L’Oréal Nude Magique BB Cream

Categoriën Testjes

BB Creams. Je hoort er steeds vaker over en nu hebben ook drogisterijmerken ze in het assortiment. In een ander artikel zal ik uitgebreid vertellen wat een BB Cream nu precies is en waarom het zo’n hype is, maar kort gezegd is een BB Cream een superverzorgende crème met dezelfde eigenschappen als een foundation. Het verstopt de poriën niet en is zelfs verzorgend voor de huid. BB Creams zijn geschikt voor elk huidtype en vooral erg fijn voor de gevoelige huid en acne huid. Vaak bevatten BB Creams een hoge SPF, dus het beschermt je huid tegen de zon. Goed, dat is even in een notendop de uitleg over BB Creams. Maar hoe is deze Nude Magique BB Cream van L’Oréal?

De BB Cream van L’Oréal belooft een perfecte nude look, 24 uur hydratatie, bevat anti-oxidanten en  SPF 12 (wat vrij laag is).

De Nude Magique BB Cream komt in een tube en werkt gemakkelijk en hygiënisch.

Ook bevat de Nude Magique ‘smart pigment capsules’. Deze pigmentcapulses zouden zich aan jouw huidskleur aanpassen. Ja, was het maar waar… Helaas werkt het niet zo. Door het product uit te smeren knappen de pigmentcapsules die een kleurtje bevatten. Deze BB Cream is verkrijgbaar in de kleuren ‘fair’ en ‘medium’, wat eigenlijk ook al aangeeft dat het zich niet aan jouw huidskleur aanpast. Wel jammer trouwens dat er maar twee kleuren verkrijgbaar zijn.

Als je goed kijkt zie je kleine blauwe puntjes zitten. Dit zijn de pigmentcapsules die open knappen zodra je gaat smeren en waardoor de kleur vrijkomt. Wel grappig, maar het voegt eigenlijk weinig toe aan de werking van het product.

Hierboven zie je het product zodra het uitgesmeerd is. Dit is de kleur ‘fair’, die ik al vrij donker vind. Ik kan hem alleen gebruiken als ik al een beetje een tintje heb van bijvoorbeeld zelfbruiner, anders is hij te donker voor mijn huidskleur.

Hierboven zie je twee foto’s waar ik de L’Oréal Nude Magique BB Cream heb aangebracht. De bovenste foto is genomen met flits, de onderste zonder. Het product kun je het beste aanbrengen met je vingers, anders knappen de pigmentcapsules niet. Het geeft een medium dekking, voelt licht aan op de huid en zorgt voor een natuurlijk effect. Persoonlijk vind ik het effect wel mooi, ik heb ook geen hele dekkende foundation nodig, maar als je een dekkend product zoekt dan is dit niets voor jou.

Verder wil ik nog even benadrukken dat dit géén echte BB Cream is. Ik merk dat het totaal niet verzorgend werkt, iets wat een BB Cream juist wél doet, en het bevat ook geen verzorgende bestanddelen. Ik moet echt nog wel een goede verzorgende crème eronder aanbrengen, want dit product werkt eerder uitdrogend dan hydraterend bij mij. Ik pak eigenlijk liever mijn L’Oréal Lumi Magique foundation dan deze Nude Magique BB Cream.

Een beetje jammer dus dat ze het een ‘BB Cream’ hebben genoemd, want dat is het niet. Wat het dan wel is? Gewoon een medium dekkende foundation met een natuurlijk effect. 

De L’Oréal Nude Magique BB Cream is te koop bij de bekende drogisterijen voor de adviesprijs van €13,95. 

Liefs, Laura

8 thoughts on “L’Oréal Nude Magique BB Cream

  1. Klinkt eigenlijk wel goed! Vind ‘t alleen jammer dat ze niet meer kleuren hebben (nog lichter bijvoorbeeld. #bleekscheet), maar ook dat het nét geen échte BB cream is. Zou ik nog best graag willen zien!

  2. Inderdaad jammer dat het product je huid uitdroogt. Ik heb zelf de BB Cream van Garnier, maar die is ook maar in twee tinten en de lichtste is eigenlijk ook te donker voor mijn huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.