Elizabeth Arden Eight Hour Cream Moisturizing Must-haves

Categoriën Huidverzorging

Ik was al jaren nieuwsgierig naar de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Voornamelijk omdat ik er zo veel wisselende meningen over gehoord heb. Dat maakte me nog nieuwsgieriger! De één vindt het hele dure vaseline, de ander vindt het geweldig en kan niet meer zonder. Tijd om het zelf eens te proberen. Alweer een hele tijd geleden kocht ik een setje bij De Bijenkorf tijdens de Drie Dwaze Dagen met daarin de originele Eight Hour Cream en nog twee andere producten uit de Eight Hour Cream lijn, namelijk de dagcrème en de Lip Protectant Stick. Hoeveel ik precies voor dit setje betaalde weet ik niet meer, maar ik geloof rond de 20 euro. Niet duur voor drie producten, vond ik. Vandaag eindelijk de review.

De reden dat deze review zo lang op zich heeft laten wachten, is dat ik de producten eigenlijk pas deze winter echt nodig had. Tot voorkort had ik genoeg aan mijn geliefde producten van Paula’s Choice, maar met die extreme kou deze winter had mijn huid op een gegeven moment toch echt extra intensieve verzorging nodig. Tijd om deze Eight Hour Cream producten er eens bij te pakken, want deze zijn perfect voor de zeer droge huid.

De Eight Hour Cream bestaat al sinds 1930. Het heeft haar naam te danken aan het feit dat een klant zei dat de geschaafde knie van haar zoon binnen acht uur herstelde door deze crème! Eight Hour Cream kun je op alle ‘kapotte’ plekjes van je huid gebruiken. Bijvoorbeeld voor kapotte lippen, droge plekjes, brand- of schaafwonden, plaatselijk op je gezicht, als nagelriemcrème, noem maar op. De Eight Hour Cream heeft al heel veel beauty awards gewonnen en wordt, zoals  eerder gezegd, door veel consumenten en visagisten de hemel ingeprezen.

Goed, wat vind ik nu van de Eight Hour Cream? Allereerst is de geur erg opvallend. Ik zou beslist niet zeggen dat ik het lekker vind ruiken, maar ik vind het ook niet stinken. Het ruikt een beetje kruidig en medicinaal, maar de geur went snel. De substantie vind ik meer een gel in plaats van een crème. Het lijkt inderdaad heel erg op vaseline, het is dik en een beetje plakkerig. Ik breng het alleen plaatselijk aan, daar waar mijn huid het nodig heeft. Op mijn lippen geeft het een mooie glans. Het duurt even voordat mijn huid het opgenomen heeft, maar droge plekjes zijn binnen één nacht (!) zo goed als verdwenen en mijn huidje is weer lekker zacht.

Links de dagcrème, rechts de normale Eight Hour Cream

Wanneer mijn gezicht grotendeels aan de droge kant is gebruik ik liever de Eight Hour Cream dagcrème in plaats van de normale Eight Hour Cream. Deze trekt een stuk sneller in en bevat bovendien SPF 15.  I like!

Ook de lippenbalsem is heerlijk. Zoals je op de foto al kan zien, kon ik niet wachten met het gebruiken van deze stick. Hij maakt mijn lippen lekker zacht en verzorgt ze prima. Het geeft niet zo veel glans als de Eight Hour Cream zelf, maar is wel erg prettig in gebruik.

Ik kan niet anders zeggen dat ik enorm enthousiast ben over deze Eight Hour Cream producten. De lippenbalsem gebruik ik dagelijks, de andere producten wanneer mijn huid erg droog is en intensieve voeding nodig heeft. Ja, de Eight Hour Cream lijkt veel op vaseline, maar ik heb toch het idee dat Eight Hour Cream veel meer doet voor mijn huid dan vaseline. Ik ben in ieder geval verkocht.

Liefs, Laura

15 thoughts on “Elizabeth Arden Eight Hour Cream Moisturizing Must-haves

  1. Ben al jaren een trouwe gebruiker van de cream. Kan eigenlijk niet zonder.
    We zijn nu in Amerika op vakantie en heb uiteraard ook geshopt. De Eight Hour Cream kost hier 17 dollar = 13 euro. Meteen wat ingeslagen. Waarom moet deze cream in Nederland zo duur zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.