Tips & Tricks: Lipstick als blush gebruiken

Categoriën Tips & Tricks

Lipstick is natuurlijk hartstikke mooi om op je lippen te smeren, maar wist je dat je het ook op je wangen kunt gebruiken? Je lipstick wordt dat opeens een cream blush, zoals bijvoorbeeld de cremeblend blush van MAC. Superhandig! Vandaag vertel ik hoe je je lipstick als blush kunt aanbrengen.

Ik gebruik vandaag het Colorissimo Lip Palet van Bourjois, waar jullie hier al een review van hebben kunnen lezen, maar je kunt iedere lipstick gebruiken die je maar wilt. Nou ja, een fel rode lipstick als blush ziet er misschien niet zo fraai uit, maar je begrijpt wat ik bedoel ;). Kies voor zachte kleurtjes als koraal, roze of perzik. Mijn ervaring leert dat matte lipsticks het beste werken. Creamy lipstick kan ook, maar als de lipstick te romig is dan kan hij van je gezicht af ‘glijden’.

Tik met je vinger op de lipstick, of wrijf er even overheen, en dep dit voorzichtig op je wangen. Niet te veel in één keer. Opbouwen kan altijd nog, verwijderen gaat iets minder makkelijk. Dep net zo lang op je wang totdat de kleur mooi overloopt.

Zie hier: blush! Cream blush is erg geschikt voor mensen met een droge huid. Poederblush kan droge plekjes benadrukken, bij cream blush is dat niet.

Hier draag ik de peachy kleur uit het palet op mijn wangen en op mijn lippen. Matchy-matchy! Eventueel kan je nog een poederblush over je ‘lipstick blush’ aanbrengen, om het te ‘setten’, maar dit is niet noodzakelijk.

Ik pas deze techniek vaak toe als ik haast heb of als ik niet te veel make-up mee wil nemen. Een lipstick neemt minder ruimte in dan een blush en kun je dus op je lippen én wangen gebruiken!

Liefs, Laura

9 thoughts on “Tips & Tricks: Lipstick als blush gebruiken

  1. Ha, super idee, ik doe niets anders sinds ik sinds afgelopen herfst super droge huid heb op mijn wangen. Inmiddels zijn de wangen minder droog maar doe ik het nog steeds omdat ik het effect zoooo mooi vind. De kleur wordt helemaal eens met je huid en je straalt echt heel natuurlijk. Groetjes, Liv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.