New phone: Nokia Lumia 710

Categoriën Chickmedia

I got a new phone! Een Nokia Lumia 710 om precies te zijn. Ik bestelde hem bij GSMeasy (aanrader!) en had hem in een paar dagen al binnen. Lees verder voor meer informatie over de telefoon en mijn eerste indruk.

Ik heb vrij lang gezocht naar een goede deal. Ik wilde een leuke telefoon, maar natuurlijk niet te veel betalen. Ligt het aan mij, of worden die abonnementsprijzen steeds hoger? Ja, ik had graag een iPhone gehad maar toen ik de prijzen daar voor zag, was ik er al snel over uit dat dat hem niet ging worden. Bovendien wilde ik graag een abonnement voor 1 jaar, want ik ben nogal snel uitgekeken op een telefoon, en dan werd het helemaal prijzig.

Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk bij GSMeasy uit. Ik zag dat ze van o.a. deze Nokia Lumia 710 ook demomodellen hadden. Er stond bij dat die demotoestellen vaak maar 2 weken gebruikt waren en eigenlijk niet te onderscheiden waren van een nieuw toestel. Het scheelde aanzienlijk in de prijs, dus ik besloot om zo’n demomodel te bestellen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het toestel was gewoon echt helemaal nieuw en je kon niet zien dat hij al gebruikt was. Het doosje was verzegeld, het beschermfolie zat er nog op. Kortom, er was gewoon helemaal níets aan te zien.

Bij mijn bestelling kreeg ik ook nog een officieel KNVB Oranje shirt t.w.v. 80 euro, waar ik mijn broer(tje) blij mee heb gemaakt, en een Go Fun reischeque t.w.v. 40 euro, waar ik waarschijnlijk niets mee ga doen :’). Ik kan alleen maar zeggen: ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Neem dan eens een kijkje op GSMeasy en als er een demomodel is, dan zou ik die nemen.

Goed, over naar het toestel. De Nokia Lumia 710 heeft Windows Phone 7.5 als besturingssysteem. Een stuk minder bekend dan Android of Apple’s iOs, maar daarom niet per sé minder fijn. Ik was al bekend met dit besturingssysteem door mijn vriend, die het ook op zijn telefoon heeft en het mij ten zeerste aanraadde. Ik moet zeggen dat ik het een erg fijn systeem vind. Het werkt heel soepel (veel beter, soepeler dan Android!) en intuïtief.

Op het beginscherm kun je (persoonlijke) Live-tegels plaatsen. Deze fungeren als een soort widget en geven je live informatie, en door er op te klikken ga je naar de app. Op de Live-tegel zie je gelijk hoeveel berichten je hebt op WhatsApp, mail en social media. Natuurlijk hoef je niet al je apps toe te voegen als Live-tegel, alleen degene die jij belangrijk vind. Zo heb ik o.a. de Facebook app, Twitter, WhatsApp, het weer en mijn mail als Live-tegel. Ook erg handig: de tegels met ‘personen’ en ‘ik’. Via ‘personen’ kun je alle berichten van je vrienden op diverse social media in één app zien. Je kiest zelf welke social media je wil weergeven. Ook fungeert deze tegel als contactpersonenlijst. Via de ‘ik’ tegel komen o.a. alle social media meldingen binnen die aan jou gericht zijn. Ben je genoemd in een tweet of heeft iemand gereageerd op jouw status op Facebook? Je ziet het gelijk. Erg handig!

Ik koos voor de zwarte variant van de Nokia Lumia 710. Er is ook een witte variant, maar dan vind ik dat je ook een witte achtergrond in moet stellen op je scherm zodat het mooi bij elkaar past, en wit licht vergt meer batterij dan zwart. Overigens was er ook geen wit demomodel meer, alleen een zwarte. De achterkant van de telefoon heb ik vervangen door een roze cover, ookal lijkt hij op de foto rood, hij is ongeveer dezelfde kleur als de ‘tegels’.

Erg kleeft wel een nadeel aan een Windows Phone: er zijn (nog) niet zo veel apps voor op de markt als voor bijvoorbeeld Android en iOs. Gelukkig zijn de (voor mij) belangrijkste er wel, maar toch mis ik er een paar zoals Instragram (ik was zo blij dat ik het eindelijk had op mijn Android telefoon, maar nu dus helaas niet meer) en Draw Something. Wellicht dat ze later nog uitkomen voor Windows Phone. Ik hoop het in ieder geval!

Omdat ik weet dat ik vragen krijg over wat ik nu per maand betaal: de eerste 3 maanden betaal ik €14,97 en de 9 maanden daarna €29,95. Ik krijg hiervoor 170 belminuten (niet veel, maar wie belt er nou nog?), 1000 smsjes (smsbundel maximaal was gratis) en 250 MB databundel (ook niet heel veel, maar ik zit voornamelijk op Wi-Fi). De provider is T-Mobile en het is een 1-jarig contract.

Ik ben tot nu toe erg tevreden over mijn nieuwe telefoon!

Welke telefoon heb jij?

Liefs, Laura

9 thoughts on “New phone: Nokia Lumia 710

  1. Mooie telefoon! De reden dat ik geen Windows Phone wil is juist omdat er nog zo weinig apps zijn en ik vind het niet mooi dat die tegels je hele scherm in beslag nemen. Dat je Windows Phone veel soepeler dan Android vindt is natuurlijk een persoonlijke mening, dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Ik vind zelf niks onsoepels aan Android ;-) En ja de prijzen van de abonnementen zijn wel iets duurder geworden, maar de meeste dure abonnement zijn gewoon zo duur omdat je er dan een hele dure telefoon zoals een iphone bij wilt. Zeker bij een éénjarig abonnement is dat erg hoog. Ik ben ook aan het kijken voor een nieuwe telefoon en wil graag de Samsung S3, maar die is nu nog erg duur. Dus ik wacht nog even tot de prijzen weer wat gedaald zijn!

    1. Windows Phone is vooral op de low-end market (dus voor goedkopere telefoons) veel soepeler dan gelijkwaardige androidtelefoons. Natuurlijk is een Galaxy S3 supersnel, maar die kost aanzienlijk meer dan deze Nokia lumia 710. Wanneer je een Windows Phone toestel koopt, kun je er donder op zeggen dat het performt, en dat is bij een Android vooral in het lagere segment totaal geen zekerheid :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.