Girl look at that body, I work out!

Categoriën Lifestyle

Voordat iedereen denkt dat ik mezelf helemaal geweldig vind: de titel van deze post is natuurlijk een referentie aan het nummer van LMFAO ‘Sexy and I Know It’, maar dat hadden velen van jullie denk ik al wel begrepen ;). Maar goed, ik ben dus weer begonnen met sporten. Deze keer geen fitness of een vorm van dansen, maar hardlopen. En ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar hardlopen is eigenlijk best leuk!

Ik moest van mezelf echt meer gaan bewegen. Mijn abonnement bij de sportschool had ik inmiddels opgezegd en hoewel ik het afgelopen jaar eigenlijk geen voet meer in de sportschool had gezet en dus eerder sponsor was dan lid, was het nu officieel: ik deed helemaal niets meer aan sport. Dan is het natuurlijk ook niet gek dat ik niets meer afviel, ondanks dat ik braaf mijn Weight Watchers puntjes telde. Ik moest gewoon meer gaan bewegen.

Uiteindelijk koos ik ervoor om te gaan hardlopen. Ik had het nog nooit gedaan, omdat het eigenlijk niets voor mij is. Een beetje doelloos buiten rondlopen in mijn not-so-charming sport outfit; no thanks. Maar ja, als je het nooit geprobeerd hebt dan weet je het natuurlijk ook niet. Ik hoorde de laatste tijd veel over de Start 2 Run podcast. Onder begeleiding van de Vlaamse Evy Gruyaert zou je binnen 10 weken 5 km aan een stuk door kunnen hardlopen. Je bouwt het geleidelijk op en iedere les ga je een stapje verder. Dat leek me wel wat en na lang zoeken (vele download links werkten niet meer) heb ik de podcast kunnen downloaden via torrents.

Evy vertelt iedere keer wanneer je moet rennen (in het Vlaams gewoon ‘lopen’), wanneer je moet wandelen en hoe lang je dit moet volhouden. Belangrijk is dat je niet te hard rent, je moet het immers wel een tijdje volhouden, en dat je ook niet gaat slenteren tijdens het wandelen maar gewoon goed doorstapt. Om je hierbij te helpen zorgt Evy voor aangepaste muziek die het  tempo aangeeft.

Mijn eerste les duurde 18 minuten en voor iemand die al een tijd niet gesport had was dat best zwaar. De training begon met 1 minuut rennen, gevolgd door 1 minuut wandelen. Daarna nog een keer hetzelfde. Vervolgens moest ik 2 minuten rennen en daarna 2 minuten wandelen. En nogmaals. Tenslotte 3 minuten rennen en 3 minuten wandelen. Iedere training ga je een stapje verder. De stukjes waar je moet rennen worden langer en de wandelstukjes worden steeds korter waardoor je uiteindelijk een half uur aan één stuk door kunt rennen en dan ongeveer 5 kilometer zult afleggen. Iedere week heb je 3 trainingen. Na de eerste twee trainingen van de week heb je een rustdag, en na de laatste training heb je twee rustdagen. Ik loop zelf het liefst op maandag, woensdag en vrijdag, zodat ik in het weekend niet hoef te lopen.

Inmiddels ben ik begonnen aan de trainingen van week 3. Vorige week was ik daar ook al aan begonnen, maar ik werd ziek. Ik heb geprobeerd om als nog te gaan hardlopen toen ik me iets beter voelde (want heel mijn schema liep zo in de war!), maar dat was niet zo’n succes. De trainingen van week 3 doe ik dus gewoon opnieuw.

De app Map My Run werkt via GPS en geeft een overzicht van je training weer: de afgelegde afstand, de route die je gelopen hebt, gemiddelde snelheid, aantal verbrande calorieën etc.

Ik merk dat het steeds zwaarder wordt, maar ik merk ook dat het steeds beter gaat en dat werkt motiverend. Eerst was ik na 2 minuten bekaf en dat is nu niet meer. Af en toe loop ik wel te schelden op Evy hoor, (“Dat waren helemaal geen 2 minuten om te wandelen, b*tch!”), maar over het algemeen gaat het best goed. En Evy is hartstikke lief voor me. Ze moedigt me aan door te zeggen dat het “hartstikke goed” gaat en dat we al weer halverwege zijn. “Het valt eigenlijk best mee, hè?” Zou het komen door het Vlaamse accent dat alles zo lief klinkt?

Ik ben helaas nog niet afgevallen in die paar weken tijd. Sterker nog, ik ben 2 kilo aangekomen. Ik ga er maar gewoon vanuit dat dat spieren zijn. Spieren zijn zwaarder dan vet zeggen ze altijd, toch? Ik ben niet van plan om wekelijks mijn vorderingen met jullie te delen, maar over een paar weken kunnen jullie weer een update verwachten en als ik die 5 km achter elkaar kan rennen natuurlijk ook.

