Mijn favoriete series van dit moment #1

Categoriën Chickmedia

Hoewel tv-series eigenlijk weinig met beauty, fashion of lifestyle te maken hebben, wilde ik er toch graag een artikeltje over schrijven omdat ik weet dat veel meiden, net als ik, van series houden. Ik ben echt verslaafd aan series. Als ik een leuke nieuwe serie ontdekt heb, dan download (download ja, sorry…) ik gelijk alle seizoenen en kijk ik het liefst alle afleveringen aan één stuk door achter elkaar. Mijn vriend is precies hetzelfde, dus vaak kijken we samen. Vandaag wil ik een aantal van mijn favoriete tv-series van dit moment met jullie delen. Vandaag de categorie ‘comedie’. Althans, series die ik komisch vind. Of jullie dat ook vinden is natuurlijk een ander verhaal ;). Later volgt er nog een artikel met spanning/actie series, want daar hou ik ook van, en eentje met wat ik ‘meiden series’ noem. Kijk mee naar mijn favoriete comedieseries van dit moment!

How I Met Your Mother 

Met stip op nummer 1: How I Met Your Mother. Ik hou van deze serie! De serie gaat over Ted Mosby die in het jaar 2030 het verhaal aan zijn zoon en dochter vertelt over hoe hij hun moeder ontmoet heeft. Het verhaal begint in 2005. Ted wil niets liever dan de ware vinden en trouwen, zeker nu zijn beste vrienden Marshall en Lily, met wie hij samen een appartement deelt, na 9 jaar eindelijk gaan trouwen. Dit tot afschuw van zijn vriend Barney Stinson, een echte rokkenjager (geweldig vertolkt door Neil Patrick Harris). Ted denkt zijn soulmate gevonden te hebben in TV-reporter Robin Scherbatsky, maar die relatie loopt niet helemaal zoals gepland.

Inmiddels zijn er al 7 seizoenen van deze serie verschenen en is er een hoop gebeurd binnen de vriendengroep. De grote hamvraag blijft natuurlijk wie de moeder is, maar er zijn nog meer dingen waar je als kijker erg nieuwsgierig naar wordt, zoals: wat doet Barney in godsnaam voor werk?! Hij woont in een dik appartement, draagt altijd dure pakken (“suit up!”) en kijkt nooit naar geld. Maar wat hij doet voor zijn werk, weten we na 7 seizoenen nog steeds niet. In de serie komen veel flashbacks voor, maar het is gelukkig niet irritant. Een absolute aanrader! (IMDB cijfer: 8,6)

Two And A Half Men

Two And A Half Men is een serie die al bijna 10 jaar op de buis is. Van seizoen 1 tot en met 8 was Charlie Sheen één van de hoofdrolspelers. Hij speelde Charlie Harper, een vrijgezelle jingle- en reclameschrijver, en de broer van Alan Harper (Jon Cryer). Hij leidt een lekker leventje in zijn strandhuis in Malibu, verdient veel geld en heeft aan vrouwen geen gebrek. Zijn broer Alan woont samen met zoon Jake ook in het strandhuis. Charlie Sheen raakte echter verslaafd aan drank en drugs en hierdoor werd de serie in 2011 tijdelijk stopgezet. Nadat Charlie Sheen uiteindelijk werd ontslagen, tekende Ashton Kutcher voor een nieuwe hoofdrol van Walden Schmidt.

Vanaf september 2011 ging de serie weer verder. Om Charlie Sheen definitief uit de serie te schrijven, komt zijn personage Charlie Harper om het leven in Parijs. Het nieuwe personage Walden Schmidt, een internetmiljardair gespeeld door Ashton Kutcher, heeft het huis van de inmiddels overleden Charlie gekocht. Hij is net gescheiden van Bridget Schmidt en heeft zelfmoordneigingen, want zij was voor hem de vrouw van zijn leven. Hij laat in eerste instantie alleen huishoudster Bertha blijven in het strandhuis, maar later wringen Alan en Jake zich er toch weer slim in. Walden staat erop dat Alan en Jake met hem in zijn strandhuis blijven wonen, want hij ziet Alan inmiddels als zijn vertrouwenspersoon en vriend.

Door het vertrek van Charlie Sheen is de serie misschien iets minder geworden, Charlie Harper was nou eenmaal een geweldig personage, maar nog steeds vind ik hem erg leuk. En Ashton Kutcher is, nadat hij zijn lange haar heeft afgeknipt, ook niet verkeerd om naar te kijken ;). (IMDB cijfer: 7,2)

The Big Bang Theory

De show gaat over vier vrienden: Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali.  Het zijn alle vier echte nerds: ze houden van wiskunde, hebben allemaal een hoog IQ en spreken verschillende talen (zoals Klingon, een taal uit de tv-serie Star Trek).  In hun vrije tijd spelen ze vooral computerspelletjes, lezen ze stripboeken en kijken ze graag naar sciencefictionfilms en -series.

Leonard en Sheldon delen een appartement. Op een dag krijgen de twee een nieuwe overbuur: Penny. Zij is serveerster bij eetgelegenheid The Cheesecake Factory, maar wil eigenlijk liever actrice worden, vandaar dat ze naar Los Angeles is verhuisd. Ze is niet zo intelligent als de jongens, maar haar sociale vaardigheden zijn stukken beter. Leonard is onmiddellijk verliefd op Penny, maar zijn vrienden plagen hem daarmee, omdat Penny volgens hen ver buiten zijn bereik ligt. Toch klikt het soms tussen hen beiden, maar door hun grote verschillen in persoonlijkheid en levensstijl is hun relatie/vriendschap niet altijd even succesvol.

