Proefdiervrij Cosmetica App

Categoriën Gadgets

Vandaag is het Proefdierendag en Stichting Proefdiervrij lanceert vandaag de Time2makeup-app. Met de Time2makeup-app kun je in de winkel of thuis controleren of een cosmeticaproduct wel of niet proefdiervrij is. De app is gratis en ik mocht hem dit weekend al uittesten. Lees verder voor meer informatie over de app en wat ik ervan vind.

Allereerst, wat een geweldig concept. Er heerst zoveel onduidelijkheid over proefdiergebruik voor cosmetica en deze app biedt nu eindelijk verduidelijking. Eigenlijk zou het wat mij betreft op de verpakking moeten staan als een merk proefdiervrij is, als een soort keurmerk. Maar helaas, zo ver is het nog niet. Tot die tijd is deze app een goede vervanger. Met de app kun je de streepjescode van een cosmeticaproduct inscannen en controleren of het product proefdiervrij is.

Mocht de streepjescode niet werken, dan kun je het merk altijd nog opzoeken in de geïntegreerde cosmeticagids. Als een merk er niet tussen staat wil dat overigens niet zeggen dat ze dan automatisch wél op dieren testen. Het betekent alleen dat ze (nog) niet in de lijst opgenomen zijn.

Ik vind het een groot pluspunt als blijkt dat een cosmeticamerk proefdiervrij is. Dat wil niet zeggen dat ik alleen maar proefdiervrije cosmetica koop. Soms is een product gewoon te mooi of te fijn om te laten liggen en soms koop ik het om te testen voor de site. Ik probeer er wel op te letten en deze app maakt dat een stuk gemakkelijker. Een klein minpuntje: de app lijkt in spiegelbeeld te werken – althans, op mijn telefoon – en hierdoor is het soms een beetje lastig om de streepjescode goed in beeld te krijgen. Maar ach, oefening baart kunst en na een tijdje gaat het prima.

Als je in het bezit bent van een Android smartphone of iPhone dan zou ik deze app zeker even downloaden, superhandig! De Time2makeup-app is gratis te downloaden via de Apple Store van Apple en de Play Store van Android.

Kijk voor meer informatie op www.proefdiervrij.nl.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Proefdiervrij Cosmetica App

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.