Vorige week was ik bij de lancering van een nieuw huidverzorgingsmerk: Etat Pur. Een zusje van Institut Esthederm en Bioderma, een van de meest serieuze in huidverzorging. De producten worden zelfs in dezelfde laboratoria ontwikkeld en in dezelfde fabriek geproduceerd. Etat Pur is een Frans merk dat in Frankrijk ook al heel bekend is en nu de Nederlandse markt wil veroveren. En als het aan mij ligt gaat dat helemaal lukken! Het merk en het concept spraken mij erg aan en vandaag wil ik jullie er meer over vertellen. In het begin klinkt het misschien allemaal wat ingewikkeld, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt, is het eigenlijk heel simpel (en geniaal!). De review volgt later, ik moet de producten natuurlijk eerst goed kunnen testen.

Producten bevatten vaak zo veel verschillende ingrediënten dat je eigenlijk niet meer weet wat je nou smeert, wat het doet en of je het eigenlijk wel nodig hebt. Q10? Uh ja, klinkt allemaal hartstikke goed maar wat is het precies? Etat Pur gaat terug naar de basis en biedt precieze en effectieve oplossingen voor de behoeften van jouw huid. Dit doen ze door middel van de Pure Actieve stoffen (A+) en de Biomimetische skincare producten (+B). Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk waardoor je het perfect af kunt stemmen op jouw huid.

Hoe werkt het precies? Etat Pur heeft 40 verschillende pure Actieve stoffen om huidproblemen aan te pakken, uiteenlopend van rimpeltjes tot een droge huid tot onzuiverheden. Ze worden in de meest effectieve dosis gebruikt. Niet te veel en niet te weinig dus, maar precies goed. Etat Pur is heel open. De effectiviteit van de stoffen is aangetoond door diverse studies die te vinden zijn op de website. Zo helpt Salicylzuur 300 bij vlekken en schandvlekken op de huid. Iedere pure Actieve stof staat voor één oplossing.

Naast de pure Actieve stoffen zijn er ook 40 Biomimetische skincare producten voor de dagelijkse verzorging. Deze zijn ingedeeld in drie groepen: reinigen en zuiveren, hydrateren en voeden en bevrediging van behoeften. De producten zijn vrij van formaldehyde, ftalaten, oplosmiddelen, pesticiden en zware metalen. Ook bevatten ze geen parabenen, 2-fenoxyethanol, minerale oliën of synthetische kleurstoffen. Op de foto hierboven ze je bij de producten de cijfers 1 tot en met 5 staan. Dit is een schaal waarbij 1 staat voor olievrij (en dus op basis van water) en 5 staat voor een product met veel oliën dat de huid goed voedt. En alles wat daar tussenin zit natuurlijk.

Je hoeft de pure Actieve stoffen en Biomimetische skinscare trouwens niet allebei te gebruiken. Je kunt ze combineren of apart gebruiken. Het is maar net wat jouw huid nodig heeft. Een pure Actieve stof breng je aan voor de Biomimetische skincare.

Nu vragen jullie je waarschijnlijk af wat dan allemaal dan moet kosten. Nou, dat valt heel erg mee! Etat Pur probeert de prijzen zo laag mogelijk te houden door overbodige kosten te vermijden. Zo zijn de producten niet in de winkel te koop, maar alleen via www.etatpur.nl. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs! Ook hebben de producten geen overbodige of luxeuze verpakkingen en zijn er geen grote reclamecampagnes. Alle gezichtshygiëne, gezichtshydraterende en voedende producten kosten minder dan €10. De pure Actieve stoffen beginnen vanaf €8 en zijn niet duurder dan €20. Heel betaalbaar dus! Op bovenstaande afbeelding zie je hoe de prijs van een product tot stand gekomen is.

Op de website kun je dus de producten bestellen, en je vindt er ook ongelooflijk veel informatie! Zo vind je er informatie over de werking van de pure Actieve stoffen, het bewijs van effectiviteit, bibliografische referenties en hun oorsprong. Ook vind je er video’s die uitleg geven over de geografische oorsprong en de bedoeling achter het verkrijgen van de pure Actieve stoffen. Wat ik zelf erg fijn vind is dat je door een paar vragen te beantwoorden direct een gepersonaliseerd advies krijgt en de daarbij behorende producten. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je je vragen ook stellen aan een dermatoloog die ze zo snel mogelijk zal beantwoorden.

Ik vind het een geweldig concept. Vooral omdat je het helemaal kunt personaliseren en je geen dingen op je huid smeert die je niet nodig hebt. Daarnaast is het prima betaalbaar. Nu alleen maar hopen dat het ook echt werkt. Dat lezen jullie dus over een aantal weken/maanden. Nog even geduld dus. Enne, vergeet niet een kijkje te nemen op de site waar je nóg meer informatie vindt. Echt de moeite waard!

Liefs, Laura

17 thoughts on “Etat Pur

  1. Etat Pur probeert om zo veel mogelijk ingrediënten te gebruiken die van nature in de huid aanwezig zijn. Op de site staat het volgende:

   “De formules van al onze Biomimetische skincare producten respecteren het volgende exclusief patent: Patent PCT/FR98/00100. Dit patent stelt een “bio-ecologische” kwaliteitsnorm op die aan één van de belangrijkste eisen van de cosmetologie beantwoordt: cosmeticaproducten samenstellen die in staat zijn “activiteit” te verenigen met “respect van het ecosysteem van de huid”. Patent (PCT / FR98/00100) formuleert dat elk product bestaat uit een minimum van 98% ingrediënten die identiek zijn aan die welke van nature in de huid aanwezig zijn, mimetisch, nuttig.”

   Zie: http://www.etatpur.nl/index.php/onze-productinnovatie-onze-eisen-op-het-gebied-van-productsamenstelling/#

 1. Ik gebruik de Citroenzuur – AHA [3000 mg]
  nu een 2 weken en mijn huid ziet er gezond uit,
  ben zelfs 10 jaar jonger geschat :0)
  Wel oppassen met kleine wondjes, dit scghrijnt dan heel erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.