Mijn favoriete personages zijn Sheldon en Penny. Penny vanwege haar niet altijd even snuggere opmerkingen en Sheldon vanwege zijn egocentrische karaktertrekjes (hij heeft werkelijk overal regeltjes voor) en gebrek aan sociale vaardigheden. Oh, en de titelsong is heel verleidelijk om mee te zingen. Wat ik dan ook iedere keer doe… (IMDB cijfer: 8,6)

New Girl

Tenslotte de serie New Girl. De serie gaat over de dorky maar schattige Jess (Zooey Deschanel) die op zoek is naar een nieuwe woning omdat ze haar vriend betrapt heeft met een ander. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: bartender Nick, fitnesstrainer Coach en vrouwenversierder Schmidt. In eerste instantie zien de mannen het niet zo zitten dat ze bij hen wil komen wonen, maar als ze vertelt dat ze bevriend is met modellen, zijn ze al gauw overtuigd. In de tweede aflevering heeft Coach de serie verlaten. Na de opnames van de pilot werd namelijk bekend dat een tweede seizoen van een andere serie waarin de acteur die Coach speelde, zou starten en hierdoor was die acteur niet meer beschikbaar. In plaats daarvan werd het personage Winston Bishop geïntroduceerd. Winston komt terug uit Letland, waar hij professioneel basketbal speelde. Hij onderverhuurde zijn kamer aan Coach.

In het begin vond ik Schmidt een beetje vreemd, hij maakt vaak rare opmerkingen, maar nu vind ik hem vaak heel grappig. En ik vind Nick en Jess zo leuk bij elkaar dat ik nog steeds wacht op de dag dat ze iets met elkaar krijgen. (IMDB cijfer: 7,9)

Dus mocht je een keer niets te doen hebben, begin dan eens aan één van deze series!

Liefs, Laura

13 thoughts on “Mijn favoriete series van dit moment #1

 1. Zo te zien houden we van dezelfde series :D How I met your mother heb ik ook lang gekeken… Grappig dat Barney in het echt homo is. Le-gen-wait for it…-dary :D

  Een serie die je dan ook zeker leuk gaat vinden is: Rules of Engagement… Echt grappig! Al blijft the big bang theory met stip op 1 favoriet hier.

 2. Big Bang en New Girl vind ik zo leuk! How I Met Your Mother niet echt.. Ik weet het niet. Iedereen die ik ken vind het erg leuk, maar ik vind het gewoon niet grappig? Ik heb een apart gevoel voor humor, denk ik. =)

 3. Ohh, de meeste zijn ook mijn favorieten!
  Weet iemand waar je deze series mét ondertiteling online kan kijken? (:
  xxx

 4. How I Met Your Mother & New Girl kijk ik ook standaard naar! :D
  Legen – wait for it – DARY!
  De andere twee kijk ik ook regelmatig naar maar volg ik niet op de voet.

 5. Leuk artikel! Ik heb ook een enorme verslaving voor series. Mijn favorieten zijn:
  – The Vampire Diaries
  – Pretty Little Liars
  – Once Upon a Time
  – New Girl
  – 90210
  – Gossip Girl
  – How I Met Your Mother
  – Awake

  Ik houd dan weer absoluut niet van Two and a Half Men en The Big Bang Theory. De humor spreekt me niet echt aan.

  Mijn all-time favorite is de serie Breaking Bad. Het is eigenlijk een mannenserie, maar dat maakt mij helemaal niet uit, want de serie is zó ontzettend goed uitgevoerd.

  Ik ben ook van plan om The Walking Dead en The Game of Thrones te gaan volgen; hoor er goeie dingen over. Misschien nog een tip voor jou?

  Zo, dat is een flinke comment. Ik moet maar eens een blog beginnen over series aangezien het mijn grootste verslaving is :P

 6. Ahh, 2 van mijn favorieten in jouw lijst! Ik kijk ook wel Big Bang en ik heb Two And A Half Men veel gekeken, maar ik word een beetje flauw van al die seksgrappen na een tijdje en bij Big Bang word ik flauw van de nerdgrappen, haha.

  Ik kijk graag naar
  – How I Met Your Mother
  – New Girl
  – Modern Family
  – 2 Broke Girls
  – The Walking Dead
  – Game Of Thrones
  – Once Upon A Time

  De bovenste 4 series zijn humor, en ik kan zeker Modern Family aanraden! Heb echt serieus zitten huilen van het lachen. :D

 7. Hahaha I loooooooove How I Met Your Mother! Heb ondertussen alle afleveringen al wel een paar keer gezien, Barney Stinson gaat gewoon nooit vervelen haha :P

 8. Leuk leuk leuk! Ik hou ook echt van die series die jij er hebt staan.

  Big Bang is zeker een favoriet, kan ook uren kijken naar die flauwe, heerlijke humor.

  Maar wat bij mij met stipt op 1 staat is toch echt Grey’s Anatomy.. Gisteravond weer flink zitten huilen bij de aflevering.

  Ook vind ik The Vampire Diaries geweldig, maar ik ben ook flink fan van The Twilight Saga, en dit lijkt er toch best wel op.

  How I met your Mother heb ik helaas al een tijdje niet meer gekeken. Ben vaak te laat thuis waardoor ik net die serie mis. Binnenkort gaan manlief en ik ze ook allemaal weer kijken.

  De nieuwere series heb ik me nog niet echt in verdiept, maar aan de reacties te zien wordt het toch hoog tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.