is wel dat ook de wind je haar volledig kan ‘restylen’ en dat ervaar ik persoonlijk als erg vervelend. Vandaar dat ik, wanneer het een beetje waait, toch snel grijp naar de haarlak, om na het stylen alles wat steviger vast te zetten. Dan maar iets harder haar.

Ik ben overtuigd van de werking van de ‘Messy Look’-variant van de Axe hair line. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat er vrij weinig in een potje zit. Gelukkig heb je niet heel veel nodig om je haar te stylen, waardoor je nog redelijk lang kunt doen met een potje. Ik ben zelfs dusdanig overtuigd dat ik na drie jaar tevreden l’Oréal Remix te hebben gebruikt, ben overgestapt. Voor mijn kapsel werkt dit nieuwe stylingproduct zeer respectabel. Een dikke pluim voor Axe!

De overige (niet gereviewde) Axe Hair producten: Spiked-Up Look voor een kapsel met spikes of stekeltjes en Clean Cut Look voor een ‘klassieke’ look met matte finish.

Liefs, Laura

7 thoughts on “AXE Hair producten

 1. Hallo,

  ik ben overal op zoek naar deze axe producten. en dan het liefste het axe product: Spiked-Up Look, mijn vriend heeft geen stekels. maar gebruikt dit product wel en wat staat het hem mooi! maar.. nergens meer te verkrijgen.. hebben jullie tips? ik woon in overijssel – ommen..

  groeten Lianne

  1. Hoi Lianne,

   Volgens mij zijn deze Axe producten helaas uit de schappen gehaald. Soms zie ik ze nog bij Action liggen, maar aangezien ze daar niet echt een vast assortiment hebben, is dat ook best lastig. Hopelijk vind je hem nog ergens!

   Groetjes, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.