Wat voor sport doe jij? Doe jij toevallig ook aan hardlopen? Wat zijn jouw bevindingen en heb je tips?

Liefs, Laura

20 thoughts on “Girl look at that body, I work out!

 1. Wat leuk dat je bent gaan lopen! En super dat je dat met een programma als dit doet. Je zult merken als je dadelijk een half uur/5 km aan een stuk kunt lopen, dat je je dan afvraagt hoe je ooit moeite hebt kunnen hebben met die 1/2/3 minuutjes :P
  Enige tip die ik voor je heb, zorg dat je goede schoenen hebt. Dat is echt, naast een goed schema, ontzettend belangrijk. Zelf heb ik m’n schoenen van Runnersworld. Daar filmen ze hoe je loopt en kunnen ze zo zien welke schoen goed is voor jou.
  Zelf loop ik al, wel soms een half jaar gestopt, sinds m’n 16e (ben nu 23). Dus ik ben altijd erg enthousiast als ik andere mensen ook hoor over hardlopen. Ben benieuwd hoe ‘t over een tijdje gaat!
  Groetjes Emma

 2. Wat goed van je meis! Je zult nooit meteen afvallen maar het komt vanzelf, ook als je op je voeding let. Daarnaast is het goed voor je conditie. Ik werk in een schoenenwinkel dus loop en til dingen de hele dag. Dat is niet een sport maar je beweegd wel en daarnaast doe ik elke donderdag avond aan zumba. Ook heb ik op de wii een aantal dans spellen en wii fit die ik leuk vind om te doen

 3. Ik heb hardlopen ook geprobeerd maar merkte al gauw dat het niets voor mij was, maarja ik had dan ook niet zo’n mooi vlaams accent die me hielp ;-) Ik ben nu in de sportschool aan het trainen op de fiets want in september ga ik meedoen aan een wielerronde! Nu heb ik alleen nog een racefiets en een outfit nodig…

 4. Wat ben je goed bezig!! Ik loop ook sinds een tijdje weer met Evy en ben bij les 12… Gisteren op de weegschaal enorme schrik, bijna 2 kg erbij,.. Maar nadat ik bekomen was, bedacht ik mij dat dat de vorige keer toen ik met Evy liep (2 jaar geleden) ook zo was. Het echte afvallen komt pas later! Veel succes in ieder geval :)

 5. Ik heb Start To Run 6 jaar geleden eens geprobeerd, toen het echt pas bestond, maar hield het niet vol. Een dik jaar geleden wilde ik weer opnieuw beginnen lopen, maar omdat ik de podcasts eerlijk gezegd een beetje saai vind, haha, ben ik op mezelf beginnen lopen. Na een halfjaar kon ik al 48min aan een stuk door!

 6. Ideaal! Een vriendinnetje van mij en een kennis doen dit ook. Klinkt goed, maar niks voor mij. Sinds 4 maanden sta ik 3x per week weer te zweten in de sportschool (na 7 jaar stil te hebben gezeten… Au!), en wat is het eigenlijk lekker!

 7. Deze app lijkt mij echt ideaal, maar ik kan hem nergens vinden in de AppStore. Ik heb een iPod, zou het daarmee te maken hebben? Laat het me weten! En ga zo door ben benieuwd hoe de volgende ronden gaan.

  1. Start 2 Run is geen app, maar een podcast. Deze heb ik gevonden door (lang) de zoeken via Google. Heb helaas de link niet meer. Map My Run is wel een app, maar ik weet niet of hij ook in de AppStore te vinden is. Ik heb namelijk een Android telefoon. In de AppStore zijn volgens mij wel genoeg andere soortgelijke apps te vinden die je een overzicht kunnen geven van je training.

 8. Zoveel beginnen met dit! Toch blijf ik lekker in de sportschool hihi! Ik weet gewoon dat ik ‘t niet ga doen, dat hardlopen! Geen motivatie. In de sportschool wel omdat ik met een vriendin ga. + daar is het altijd droog haha!

 9. Super leuke post! Ik heb een tijdje geprobeerd te lopen maar vind het zo saai (en moeilijk telkens op mn telefoon die minuten bijhouden). Ik ga deze app zeker gebruiken!! X

 10. Super dat je het hebt ondervonden dat hardlopen best leuk is! Ik doe het af en toe eens, maar heb alweer gezondigd – nu ik een week geleden aan mijn 1e les begon van Renate Wennemars! Binnenkort maar weer eens beginnen.. Als je de 5 km heb gehaald, voel je je helemaal top! Dat durf ik je al vast te zeggen.. Ik ben nu ook absoluut benieuwd naar de volgende update.. Succes! :D

 11. Heey succes ermee, jij gaat het kunnen, want ik als anti-hardloopster kan het ook. Heb zo juist mijn laatste les van Evy gerend, les 30!!! En ik heb het gewoon vol gehouden en zelfs nog 5 min langer gerend omdat ik een bepaalde ronde af wilde hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.