L’Oréal Lumi Magique foundation

Categoriën Testjes

De nieuwste foundation van L’Oréal, Lumi Magique, is sinds begin deze maand verkrijgbaar. Ik ben best kieskeurig wat betreft foundations en ben dan ook niet snel tevreden. Over de Lumi Magique ben ik echter erg te spreken en ik deel dan ook graag mijn ervaringen met jullie.

De foundation komt in een mooie glazen fles met plastic dop en een handig en hygiënisch pompsysteem. Precies zoals ik de verpakking van een foundation het liefst zie. Ik ontving de kleur N4 Pure Beige. Deze kleur is aan de donkere kant voor mij maar wanneer ik zelfbruiner heb gebruikt en mijn huid dus iets donkerder is dan normaal, kom ik er wel mee weg.

De foundation belooft de huid een natuurlijke gloed te geven doordat hij de lichtinval op de huid weerspiegelt.  Dit zou zorgen voor een stralende huid met een gezonde glow. De formule van deze foundation bevat aanzienlijk meer water dan andere foundations. De formule van de Lumi Magique bestaat ongeveer voor 40% uit puur water, normaal gesproken is dat zo’n 20%, om de huid te hydrateren en de vochtbalans te behouden.

De substantie voelt heel licht en luchtig aan op de huid. Daar hou ik wel van. De foundation is niet heel erg dekkend, maar dat heb ik ook niet nodig. Ik heb hier en daar wat oneffenheden, maar deze zijn eigenlijk niet benoemenswaardig. Ik gebruik de foundation vooral om mijn gezicht mooi egaal te maken en enige roodheid te verdoezelen. Door de lichte en luchtige formule is de foundation gemakkelijk te verdelen. Mijn droge en vochtarme huid reageert er prima op. Andere foundations accenturen vaak mijn droge wangen en deze doet dat niet, mits ik er een goede basis onder heb aangebracht (serum + dagcrème van Paula’s Choice) en als extraatje nog een fixerende en hydraterende spray zoals MAC Fix+ of de Vitamine E Mist van The Body Shop. Hij blijft dan ook goed zitten, maar nog iets beter met een klein beetje poeder eroverheen.

De prijs (€16,99) vind ik wat aan de hoge kant, zeker als je je bedenkt dat deze foundation voor bijna de helft uit water bestaat. Dat neemt echter niet weg dat deze foundation wel heel erg fijn is. Hij zou zomaar tot mijn favoriete foundations kunnen gaan behoren en daarmee in het rijtje komen met Bourjois Healthy Mix Serum Foundation en MAC Mineralize SPF 15 foundation.

L’Oréal Lumi Magique foundation is te koop bij de parfumerie en drogisterijen als Kruidvat en Etos die vaak mooie aanbiedingen hebben.

Liefs, Laura

9 thoughts on “L’Oréal Lumi Magique foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.