Dr. Organic Virgin Olive Oil Shampoo & Royal Jelly Skin Lotion

Categoriën Haar, Huidverzorging

Een paar weken geleden schreef ik dit artikel over parabenen, siliconen en sulfaten in shampoos. Sinds kort heb ik een mooi betaalbaar merk gevonden dat prima in het rijtje past van producten zónder deze ingrediënten. Ik heb het over Dr. Organic. Dr. Organic probeert zo veel mogelijk organische en natuurlijke ingrediënten te gebruiken. De producten zijn natuurlijk, bio-actief, vrij van parabenen, SLS en parfum, en ze bevatten geen minerale oliën. Nog een pluspunt: ze testen niet op dieren. Ik heb de Virgin Olive Oil Shampoo en de Royal Jelly Skin Lotion getest.

De shampoo belooft het haar te hydrateren, voeden en te beschermen.

Het hoofdingrediënt is aloë vera sap, en niet – zoals bij veel andere shampoos – water. Aloë vera zou ervoor moeten zorgen dat de andere ingrediënten beter worden opgenomen. Ik zie geen agressieve ingrediënten, maar juist dingen als olijfolie, citroen, tijm, vitamine E en zwarte bes. Ik vind dat de shampoo goed schuimt, zeker aangezien er geen SLS in zit wat er normaal voor zorgt dat een shampoo gaat schuimen. Hij maakt mijn haar goed schoon en zorgt zelfs voor dat ‘piepend’ schone gevoel, maar dan zonder agressieve reinigers! De geur vind ik oké; een beetje fris en ik ruik ook de olijfolie. Ik kan niet echt zeggen dat mijn haar geweldig gevoed en gehydrateerd is, maar het ziet er gewoon goed uit en voelt schoon aan. Wel moet ik erbij zeggen dat ik de shampoo nog niet zo lang gebruik (2 weken) dus wie weet heeft het op langere termijn een nog beter effect.

De Royal Jelly Skin Lotion belooft de huid te hydrateren en te verstevigen. Ook zou het een anti-aging effect hebben.

Ook hier is het hoofdingrediënt weer aloë vera sap. Ingrediënten als “polyglyceryl-3 methylglucose distearate” klinken misschien een beetje chemisch, maar dit is gewoon een natuurlijke emulgator, wat ervoor zorgt dat de ingrediënten goed mengen. Ook zie ik “cetearyl alcohol” staan, maar dit is een niet uitdrogende variant van alcohol. Verder zit er o.a. olijfolie in, honing, cacaoboter, sheaboter,  zonnebloemolie en andere verzorgende oliën. De lotion is best stevig van structuur. Ik verwacht bij een lotion altijd iets vloeibaars, maar dat is hier niet het geval. Gewoon zoals een normale body lotion dus. Hij smeert gemakkelijk uit, trekt redelijk snel in (binnen 5 minuten) en hydrateert de huid goed. De geur vind ik persoonlijk iets minder, maar niet vies. Ik kan de geur niet echt thuisbrengen, maar ik ruik wel de honing en iets bloemigs.

Naast de productlijnen met Organic Olive Oil en Organic Royal Jelly zijn er nog meer lijnen zoals Organic Pomgranate, Organic Aloë Vera, Organic Tea Tree, Organic Vitamine E,  Organic Lavender, Organic Manuka Honey en Organic Rose Otto. Kijk op de site van Dr. Organic voor meer informatie over het merk en de producten.

De Organic Virgin Olive Oil Shampoo kost €7,99 en de Organic Royal Jelly Skin Lotion kost €8,49. Dr. Organic is te koop bij De Tuinen (ook online).

Liefs, Laura

13 thoughts on “Dr. Organic Virgin Olive Oil Shampoo & Royal Jelly Skin Lotion

  1. Ik heb ooit de dagcrème uit de ‘Virgin Olive Oil’ lijn gebruikt en die was heerlijk! Voor m’n haartjes houd ik het voorlopig even bij ‘Yes to…’. Ook zonder nare stofjes en net even wat meer inhoud voor hetzelfde geld.

    1. Ja, ik vind het een prima shampoo zonder poespas. Het maakt mijn haar schoon en zorgt ook wel voor enige glans inderdaad :)

  2. Dat is mooi! Heb vrij glanzend lang haar (tot op mijn onderrug) en wil het graag glanzend houdem. Deze moet ik ook maar eens proberen! Bedankt voor je reactie!

  3. ik vind die shampoo niet prettig:$ die geur vind ik lekker maar ik geloof niet dat het een natuurlijke geur is en mijn haar voelt er niet lekker van. Maarr de royal jelly vind ik wel fijn. Ik gebruik het zo nu en dan, omdat ik er graag in wil geloven dat het mijn huid verstevigd. Krijg er geen gekke reacties van en de geur is idd apart, maar gelukkig niet overheersend.

  4. Je haar ruikt naar olijfolie en je kan niet echt zeggen dat je haar gevoed en gehydrateerd is. Wat heb ik nou aan zo’n review?

    Gebruiken het product een maand en geef dan een objectief oordeel, dan heb ik er wat aan.

  5. hoi ik wilde deze shampoo vandaag ook kopen maar ik twijfel me haar is verpest door de kappers door de permanentvloiestof zie er niet uit het s gewoon dood ik dacht mis olijfolie dat dat nog kan helpen tegen pluizig droog haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.