Ik hou van lekker eten, maar lekker eten is bij mij vaak ook vet eten. Hoe fijn zou het zijn om af en toe vette dingen te kunnen eten, zonder je schuldig te voelen? Een tijdje geleden kreeg ik mailtje of ik Lineatabs wilde testen. Deze bruistabletten zouden ervoor zorgen dat het vet niet wordt opgenomen in het lichaam. Zo zou je gemakkelijk op gewicht kunnen blijven of zelfs een paar kilo af kunnen vallen. Dat klonk mij als muziek in de oren! Ik heb ze de afgelopen twee weken getest en vandaag deel ik mijn ervaringen met jullie.

“Het werkende bestanddeel van Lineatabs is Solusitan, een samenstelling van natuurlijke voedingsvezels die worden gewonnen uit schaaldieren.  Solusitan trekt vet aan als een magneet en creeërt een vloeibare massa die het lichaam niet kan opnemen. Zo wordt het vet uitgescheiden zoals al het verteerde voedsel, zonder dat het opgeslagen wordt op de buik, heupen en dijen. Het absorbeert geen vitaminen en mineralen”

Ingrediënten: Zuur (citroen zuur), zuurteregelaar (natrium bicarbonaat), Solusitan complex 500 mg/tablet (Chitosan, vitamine C, tartaarzuur), zoetstoffen (sorbitol, aspartaam, saccharine), aroma (lemon, lime), inuline (10 mg/tablet), kleurstof (riboflavine (vitamine B2)).

Lineatabs kun je gebruiken voor of tijdens de maaltijd of snack. Aangeraden wordt om Lineatabs te gebruiken bij vette maaltijden en snacks als frietjes, shoarma, hamburgers, varkensvlees, kaas, worst, sauzen, slagroom, chips, ijs, amandelbroodjes enzovoorts. Je doet een bruistablet in een glas koud water, wacht tot de bruistablet volledig is opgelost en daarna drink je het glas leeg. Ik vind het niet echt vies smaken, maar ook niet echt lekker. Er zit een limoensmaakje aan wat het een beetje verfrissend maakt.

Er wordt geadviseerd om minstens één maaltijd per dag te nuttigen zonder het gebruik van Lineatabs. Het lichaam heeft namelijk ook goede vetten nodig om te functioneren. Lineatabs bevat sporen van schaaldieren, dus als je een schaaldierallergie hebt kun je ze beter niet nemen. Ook kun je ze beter niet gebruiken bij zwangerschap of bij het geven van borstvoeding.

Goed, genoeg info. Jullie willen natuurlijk weten of het werkt. Ik heb de afgelopen twee weken de Lineatabs gebruikt. Ik nam ze twee keer per dag: één keer bij het ontbijt of de lunch en eentje voor het avondeten. De Lineatabs zijn gemakkelijk mee te nemen. Zo heb ik de afgelopen twee weken een paar keer buiten de deur gegeten en dan nam ik gewoon het kokertje met tabletjes mee, of een losse bruistablet. Niemand kijkt er raar van op als je een bruistablet in een glas water gooit. Ik ben helaas niet afgevallen, maar zelfs aangekomen. Ik denk dat dit komt doordat ik nu fanatiek aan het hardlopen ben, zoals jullie in dit artikel al hebben kunnen lezen.

Lineatabs kosten €24,95 voor een kokertje met 20 bruistabletten. Ze zijn te bestellen via www.lineatabs.nl en je betaalt geen verzendkosten. Op de website vind je ook meer informatie over Lineatabs.

Wat vind jij van dit soort middeltjes die zouden helpen bij het afvallen?

Liefs, Laura

16 thoughts on “Lineatabs

 1. Ik geloof eerlijk gezegd niet in dit soort middeltjes, maar wel in sporten! Dus ga lekker door met hardlopen niet alleen goed voor je figuur/afvallen maar ook voor de conditie en de gelukshormonen die je aanmaakt bij het sporten.

  1. Dat wordt denk ik dan gewoon gebonden aan het ‘solusitan’ en weer met de ontlasting mee naar buiten! (net zoals bij orlistat) Maar dat zou Laura dan wel gemerkt moeten hebben… misschien doet de solusitan het met een klein gedeelte van het vet? Ik weet het niet, ik probeer het verder te onderzoeken (voeding & gezondheid studente heh :p)

 2. Hmmm jammer dat je bent aangekomen, maar dan door het sporten. Zou ze wel eens willen testen in een periode dat ik helemaal niet sport. Het is natuurlijk ook moeilijk te meten, want afvallen is niet het doel hiervan. Het is eerder ‘niet aankomen’… Dus ja als je maar op hetzelfde gewicht blijft eigenlijk haha

 3. Pfff, jammer! Het leek ook wel te mooi om waar te zijn, haha! Ik ben momenteel ook op dieet, maar sport ook 3x in de week keihard in de sportschool, mijn gewicht gaat nu ook niet meer zo snel (spieren zijn zwaarder dan vet). Maar goed, als je maar strakker wordt en je omvang verminderd, denk ik dan. ;)

 4. Gewicht zegt niet zoveel over je vetmassa, denk daarom. Ik ben ook aangekomen sinds ik ben gaan sporten, maar dat komt omdat spierweefsel zwaarder is dan vetweefsel. Beter kun je gewoon je maten opmeten (borst, taille, heupen, etc.) om te kijken of je echt afvalt.

 5. Dit klinkt wel plausibel, mijn Dietiste vertelde ook dit soort producten zeer goed kunnen werken op momenten dat ik mijn dieet niet kan volhouden (tijdens bijvoorbeeld de feestdagen of bij etentjes

 6. Hoi,

  Ik gebruik lineatabs 2 weken en ik ben positief over het resultaat! Ik eet 1400 kcal per dag en eens per week 2000 kcal en ik combineer dit met lineatabs. Ik ben 4,3 afgevallen !!
  Ik keek ff op internet wat anderen ervan vinden. Jammer dat je aankwam, maar als je sport; spieren zijn zwaarder dan vet! Daarom kun je beter bijv. je maten zoals van je taille bijhouden

  Groet,
  Sam

 7. Ik weet niet of je het nog steeds gebruikt, maar waar kan ik het bestellen? Ik heb het vroeger ooit gekocht bij Karin de Zoete gewichtskliniek maar zij hebben het niet meer en ik wil er toch mee verder gaan. Het werkt bij mij.

  1. Hi Nelly, ik gebruik ze niet meer. Op de site van Lineatabs zie ik dat ze (tijdelijk) niet leverbaar zijn. Wellicht is dat de reden dat ze momenteel zo moeilijk verkrijgbaar zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.